Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8196 tot 8200
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Superbeleggers Buffett en Tepper in de olie, Soros eruit

De Amerikaanse superbeleggers Warren Buffett en David Tepper lijken te gokken op een herstel van de olieprijs.  Hedgefondsmanager George Soros maakt andere keuzes.

Hoe kijken steenrijke beleggers als Warren Buffett, David Tepper en George Soros aan tegen de dalende olieprijzen en de gevolgen daarvan voor energiebedrijven?

Meldingen over de samenstelling van beleggingsportefeuilles van deze beleggers bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC bieden daar meer zicht op. Het algemene beeld is dat George Soros afstand neemt van energie-aandelen, terwijl Warren Buffett en David Tepper juist koopjes zien.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Column Kees de Kort | Makkelijker gezegd dan gedaan

Leuk voor de consument, die lage olieprijzen, maar voor de producenten is het een heel ander verhaal. En de prijsdaling tegengaan is heel lastig, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De belangen lopen te sterk uiteen.

Landen als Rusland, Venezuela en Saoedi-Arabië proberen de prijsval van olie te keren door afspraken te maken. "Die worden natuurlijk midscheeps geraakt door die olieprijsdalingen", zegt De Kort.

Maar zullen ze erin slagen daar verandering in te brengen? "Dat is heel wat makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn natuurlijk nog veel meer spelers. Denk alleen aan Iran en Irak, die gewoon de valuta nodig hebben, en die bereid zijn tegen iedere prijs te verkopen om maar aan geld te komen. Dus je kunt dat wel willen met een paar partijen, maar dan moet je wel heel groot en heel sterk zijn, wil jij zo veel invloed kunnen uitoefenen dat de invloed van de rest beperkt is."

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Gouden Koets krijgt opknapbeurt van belastinggeld, maar Rutte wil kosten niet noemen

Na het gedoe over het onderhoud van De Groene Draeck staat er weer een koninklijk vervoersmiddel in de schijnwerpers. De Gouden Koets krijgt een opknapbeurt, maar premier Mark Rutte wil niet zeggen hoeveel dat gaat kosten. Ook al draait de belastingbetaler ervoor op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Paniek in Japan om naderende crash en 6 andere dingen die je moet weten

De Japanse regering vindt dat Japan, de VS en China hun economieën moeten stimuleren om een crash te voorkomen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Aandelen nog steeds te duur

De aandelenmarkten wereldwijd zijn dit jaar al met meer dan 10 procent gedaald en in veel opkomende landen stonden de koersen op het dieptepunt zelfs meer dan 20% lager. Toch is het volgens Business Insider nog te vroeg om in te stappen, omdat de koers/winst verhouding van aandelen uit de S&P 500 index nog steeds boven het lange termijn gemiddelde ligt.