Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 8196 tot 8200
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Import Zilver India stijgt 20%

India importeerde in 2015 20% meer zilver. De geimporteerde hoeveelheid zilver is goed voor maar lieft 34% van de......

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Elektriciteitsverbruik in Nederland sinds 2008 niet meer gegroeid

Het CBS houdt het elektriciteitsverbruik in Nederland nauwgezet bij. Je kunt terugzoeken hoeveel elektriciteit er vroeger werd verbruikt. In het eerste kwartaal van 1995 werd er in Nederland 85 PJ(Petajoule) aan elektriciteit verbruikt.

Het elektriciteitsverbruik steeg de afgelopen decennia: in het eerste kwartaal van 2008 lag het verbruik op 119 PJ, 40% meer dan in 1995. Maar in 2008 kwam er een eind aan die toename. In het eerste kwartaal van afgelopen jaar was het verbruik afgenomen tot 112 PJ.

In de onderstaande grafiek is het verbruik per kwartaal uitgezet. De dunne paarse lijn is het voortschrijdend gemiddelde over vier kwartalen. Die lijn geeft het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde verbruik weer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Poetin’s paradepaardje creëerde een put van 20 miljard dollar

De Vnesheconombank (VEB) werd oorspronkelijk opgericht om de export van de USSR met derde, niet-communistische landen te regelen.

Begin jaren 2000 werd de bank omgevormd naar een soort “Generale Maatschappij”, die zowel binnenlands als buitenlands kapitaal moest alloceren naar strategische sectoren in de Russische economie, om die zo snel en zo efficiënt mogelijk te diversifiëren.

Tussen 2005 en 2006 verdubbelden de activa en passiva van de VEB van 6 naar 12 miljard dollar, en stegen de inkomsten van 239 naar ruim 300 miljoen euro.

In de economische crisis van 2008-09 moest de VEB van Poetin twee failliete banken overeind houden, en de Russische economie overspoelen met cash.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Kredietwaardigheid Golfstaten onder vergrootglas om lage olieprijs

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s heeft de vooruitzichten voor de kredietoordelen van vier Golfstaten verlaagd. De kredietwaardigheid van Bahrain werd een niveau verlaagd

De gevaren van de lage olieprijs op de economie van de regio en ook de overheidsfinanciën van de Golfstaten worden steeds groter, aldus Moody’s.

Moody’s gaat er niet vanuit dat de olieprijs op de korte termijn gaat stijgen, waardoor overheden in de regio het wel eens moeilijk kunnen gaan krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

'Roemenen werken op Nederlandse scheepswerven voor 1 euro per uur'

Op tientallen Nederlandse scheepswerven worden honderden Roemeens werknemers aan het werk gezet voor een zeer laag loon. Omgerekend zou het gaan om een brutoloon van 1 euro per uur, meldt vakbond FNV zaterdag. 

Netto houden de Roemen er nog wel wat aan over omdat er een reeks vergoedingen zijn.

De scheepswerven maken gebruik van de Europese A1-regeling, die bedoeld is voor buitenlandse werknemers die kort in Nederland werken. Met de regeling hoeven onder andere sociale premies niet in Nederland betaald te worden.