Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 8261 tot 8265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

Geopolitieke spanningen besproken in München

Geopolitieke spanningen hebben doorgaans hun invloed op de financiële markten. Op dit moment zijn er de problemen in Syrië en in Oekraïne die als twee zwaarden van Damocles boven ons hoofd hangen.

Dit weekend was er een sprankeltje hoop aangezien er over deze onderwerpen druk werd gediscussieerd op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München.

De onenigheden tussen Rusland en het Westen blijven daar echter een te grote stok in het wiel. Russisch premier Medvedev spreekt zelfs over een tweede Koude Oorlog die woedt tussen beide partijen.

De vijandigheden kennen momenteel twee grote brandhaarden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

China ziet geen reden voor daling yuan

Een verdere waardedaling van de Chinese munt, de yuan, zou niet aan de orde moeten zijn. Topman Zhou Xiaochuan van de Chinese centrale bank wees dit weekeinde in een interview op de gezonde betalingsbalans, de genormaliseerde uitstroom van kapitaal en de stabiliteit van de yuan ten opzichte van diverse andere valuta’s.

De centrale bankier zei ook dat zorgen over de slinkende valutareserves geen reden tot zorg kunnen zijn. De reserves zijn volgens Zhou Xiaochan nog altijd meer dan toereikend om betalingen te voldoen en om de financiële stabiliteit te waarborgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

China voorziet stabiliteit voor yuan

De Chinese Centrale bank heeft dit weekend beklemtoond hoe stabiel de yuan is ten opzichte van diverse andere valuta's.

Een verdere waardedaling van de Chinese munt, de yuan, zou dus niet aan de orde moeten zijn.

Topman Zhou Xiaochuan van de Chinese centrale bank wees dit weekeinde in een interview op de gezonde betalingsbalans en de genormaliseerde uitstroom van kapitaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

ECB-kopstuk rekent op einde 500 eurobiljet

De dagen van het biljet van 500 euro, de grootste eurocoupure, zijn geteld. Dat denkt directielid Benoît Cœuré van de Europese Centrale Bank (ECB). 

Vrijdag riepen de ministers van Financiën van de Europese Unie de ECB op te overwegen om het briefje uit omloop te halen.

Cœuré zelf ziet, gezien de vlucht die het elektronisch betalingsverkeer zeker voor grote bedragen heeft genomen, geen reden het lilakleurige biljet te behouden, zei hij in de Rheinische Post van zaterdag.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 13 februari 2016

Zilvermijnen stijgen 37%

De aandelen van zilvermijnen stonden na 3 handelsweken 13% lager in 2016. Inmiddels zijn de aandelen gemiddeld met 37% gestegen. De grootste stijgers zijn....