Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8201 tot 8205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Verzet tegen de Russische sancties schakelt een versnelling hoger

De voorbije maanden kon u bij Beurs.com lezen hoe verschillende grote Europese industriële belangenorganisaties en grote bedrijven zich tégen de Russische sancties keren.

In die diverse verzetscoalitie tegen de dictaten van Brussel spelen de Oostenrijkers een belangrijke rol. De Oostenrijkers vormen het steentje in de schoen, of misschien zelfs na de nagel aan de doodskist van het Europese buitenlandse beleid.

De Oostenrijkers nemen de handschoen op tegen Merkel’s krankzinnige asielpolitiek, maar ook tegen de haar door de Amerikanen en Britten ingefluisterde sancties tegen Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Waarom ook NIRP niet zal werken

Ik blijf gefascineerd door het concept van een negatieve rente.

Ik heb het al langs alle kanten bekeken, maar ik zie echt geen scenario waarin dit goed zou zijn voor de economie.

Wie hierin gelooft, is wat mij betreft klaar voor een gesticht.

In België hebben spaarders 260 miljard euro geparkeerd op spaarrekeningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Dit is de grootste short squeeze uit de geschiedenis

De aandelenmarkten hebben al enkele weken de wind in de zeilen door de stijgende grondstofprijzen. Deze stijging is voornamelijk gedreven door het afbouwen van short posities die de grondstoffenmarkt in een wurggreep hield. En het einde van de short squeeze is nog niet direct inzicht.

De ‘most-shorted stocks’ index, een index met aandelen waar de meeste short posities op uit staan, steeg 13 van de laatste 16 handelsdagen en steeg in het totaal al 25% sinds de Federal Reserve de rente optrok met 0,25%. Dit is de grootste short squeeze uit de financiële geschiedenis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Zo kan je snel steenrijk worden

Wil je miljonair worden dan moet je de focus leggen hoe je €1 miljoen kan verdienen in plaats van hoe je €1 miljoen kunt uitgeven. Er zijn verschillende manieren om steenrijk te worden, de ene manier duurt echter al langer dan de andere. Heb je weinig geduld, lees snel verder.

Volgens self-made miljonair Timothy Sykes helpen onderstaande tips om snel miljonair te worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Vastgoedbubbel in België en Nederland kan ieder moment uit elkaar spatten

Een groot gevaar bedreigt de Belgische en Nederlandse economie: de vastgoedbubbel. De zeer lage rentevoet creëert een bubbel die maar weinig mensen onder ogen durven zien. In plaats van dat we evenveel lenen en minder afbetalen, lenen we meer om evenveel af te betalen. Dit gaat voor veel mensen niet goed aflopen.

In 2015 steeg het aantal hypothecaire leningen in België met 4% tot een totaal van 241.000 leningen goed voor een bedrag van bijna €26 miljard – een stijging van 1,5% ten opzichte van 2014. In Amsterdam stegen de huizenprijzen in 2015 met 17%. Het kan dus niet meer op!

De lage rente draait veel mensen een rad voor de ogen. Ze kopen een duurder huis omdat de rente laag is. Maar wanneer je een huis koopt van bijvoorbeeld €300.000 en je leent aan 4%, betaal je op het einde van de rit €516.000 terug aan de bank. Koop je een huis van €375.000 en leen je aan 2,5%, betaal je op vervaldag in totaal €533.000 terug aan de bank. Dit is €17.000 méér.