Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 8261 tot 8265
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Merkel zet IMF voor het blok over Griekse schulden en vijf andere dingen die je moet weten

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft nog maar eens benadrukt dat Griekenland geen schuldenverlichting kan verwachten. Dat staat haaks op de positie van het IMF, dat voor het blok komt te staan. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Column Kees de Kort | Christientje is een beetje de weg kwijt

De negatieve rentes hadden per saldo een positieve uitwerking, stelt Christine Lagarde. Maar voor wie dan?

Het herstel van de wereldeconomie gaat te langzaam en blijft kwetsbaar, waardoor het gevaar van nieuwe tegenvallers is gegroeid, stelde IMF-baas Christine Lagarde dinsdag tijdens een toespraak in Frankfurt.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Christientje heeft in een grote speech een paar uitspraken gedaan, met name over de wereldeconomie. Daarvan zegt zij: het gaat toch langzaam maar zeker de verkeerde kant op. Niet expliciet, maar ze is aan het voorsorteren op volgende neerwaartse bijstellingen van de wereldeconomische groei."

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

"IMF economisch niet meer noodzakelijk voor Grieks hulpprogramma'"

Het engagement van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor het hulpprogramma aan Griekenland is vanuit een economisch oogpunt niet langer noodzakelijk. Het is een probleem dat de Europeanen alleen kunnen oplossen. Dat zegt Ewald Nowotny, de topman van de Oostenrijkse centrale bank, in een interview met Die Presse.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Cash geld hamsteren is de nieuwe trend

Het Rotterdamse kantoor Ploum Lodder Princen (PLP) is sinds eind 2012 de vaste notaris van Infintax. Het trustkantoor is de vaste zakenpartner van Mossack Fonseca in Nederland en levert daar belastingadvies en trustdiensten aan. Infintax zet constructies op om geld in en uit landen als Mexico en Ecuador te laten stromen. PLP is regelmatig betrokken bij het opstellen van de notariële aktes die daarvoor noodzakelijk zijn.

Ondertussen noteert wereldwijd al meer dan $7 biljoen aan obligaties aan een negatieve rentevoet (voornamelijk in Japan en Europa) en rekenen verschillende centrale banken negatieve rente aan voor de reserves die banken bij de centrale banken deponeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Rusland vindt olieprijs van 45 tot 50 dollar acceptabel

Rusland ziet een olieprijs van 45 tot 50 dollar per vat als ''acceptabel'' in aanloop naar nieuw overleg over een bevriezing van de productie door grote olieproducerende landen. 

Dat melden ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters.

Belangrijke producenten als Saudi-Arabië en Rusland houden later deze maand in Doha opnieuw overleg over de oliemarkt.