Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 8236 tot 8240
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Zorgen over Brexit zetten druk op Britse pond

Valutaspeculanten gokken op een verdere daling van het Britse pond. Handelaren zien economische risico’s als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou vertrekken.

Het begint erom te spannen. Aanstaande donderdag en vrijdag komen de leiders van de Europese Unie bijeen om te praten over de positie van het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijkste vragen zijn welke deal de Britse premier David Cameron eruit kan slepen en wanneer de datum van het Britse referendum over het EU-lidmaatschap wordt geprikt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Eerst contant geld verbieden, dan negatieve rente invoeren

De laatste jaren staat het gebruik van grote bankbiljetten ter discussie, omdat het vooral voor criminele activiteiten gebruikt zou worden. Maar is dat de werkelijke reden waarom er jacht wordt gemaakt op contant geld? Onderstaande slide uit een presentatie van Morgan Stanley geeft een andere uitleg van de jacht op contant geld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Grafiek: Bankencrisis weer terug in Europa

De financiële crisis is weer helemaal terug van weggeweest, want de risico-opslag die beleggers betalen om zich te verzekeren tegen het omvallen van een bank zijn in zeer korte tijd gestegen tot het hoogste niveau sinds de crisis van 2012. De volgende grafiek laat zien dat vooral Deutsche Bank momenteel onder vuur ligt, maar dat beleggers ook twijfelen aan de degelijkheid van andere banken als Credit Suisse en Barclays.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Pensioen van miljoenen Nederlanders gaat omlaag

Pensioenfondsen verwachten dat er de komende tien jaar gekort moet worden op het pensioen van miljoenen Nederlanders, zo bericht RTL-Z. Door de extreem lage rente en de recente daling van de aandelenkoersen is de dekkingsgraad van verschillende grote fondsen onder de kritieke ondergrens van 90% gezakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Beursdalingen? Een geschenk uit de hemel!

Beleggers zijn toch een vreemd ras, vind je niet?

Als het koopjes zijn in de winkel, spurt iedereen naar buiten om op een jas 20 euro te besparen.

En voor een wasmachine plooit men zich dubbel om 20% korting te krijgen.

Als het op de aandelenbeurzen stormt, dan is het blijkbaar ‘kop in kas’ bij beleggers in plaats van te profiteren van de kansen die zich aandienen.