Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8256 tot 8260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Het volgende wapen in de ‘war on cash’: kapitaalcontroles

De zoekterm ‘war on cash’ explodeert bij Google. De term maakte zijn intrede sinds verschillende centrale banken negatieve rentevoeten invoeren en de roep om cash geld te verbieden luider wordt. Een onderdeel van de ‘war on cash’ die nog weinig besproken wordt, is de kapitaalcontroles.

Volgens Bill O’Neill van UBS noteert 30% van de Europese obligaties met een negatieve rentevoet. Dat wil zeggen dat diegene die geld ontlenen aan de verschillende overheden minder geld terugkrijgen op vervaldag. De ECB hanteert ook een negatieve depositorente. De dag dat banken dit gaan doorrekenen op jouw (spaar)rekening komt met de dag dichterbij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Nederlandse huizenmarkt een van de sterkste van Europa

De Nederlandse huizenmarkt is een van de sterkste van Europa. Dat blijkt uit aan analyse van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P), dat de komende twee jaar een prijsstijging van 3 procent voorziet.

Daarmee hoort Nederland in Europa tot de landen met de sterkste prijsstijgingen. Wel vlakt de groei wat af; afgelopen jaar stegen de prijzen met 3,5 procent. Er worden steeds meer huizen verkocht en het aantal woningen dat in de verkoop staat neemt af.

Volgens S&P gaat het in Nederland goed met de huizenmarkt, omdat die de laatste jaren wat betaalbaarder zijn geworden, de hypotheekrente is gedaald en door het herstel van de economie. Wel blijven volgens de kredietbeoordelaar hoge schulden en maatregelen van de overheid die de verstrekking van hypotheken beperken, het herstel van de markt belemmeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Het nieuwe grote probleem van de EU heet Duitsland

Duitsland is het nieuwe grote probleem van de EU. Dat zegt de oprichter van Geopolitical Futures, George Friedman, in een interview met Business Insider.

Voorheen waren het de schulden van Griekenland, Spanje en Portugal waarover de financiële markten zich zorgen maakten. De blik moet nu echter gericht worden op Duitsland, zo waarschuwt Friedman.

De kern van het Duitse probleem ligt bij de Italiaanse banksector: ”De problemen bij de Italiaanse banken zullen doorsijpelen naar Duitsland. De grootste economie van Europa is dan ook de nieuwe PIGS.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Voor sommigen is de crisis nog lang niet voorbij!

Vaak wordt er door economen gezegd dat we de financiële crisis definitief achter ons hebben gelaten. De meeste macrocijfers bewegen immers weer rond hetzelfde niveau als voor het uitbreken van deze rampzalige crisis en de economen baseren daarop dat de economie in haar totaliteit er weer beter aan toe is.

Een onderzoek van het ‘U.S. Census Bureau’ wijst uit dat voor de meeste Amerikanen de crisis nog lang niet voorbij is. Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat de meeste huishoudingen er, vergelijken met het jaar 2006, in inkomen op achteruit zijn gegaan.

Wat daarnaast opvalt, is dat juist de rijkste groep Amerikanenheeft geprofiteerd van de crisis die, volgens de economen, achter ons ligt. Opvallend genoeg is deze groep mensen er immers in vergelijk met het jaar 2006 qua inkomen er op vooruit gegaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Stabiele yuan maakt Chinese aandelen aantrekkelijk

Er zijn signalen dat de wereldeconomie aan het stabiliseren is. Aziatische beleggers ontvingen dit nieuws met open armen en veroorzaakten een donkergroene koopgolf op de Aziatische beurzen. Volgens Lirong Xu, CIO bij Franklin Templeton Sealand Fund Management, is het ergste nu effectief voorbij en is het een goed moment om opnieuw aandelen te kopen.

Na een sterke beursprestatie op Wall Street, volgt nu ook Azië met donkergroene plusjes op de aandelenmarkten. Beleggers lijken terug vertrouwen te krijgen nu blijkt dat de wereldeconomie wat steviger in zijn schoenen staat.