Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8226 tot 8230
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Opec en Rusland bevriezen olieproductie

Saudi-Arabië, de grootmacht binnen oliekartel Opec, en Rusland hebben dinsdag afgesproken hun olieproductie te handhaven op het niveau van 11 januari. 

Zowel het oliekartel als de grootste producent buiten die groep produceerde destijds een recordhoeveelheid van de grondstof.

De olieministers van Saudi-Arabië, Rusland, Qatar en Venezuela vergaderden achter gesloten deuren in Doha. De bewindslieden concludeerden dat het productieniveau van ruim een maand geleden ''adequaat'' is om aan de vraag naar olie te voldoen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Deze foto verbergt iets wat niemand kan zien

Geoorloofd marketingtrucje of misleidende reclame? Deze foto van een op het eerste gezicht doordeweeks huisje in een buitenwijk van Sydney laat zeker niet álles zien. En het is net dat verborgene dat het immokantoor in een lastig parket brengt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Goldman Sachs: short goud

Beleggers moeten volgens Goldman Sachs goud verkopen gezien de bezorgheid over de gezondheid van de wereldeconomie overdreven is.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die enkele dagen geleden nog haar vooruitzichten voor 2016 naar de prullenmand verwees, vindt dat de huidige vrees rond China, olie en negatieve rentevoeten overdreven is. “Deze elementen hebben te zwaar doorgewogen op de financiële markten en de goudprijs te zwaar opgedreven. Verkoop dan ook goud of ga er short op.”

Goldman ziet goud in de komende 3 maanden terugvallen tot $1,100 en zelfs tot $1,000 binnen 12 maanden. De Federal Reserve gaat volgens de zakenbank later dit jaar verschillende renteverhogingen doorvoeren en voor neerwaartse druk op de goudprijs zorgen. Goldman Sachs gaat met dit laatste duidelijk tegen de trend in. De markt gaat er immers van uit dat de Fed in 2016 zijn monetaire politiek niet meer zal verstrakken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Mario Draghi wilt markten niet (opnieuw) teleurstellen

De centrale banken hebben enorm veel invloed op de financiële markten en zijn tegenwoordig de hoofrolspelers op het wereldtoneel. Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, is bereid om meer stimuleringsmaatregelen te nemen tijdens de komende bijeenkomst in maart. Wellicht heeft hij ook wat goed te maken want zijn beslissing in december draaide uit op een sisser.

De financiële markten worden de laatste maanden fors gedreven door beslissingen van centrale banken wereldwijd. De laatste beslissing van de ECB in december stelde de financiële markten teleur omdat de aangekondigde stimuleringsmaatregelen niet zwaarwichtig genoeg waren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

President Tsjechië: Sancties tegen Rusland direct opheffen

De Europese Unie moet niet langer wachten om haar sancties tegen Rusland te beëindigen, aldus de Tsjechische president Milos Zeman. Hij heeft zich in het verleden al vaker kritisch uitgelaten over deze maatregel. Rusland zou de lidstaten van de EU moeten overtuigen van de noodzaak de sancties op te heffen, aldus de president.