Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 8251 tot 8255
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Gaat de ECB nu ook slechte leningen kopen?

De ECB is in gesprek met de Italiaanse overheid over het opkopen van de slechte leningen op de balans van diverse Italiaanse banken. Zodoende kunnen Italiaanse banken hun balans opschonen en kan de kredietverlening beter op gang komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

OPINIE: Goud ruikt onraad!

Saved by the bell. Dat lijkt ons de beste beschrijving voor de slotkoersen op Wall Street. Aandelen veerden stevig op, in het kielzog van een forse prijssprong bij olie van zo’n 12%. Maar laten we de feestvreugde vooral bescheiden houden. Ondanks de ‘relief rally’ sloten de belangrijkste indices in de VS nog altijd af met weekverliezen. Ook de bounce bij olie is relatief, als je weet dat de olieprijs amper 29 dollar per vat noteert.

Nee, het echte verhaal werd in de voorbije week geschreven in Japan. Daar kelderde de Nikkei-index met bijna 7%: een historisch weekverlies!

Deze mokerslag volgde op het ingrijpen van de Bank of Japan, die eerder een negatieve rente installeerde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Vondst grootste diamant ooit in Angola is kassa voor Australische delver

Een superdiamant die in Angola is gevonden, maakt een Australisch mijnbouwbedrijfje op de beurs in één klap een derde meer waard.

Een joekel van een diamant met een gewicht van 404,2 karaat – omgerekend ongeveer 80 gram. De vondst van deze edelsteen in Angola werd maandag bekendgemaakt door het Australische mijnbouwbedrijf Lucapa Diamond Company.

Het gaat om de grootste diamant ooit gevonden in Angola en de op 26 na grootste diamant ter wereld. De diamant werd opgedolven in mijnbouwgebied Lunda Norte, bij de Lulo-concessie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Vertraging Chinese economie gaat rap

Terwijl Chinese aandelenmarkten een week lang gesloten waren, in verband met het nieuwe Chinese maanjaar, zag het westen haar beurzen vorige week flink in elkaar zakken. Bezorgdheid over de kracht van de wereldeconomie en de gezondheid van de Europese banken zorgden ervoor dat financiële markten een snoekduik maakten. Chinese aandelen bleven hiervan bespaard.

De Chinezen openden vandaag weer de beurzen en kwamen er niet slecht vanaf, zeker gezien de onzekerheid van vorige week. De Shanghai Composite dook in eerste instantie 3 procent in het rood maar herpakte zich snel tot slechts min 0,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Eerste lading Iraanse olie op weg naar Europa

Iran heeft voor het eerst in vier jaar olie verscheept naar Europa. Na het intrekken van sancties tegen het land dienden onder meer het Franse Total en het Spaanse Cepsa bestellingen in, die afgelopen weekend werden afgehandeld.

Total bestelde 2 miljoen vaten olie, het Spaanse bedrijf kocht 1 miljoen vaten en ook het Russische Lukoil kan 1 miljoen vaten tegemoet zien.

Iran wil zijn productie, nu de sancties gelicht zijn, met 1 miljoen vaten per dag opvoeren. In januari pompte het land dagelijks het equivalent van 2,86 miljoen vaten uit de grond.