Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8261 tot 8265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Heeft het Britse pond een bodem bereikt?

Het Britse pond beweegt ten opzichte van de Amerikaanse dollar op dit moment op een zevenjarig dieptepunt en veel beleggers vragen zich af wat er de komende maanden nog meer kan gaan gebeuren bij het Britse pond.

Volgens de peilingen van een week geleden is de kans 50 procent dat er een Brexit komt. In juni mogen de Britten uiteindelijk naar de stembussen en dan zal er duidelijk gaan worden of het merendeel van de stemmers een uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie ziet zitten.

Op het moment dat er daadwerkelijk een Brexit komt, kan het Britse pond nog meer terrein gaan inleveren. Diverse economen zijn van mening dat een Brexit dramatische gevolgen kan hebben voor alle Europese landen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Negatieve rente: spaarder haalt geld van de bank of gaat beleggen

Een negatieve spaarrente zou consumenten niet aanmoedigen om meer te besteden. De helft van de Nederlanders stopt het geld dan liever in een oude sok, één op de drie overweegt het geld te beleggen en nog geen 10 procent denkt eraan om meer geld uit te geven.

Dit blijkt uit een onderzoek van ING International Survey in vijftien landen naar hoe consumenten zouden reageren op een negatieve spaarrente met de alles zeggende titel: “Negative rates, negative reactions”.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Moody’s negatiever gestemd over China, zorgen over schulden en hervormingen

Moody’s is negatiever geworden over de vooruitzichten voor de Chinese economie. De almaar stijgende schuldenlast en vraagtekens over het vermogen van de Chinese regering om de nodige economische hervormingen door te voeren, zijn voor de kredietbeoordelaar reden de verwachtingen naar beneden bij te stellen.

Volgens Moody’s staat de financiële kracht van China onder druk omdat veel staatsbedrijven van overheidssteun afhankelijk zijn. Daarnaast kampt het land met een forse uitstroom van kapitaal. Door staatsbemoeienissen in de aandelen- en valutamarkt nemen daarbij onzekerheden over de toegezegde hervormingen toe. ,,Het vermogen van de staat om schokken op te vangen is afgenomen”, signaleert Moody’s.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Zo geef je een burn-out geen kans

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn stress en burn-out dé arbeidsrisico's waar we ons in de toekomst beter tegen zullen moeten wapenen. De cijfers liegen er niet om: 28,2% van de Belgen heeft regelmatig last van stress 'van een onaanvaardbaar niveau', aldus een enquête die SD Worx jaarlijks voert bij 2500 Belgische werknemers. Je kan zelf wel al veel doen om te veel stress op het werk te voorkomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Spaarders accepteren negatieve rente niet

Bij een negatieve rente haalt de meerderheid van de spaarders geld weg bij de bank, dat blijkt uit een onderzoek van ING onder 13.000 respondenten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Bij een spaarrente van -0,5% zegt 77% van de spaarders geld van de spaarrekening af te halen. Slechts één op de tien zegt meer te zullen sparen, terwijl een vergelijkbaar aantal respondenten aangeeft juist meer geld uit te geven bij een negatieve rente.