Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8251 tot 8255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

5 bizarre maar briljante tips om geld te sparen

Hoe ver durf jij gaan om geld te sparen? Onderstaande 5 tips worden aangeraden door verschillende financiële goeroes. Aan de ene kant zijn ze bijzonder bizar, aan de andere kant zijn ze bijzonder briljant.

Geld sparen, de tips kunnen soms zeer oncomfortabel zijn. Onderstaande tips zijn zo gek dat ze wel eens briljant kunnen zijn … voor diegene die zich kunnen ontdoen van het oncomfortabele gevoel dat er ongetwijfeld mee gepaard gaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Er is 1 munt die tijdens de volgende Europese crisis fors in waarde stijgt

De meeste mensen hebben totaal geen idee wat er écht gebeurt tijdens een monetaire crisis, laat staan dat ze zich kunnen voorbereiden. Nochtans kan je met een goede, simpele voorbereiding rijker dan 99% van de bevolking een nieuwe crisis overleven.

Monetaire crisissen zijn er overal en altijd. In 2001 ging bijvoorbeeld de Argentijnse overheid failliet, het kon $100 miljard aan schulden niet meer terugbetalen. De Argentijnse munt verloor 70% van zijn waarde op enkele weken tijd, inflatie steeg tot 40%, de economie kromp 28%, lonen krompen 24% en werkloosheid steeg tot 25%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Olieprijs kan pas serieus omhoog als voorraadberg slinkt: dat duurt jaren

De olieprijs blijft voorlopig nog wel even laag, stellen analisten. De reden? De enorme berg aan olievoorraden die de afgelopen jaren is opgebouwd.

Alleen al de ontwikkelde landen in de wereld hebben momenteel een olievoorraad ter beschikking van meer dan 3 miljard vaten. Afgelopen jaar is deze voorraadberg met zo’n 250 miljoen vaten toegenomen, zo blijkt uit gegevens van energie-agentschap IEA.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Bankensector vindt minieme spaarrente nog te hoog: "Minimumrente van 0,11 procent niet logisch"

Febelfin-voorzitter Rik Vandenberghe, tevens CEO van ING België, vindt een minimumrente van 0,11 procent op de spaarboekjes "niet logisch tegenover het beleid van de Europese Centrale Bank". En de voorzitter van de bankenfederatie legt er zich ook niet bij neer, zo bleek op een persconferentie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Deutsche Bank: ‘meer flash crashes op komst’

Een gebrek aan liquiditeit op de financiële markten is één van de grootste zorgen bij handelaars en marktautoriteiten. Volgens Deutsche Bank zal dit voor nog meer plotse, enorme koersbewegingen zorgen op kalme markten.

Iedereen herinnert zich nog wel die dag in augustus vorig jaar, de 24ste om precies te zijn, toen Wall Street net na opening als een pudding ineenzakte. Tijdens de eerste 5 minuten viel de Dow Jones 1100 punten. Een plotse (computergestuurde) verkoopdruk in combinatie met een totaal gebrek aan liquiditeit zorgde hiervoor: een schoolvoorbeeld van een flash crash.

Maar dergelijke flash crashes vallen in elke deelmarkt van de financiële wereld terug te vinden. Wat te denken van deze plotse inzinking van de dollar tegenover de euro in maart vorig jaa? Dus zelfs op de meest liquide markt van allemaal, de valutamarkt, is een plotse onverklaarbare beweging mogelijk.