Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 8196 tot 8200
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

President Oekraïne: ‘Wij blijven bewegen richting de EU’

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft donderdag gezegd dat zijn land in weerwil van de uitslag van het referendum in Nederland, zal vasthouden aan zijn toenaderingspolitiek voor de Europese Unie.

Dat de Nederlandse bevolking het associatieverdrag woensdag afkeurde, heeft geen invloed, zei Porosjenko in Tokio, waar hij op bezoek is.

“Wij zullen onze beweging in de richting van de Europese Unie voortzetten”, aldus de president. Hij bagatelliseerde het belang van het referendum. De stemming in Nederland verplicht tot niets. “We zullen er wel over nadenken”, aldus de president.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Banken Italie zitten vol met slechte leningen

Verschillende banken in Italië hebben veel meer slechte leningen op de balans staan dan de gemiddelde Europese bank. Het probleem is zelfs zo erg dat verschillende Italiaanse bankiers zich deze week in Rome verzameld hebben om na te denken over een mogelijke oplossing, zo schrijft Bloomberg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Ook ING zet spaarrente op minimum

Na BNP Paribas Fortis en Belfius verlaagt ook ING de rente op verschillende van haar spaarboekjes naar het wettelijke minimum van 0,11 procent. Dat meldt de bank vandaag in een persbericht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

NVM: huizenprijs stijgt met 5,5 procent in eerste kwartaal

Bij NVM-makelaars verwisselden in het eerste kwartaal 34.810 koopwoningen van eigenaar, bijna een vijfde meer dan een jaar geleden. Het is al het elfde opeenvolgende kwartaal dat het aantal transacties hoger ligt dan een jaar eerder.

Vooral nieuwbouwhuizen waren flink meer in trek. “De mate waarin het herstel voortzet, is licht verrassend”, stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. Hij schrijft die ontwikkeling vooral toe aan de aanhoudend lage hypotheekrente.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

‘Uitslag referendum is klap voor de EU, overwinning voor Poetin’

Buitenlandse media zien in de referendumuitslag over het associatieverdrag met Oekraïne een zware klap voor de EU.

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel noemt het “een dubbele oorvijg voor de Europese Unie”. Het is niet alleen een overwinning voor Poetin, maar ook een voor iedereen die liever vandaag dan morgen de EU in stukken uiteen ziet vallen.

Andere media wijzen ook de Euro-sceptici als onbetwiste winnaars aan. De Frankfurter Allgemeine Zeitung gebruikt een citaat van Geert Wilders als kop boven het artikel over het referendum: “Dat is het begin van het einde voor de EU”. Verschillende media waaronder ook het Duitse persbureau DPA merken op dat de blamage ook voor Nederland als huidig EU-voorzitter groot is.