Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 8256 tot 8260
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Openbazaar: de eerste globale decentrale marktplaats is klaar voor gebruik!

Het kon even duren maar nu is het dan eindelijk zover, openbazaar is live. Openbazaar is een globale decentrale peer-to-peer marktplaats zonder tarieven en restricties. En wat helemaal mooi is, je kan er ook met Bitcoin betalen. Of Openbazaar de hooggespannen verwachtingen waar gaat maken, we gaan het meemaken. Meedoen is in ieder geval simpel, gewoon de openbazaar client downloaden vanaf de site en je kan aan de slag!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Deutsche Bank waarschuwt voor een nieuwe sell-off

De verschillen tussen de aandelenmarkten wereldwijd zijn de afgelopen twee weken flink toegenomen. Zo staan de Amerikaanse indices voor dit jaar gewoon weer in het groen, terwijl de Duitse en Franse beurs ruim 4 procent lager noteren. Volgens Deutsche Bank moeten de beleggers de komende tijd rekening houden met een nieuwe neerwaartse beweging.

Dit standpunt baseert Deutsche Bank onder andere op basis van de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is zichtbaar dat de afgelopen maand de posities in de oliesector flink zijn toegenomen. Volgens de analisten van Deutsche Bank laat deze grafiek zien dat steeds meer beleggers geloven in een stijging van de olieprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Eerste kop rolt door Panama Papers: IJslandse premier treedt af

De premier van IJsland is dinsdag afgetreden. De positie van Sigmundur Davíð Gunnlaugsson werd zondag aan het wankelen gebracht door de onthullingen in de zogenoemde Panama Papers. Hij is de eerste politicus die na het verschijnen van de onthullingen het veld ruimt.

Het vertrek van de premier werd bekendgemaakt door Sigurdur Ingi Johannsson, de nummer twee binnen Gunnlaugssons Progressieve Partij en de huidige minister van Landbouw en Visserij. De partij zal Johannsson voordragen aan de coalitiepartners als nieuwe premier.

Uit de Panama Papers blijkt dat Gunnlaugssons echtgenote Anna een bedrijf heeft dat obligaties bezit van drie IJslandse banken die door de recessie omvielen. De premier steunde een beweging die schuldeisers van deze banken, waaronder Nederland, wilde uitbetalen. Daardoor had hij tevens een persoonlijk belang bij uitbetaling van schulden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Als je land failliet is, bewaar je je spaargeld best niet op 1 plaats

Vrijdag 15 maart 2013, iets meer dan 3 jaar geleden werd de bevolking van Cyprus wakker met het gevoel dat alles in orde was. 24 uur later leefden ze in een ander land: bankrekeningen werden geblokkeerd en geldautomaten gaven slechts een minimum aan cash geld. Het Cypriotische banksysteem was failliet.

Na zware verliezen te lijden, hadden de Cypriotische banken niet meer voldoende liquiditeiten of kapitaal om het geld op de rekeningen te garanderen. Mensen realiseerden zich snel dat inloggen op je bankrekening niet gelijk staat met je geld beheren. Het geld was geblokkeerd, de mensen bleven verbaasd achter.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Dit zijn de populairste belastingparadijzen uit de Panama Papers

In de Panama Papers komt informatie voor over internationale fiscale constructies van meer dan 210 duizend bedrijven. De Britse Maagdeneilanden staan met stip bovenaan, maar ook andere fiscale vrijplaatsen duiken op.

Een groep van internationale journalisten kreeg toegang tot documenten van Mossack Fonseca, een financiële dienstverlener uit Panama die fungeert als sluis voor fiscale constructies in belastingparadijzen. Daaruit zijn tal van opzienbarende feiten naar boven gekomen.

Informatiebureau Statista maakte onderstaande infographic over de belastingparadijzen die het meest voorkomen in de Panama Papers.