Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 826 tot 830
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Amerikaanse overheid wacht 'hete herfst'

Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is weer fors gestegen. Volgens BNR’s macro-econoom Kees de Kort komt dat door twee grote posten: auto’s en studieleningen.

'De Amerikaanse economie groeit – als het een beetje meezit – met twee, tweeënhalf procent per jaar', legt De Kort uit. 'Maar die auto- en studieleningen groeien met zeven á acht procent per jaar. Dat zijn echt explosieven stijgingen, dat gaat helemaal nergens over.'

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Bullshit-meter slaat op tilt dankzij India

In de categorie ‘sterke verhalen’ vallen vandaag de cijfers over economische groei in India. Zo zou de economie met 6 of 7 procent toenemen, maar de industriële productie zou geen 2 procent hoger zijn dan vorig jaar. Je begrijpt het al: de bullshit-meter van BNR-macro-econoom Kees de Kort slaat vandaag op tilt.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Maximale short bij goud

Het ziet er weer bijzonder slecht uit voor de goudmarkt.

Tenminste, dat lezen we op financiële websites en social media. De rampscenario’s dienen zich weer massaal aan. Volgens experts is het een kwestie van tijd, vooraleer de goudprijs nieuwe dieptepunten opzoekt.

Tja, het klinkt voor ons stilaan als een grijsgedraaide plaat.

Pas op, we beseffen ook wel dat het momenteel erg slecht uitziet in de goudmarkt. Maar dit is niets nieuws voor ons. We hebben dit al zo vaak gezien. Voor wie het nog niet wist: op de bodem, ziet het er altijd barslecht uit.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Oorlog

Een preventieve aanval (‘first strike’) van Amerika op Noord-Korea of zelfs van Noord-Korea zelf? Wat zou de reactie zijn van China? Het is bijna niet voor te stellen, maar de kans op zo’n ‘ondenkbare’ oorlog is nog nooit zo groot geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Zwitserse bank krijgt goedkeuring om belegging in bitcoins aan te bieden

Na acht jaar van stijgende prijzen en een vlekkeloos traject qua veiligheid, wordt bitcoin steeds meer aanvaard. Ook in de meest traditionele financiële firma’s. In Zwitserland kreeg Falcon Private Bank toestemming om bitcoin aan te bieden als belegging aan haar klanten.