Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8186 tot 8190
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Duitsland grootste winnaar QE-programma ECB

Sinds de lancering van het stimuleringsprogramma van de ECB een jaar geleden zijn het uitgerekend de Duitse staatsobligaties die het meest in waarde gestegen zijn, zo berekende Bloomberg. De Duitse Bunds zijn sindsdien met 1,7% in waarde gestegen, veel meer dan het schuldpapier van andere landen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Voormalig directeur ECB: Negatieve rente is niet de oplossing

Negatieve rente is volgens voormalig ECB-directeur Otmar Issing geen oplossing voor de huidige economische problemen. In een gesprek met CNN legt hij uit dat het gebrek aan investeringen in de wereld niet het gevolg zijn van een te hoge rente, maar vanwege politieke en economische onzekerheden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

De wederopstanding van de commodities in beeld

Een aantal maanden geleden moesten maar weinig beleggers iets van de commoditysector hebben. Deze sector had immers de afgelopen jaren sterk teleurgesteld en als gevolg daarvan zochten heel wat beleggers een ander plekje op.

In dit nieuwe jaar ziet alles er een heel stuk anders uit. Zo zijn de goudmijnaandelen op dit moment de best presterende aandelen van 2016. De goudmijnaandelen ETF (GDX) wist sinds het begin van dit jaar bijvoorbeeld al met enkele tientallen procenten in waarde te stijgen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe hard de goudprijs sinds het begin van dit jaar in waarde is gestegen. Ook de koper- en olieprijs weten de afgelopen weken goede zaken te doen. Volgens Marc Elliott, analist bij Investec Plc, kan de huidige rally nog wel even voortduren. Volgens hem zijn heel wat shortposities de afgelopen weken immers gesloten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Zijn centrale banken olie aan het kopen?

De olieprijs zette de laatste paar weken een indrukwekkende prestatie neer. Van ongeveer 26 dollar ging het naar $38 vandaag. Wat zijn de redenen en is dit niveau houdbaar?

Een stijging van 46% in slechts 17 handelsdagen, dan weet je dat sommige handelaars er grof geld tegenaan smijten.

Enkele experts beweren dat het gaat om interventies van centrale banken. De oliecrash heeft immers drastische gevolgen op de economie.

Een heleboel oliemaatschappijen dreigen hun leningen niet terug te betalen indien de olieprijs op dit niveau blijft hangen.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

CPB: Jongeren zien hun inkomen verdwijnen in pensioenpremies en hypotheken

In de beschouwingen bij de ramingen van de Nederlandse economie stelt  het CPB dat het verplicht sparen in een pensioenregeling, de hypotheekrenteaftrek en het aflossen van de hypotheek, wat ongelukkig getimed zijn. “Veel huishoudens, en dan vooral die in de hogere inkomenscategorieën, zijn op jonge leeftijd een aanzienlijk deel van hun inkomen kwijt aan pensioenpremies en hun hypotheek. Deze timing lijkt onhandig in het licht van de verwachte stijging in hun toekomstige inkomen en de kosten van kinderen die vooral bij jongeren (zeg dertigers en veertigers) voor minder individuele consumptiemogelijkheden zorgen.”