Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 8206 tot 8210
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Meerdere doden en gewonden bij explosies vliegveld Brussel

Op het vliegveld van Brussel hebben dinsdag kort na elkaar in de vertrekhal twee explosies plaatsgevonden. Het gaat om een aanslag, bevestigt de brandweer van Brussel, volgens VTM nieuws.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Waarom miljonairs van New York eisen dat superrijken méér belastingen betalen

Wie New York de voorbije jaren heeft bezocht, weet het: de infrastructuur is er vaak in lamentabele staat en de kloof tussen rijk en arm is duizelingwekkend. De enige manier om die toestand te verbeteren, is de rijkste inwoners van de staat New York zwaarder te belasten. Dat is de eis die vandaag werd gesteld in een brief aan Democratisch gouverneur Andrew Cuomo. Geen brief geschreven door activisten van Occupy Wall Street, maar van zowat 40 van de rijkste inwoners van de staat. Die zeggen zich zorgen te maken over het gebrek aan investeringen, zowel op het vlak van tewerkstelling als van basisinfrastructuur.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Bitcoin speeltje voor superrijken en speculatieve beleggers

De virtuele munt bitcoin is een speeltje voor rijke beleggers, kleinere beleggingsfondsen en speculanten.

Met name fondsbeheerders die beleggen namens rijke families en handelaren bij hedgefondsen, kiezen in toenemende mate voor de digitale valuta. Dat komt mede door het rendement en de lage correlatie met andere beleggingsklassen, meldt de financiële website NewsMax.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Chinezen vroegen Fed wat ze aan beurskrach moesten doen en 5 andere dingen die je moet weten

De Chinese centrale bank was vorig jaar zo in paniek toen de beurs crashte, dat het de Fed mailde om te vragen wat ze moesten doen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Maken de centrale banken geheime akkoorden? Volgens de geruchten wel

De Amerikaanse dollar verzwakte gevoelig de laatste weken. De verrassend zwakke monetaire interventie van de Federal Reserve vorig week wakkert verder de geruchten aan dat de globale centrale banken onderling akkoorden smeden. De geruchten over een “Shanghai akkoord” nemen sterk toe.

Volgens deze geruchten hebben beleidsmakers vorige maand op de G-20 top in Shanghai een deal gesloten dat de centrale banken via hun monetair beleid de Amerikaanse dollar zouden verzwakken om de wereldeconomie wat zuurstof te geven.

Na een sterke stijging in 2014 steeg de greenback in 2015 nog eens 10% naar het hoogste niveau in 10 jaar. De sterke dollar wordt als grote verantwoordelijke gezien voor de zeer zwakke en moeilijke start van het jaar op de financiële markten. Een zwakkere dollar haalt wat druk van de ketel.