Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8241 tot 8245
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Grafiek: Bankencrisis weer terug in Europa

De financiële crisis is weer helemaal terug van weggeweest, want de risico-opslag die beleggers betalen om zich te verzekeren tegen het omvallen van een bank zijn in zeer korte tijd gestegen tot het hoogste niveau sinds de crisis van 2012. De volgende grafiek laat zien dat vooral Deutsche Bank momenteel onder vuur ligt, maar dat beleggers ook twijfelen aan de degelijkheid van andere banken als Credit Suisse en Barclays.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Pensioen van miljoenen Nederlanders gaat omlaag

Pensioenfondsen verwachten dat er de komende tien jaar gekort moet worden op het pensioen van miljoenen Nederlanders, zo bericht RTL-Z. Door de extreem lage rente en de recente daling van de aandelenkoersen is de dekkingsgraad van verschillende grote fondsen onder de kritieke ondergrens van 90% gezakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Beursdalingen? Een geschenk uit de hemel!

Beleggers zijn toch een vreemd ras, vind je niet?

Als het koopjes zijn in de winkel, spurt iedereen naar buiten om op een jas 20 euro te besparen.

En voor een wasmachine plooit men zich dubbel om 20% korting te krijgen.

Als het op de aandelenbeurzen stormt, dan is het blijkbaar ‘kop in kas’ bij beleggers in plaats van te profiteren van de kansen die zich aandienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

De winnaar van negatieve rentevoeten: Goud!

Het spook der negatieve rentevoeten waart rond over heel de wereld. Het heeft de financiële markten in zijn greep en groeit iedere dag. De grootste winnaar van dit griezelverhaal is tot op heden nog steeds de goudprijs.

Vorige week donderdag nog steeg de goudprijs 4,5% tot bijna $1.250. Hiermee doorbrak het met kracht een neerwaarts trendkanaal. Het gele edelmetaal staat al 15% in het groen dit jaar terwijl de aandelenmarkt maar geen kopers lijkt te vinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Negatieve rentevoeten zijn het probleem niet de oplossing

Centrale banken lijken steeds meer te geloven in negatieve intrestvoeten. En dit ondanks de ongekende gevolgen ervan en de extra volatiliteit die deze politiek met zich meebrengt. Voor Scott Mather, CIO U.S. Core Strategies van Pimco, lossen negatieve rentevoeten geen problemen op, ze maken deel uit van het probleem.

Recent voerde de Bank of Japan negatieve intrestvoeten in en kwam zo op het illustere lijstje samen met de ECB en de centrale banken van Zwitserland, Zweden en Denemarken. Misschien komt de Federal Reserve er binnenkort zelfs op want de Amerikaanse centrale bank lijkt NIRP (negative interest rate policy) niet langer ongenegen, onderstreept Mather.