Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8226 tot 8230
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

'Roemenen werken op Nederlandse scheepswerven voor 1 euro per uur'

Op tientallen Nederlandse scheepswerven worden honderden Roemeens werknemers aan het werk gezet voor een zeer laag loon. Omgerekend zou het gaan om een brutoloon van 1 euro per uur, meldt vakbond FNV zaterdag. 

Netto houden de Roemen er nog wel wat aan over omdat er een reeks vergoedingen zijn.

De scheepswerven maken gebruik van de Europese A1-regeling, die bedoeld is voor buitenlandse werknemers die kort in Nederland werken. Met de regeling hoeven onder andere sociale premies niet in Nederland betaald te worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

De wereld is in de ban van deflatie!

Sinds vorig jaar is er al veel gesproken over de toenemende kans dat de wereldeconomie te maken gaat krijgen met deflatie. Al die tijd werd er vooral gewezen naar Europa, waar de inflatie rond de 0-lijn beweegt. In Amerika ziet dat beeld er immers een stuk rooskleuriger uit.

Een onderzoek heeft recent uitgewezen dat de wereld op dit moment in de ban is van deflatie. Nog nooit hebben de nieuwsberichten immers zo vol gestaan met het woord ‘deflatie’. Volgens New York Fed president William Dudley moeten we de inflatiecijfers op dit moment ook goed in de gaten houden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Vier op vijf spaarders halen geld weg bij negatieve rente

Als banken de rente op het spaarboekje onder nul laten zakken, halen twee op de drie Belgen (66,5 procent) hun rekening volledig leeg. Nog eens 19,5 procent zou een deel van zijn spaarcenten weghalen, terwijl 14 procent dat niet zou doen. Dat blijkt uit een enquête bij 600 Belgen van CheckMarket, waarover De Tijd en L'Echo vandaag berichten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Gaan de Chinezen vluchten naar Bitcoin? Mark Hart denkt van wel.

Mark Hart is een hedge-fund anager uit de VS en een expert op het gebied van China. Naast het feit dat hij dat hij de kredietkrisis voorspelde (en er flink aan verdiende) was hij een van degenen die ook de recente devaluatie van de Chinese yen aankondigde. En nu heeft hij zijn zinnen gezet op Bitcoin omdat hij denkt dat de koers daarvan wel eens flink zou kunnen gaan stijgen. En dat gebeurt volgens hem dan weer doordat chinezen zullen gaan proberen te vluchten uit de Yuan.

Het idee is als volgt, China zit in de financiele problemen die niet zomaar overgaan. De chinese economie loopt terug, de exporten dalen sterk en de Chinese autoriteiten gaan daar iets aan proberen te doen. Eén van de dingen die centrale banken dan doen is het devalueren van de munteenheid zodat bijvoorbeeld Chinese producten goedkoper worden voor buitenlandse kopers, wat dan weer goed is voor de export. Waarschijnlijk zijn er ook andere redenen om het te doen maar dat ze het aan het doen zijn is overduidelijk en het einde is waarschijnlijk nog niet in zicht. Sterker nog, mensen zoals Hart voorspellen een enorme toekomstige devaluatie. Alleen wanneer is nog de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Eerste renteverhoging van de ECB pas in 2019?

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat het nog steeds niet geweldig gaat met de Europese economie. Zo lieten de inflatiecijfers zien dat Europa nog steeds moet vrezen voor deflatie. Het monetaire beleid van de Europese centrale bank lijkt maar niet aan te slaan en dat is toch wel een belangrijk punt van aandacht.

De onzekerheid over de Europese economie heeft ook zijn uitwerking gehad op de gedachtegang van de beleggers. Zo kunnen we op bovenstaande grafiek zien dat de beleggers op dit moment pas rekenen op een eerste renteverhoging van de ECB in februari 2019.