Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8236 tot 8240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Stierenmarkt goud: 3 redenen waarom het nog maar net begint

Stijgt de goudprijs door de turbulentie op de aandelenmarkt, het afdekken van short-posities, het verlies van vertrouwen in de centrale banken … of is het een opflakkering in de dalende trend? Goud kende sinds de daling in 2011 meerder opflakkeringen, maar deze keer lijkt er toch iets meer aan de hand te zijn.

De stijging van bijna 20% op 2 maanden wordt deze keer gedragen door fundamentele gegevens, historische trends en vooral het ongeloof dat de trein definitief vertrokken is. Een nieuwe stierenmarkt wordt altijd gedragen door het nodige ongeloof. (net als aandelen in 2009)

Er zijn 3 goede redenen waarom de stijging van 20% nog maar het begin is:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Europese Commissie akkoord met aanleg gaspijpleiding Zuid-Europa

De geplande gaspijpleiding van Griekenland via Albanië naar Italië mag worden aangelegd. De Europese Commissie gaf donderdag groen licht voor het project.

De Trans-Adriatische Pijpleiding (TAP) moet vanaf 2020 gas uit Azerbeidzjan naar Europa transporteren. Griekenland geeft TAP, een consortium van zes energiebedrijven dat 5,6 miljard euro in het project steekt, de eerste 25 jaar belastingvoordelen.

EU-commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager heeft gezegd dat dit niet in strijd is met de regels voor staatssteun. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Deze 23-jarige Google werknemer spaart 90% van zijn inkomen

De 23-jarige Brandon heeft een bijzonder spaarzame leefgewoonte. Hij woont in een vrachtwagen op de parking van zijn werkgever, Google. Op deze manier slaagt hij er in om 90% van  zijn inkomen na belastingen te sparen. Dit is een bijzonder verhaal.

Brandon was vorige zomer nog een stagiair bij Google. De goedkoopste verblijfplaats die hij kon vinden tijdens zijn stage was een appartement met 2 slaapkamers voor 4 personen. Hij betaalde $65 per nacht of een slordige $2.000 per maand. Aangezien zijn appartement enkel diende als slaapplaats, zocht Brandon een alternatief.

Zo verklaart hij zelf op zijn blog Thoughts from Inside the Box:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Yen depreciatie volgens banken voorbij

De 3 grootste banken van Japan geven aan dat de depreciatie van de yen van de afgelopen vier jaar voorbij is, een slag in het gezicht voor Haruhiko Kuroda. Kansen voor een heropleving van de inflatie en economische groei wordt daarmee geminimaliseerd. De yen daalde meer dan 30 procent de afgelopen vier kalenderjaren aangespoord door stimuleringsmaatregelen van de BoJ.

Bank of Tokyo-Mitsubishi, Sumitomo Mitsui Banking Corp. en Mizuho Bank menen allen dat de yen het jaar sterker zal eindigen dan waar het begon. Alle drie herzien zij hun 2016 prognoses, terwijl de yen de afgelopen 2 maanden al 6,7 procent steeg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Goud blijft de $1.250 testen

Terwijl gisteren de Amerikaanse dollar lager ging vond goud de weg weer omhoog. Dit terwijl economische cijfers uit de VS beter dan verwacht waren en aandelen wereldwijd hoger gingen.

Aandelen op de belangrijkste aandelenmarkten bereikten hun hoogste punt in bijna twee maanden tijd en rendementen op Amerikaanse staatsobligaties raakten hun hoogste punt aan op bijna vier weken tijd.

Vooral sterke Amerikaanse economische gegevens waren daar de oorzaak van. Particuliere werkgevers voegden 214.000 banen toe in februari, wat de vrees voor een wereldwijde economische vertraging deed temperen.