Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 8266 tot 8270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

De mijnbouwsector is sinds 2011 maar liefst 1,4 biljoen(!) dollar minder waard geworden

Wanneer je in een gat terecht bent gekomen, stop dan met graven. Deze letterlijke waarschuwing aan de mijnbouwsector was de afgelopen jaren aan dovemansoren gericht. Hoewel de afkoeling van de Chinese economie al een tijd aan de gang is, weigerden mijnbouwconcerns de noodzakelijke maatregelen te nemen om het aanbod in te dammen. De vraag is hoe het de komende jaren nu verder moet.

De gevolgen van de apathische houding in de mijnbouw zijn nog groter dan voor de olie-en gassector. Waar energieaandelen vanaf de top in 2011 zo’n 49 procent hebben verloren, zijn mijnbouwaandelen met maar liefst 73 procent gekelderd. Dat komt neer op een bedrag van 1,4 biljoen dollar.

Hoe moet het nu verder? Wanneer zal het wereldwijde voorraadoverschot verdwenen zijn? Dat is de vraag die veel topfiguren, bankiers en analisten zich deze week stelden in Kaapstad, waar meer dan 6.000 mensen bijeen waren gekomen op de Indaba mijnbouwconferentie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Mexicaanse peso een van de zwaarst getroffen valuta’s

De Mexicaanse peso kent een spectaculaire daling. Dit jaar – de afgelopen 6 weken – verloor het 8 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar, meer dan welke grote valuta dan ook. Sinds juni 2014 kent het een daling van 33 procent en staat nu op 19,2 peso’s t.o.v. de dollar, het laagste ooit.

Goud stootte gisteren naar $1.263.90 per ounce, het kent dit jaar een stijging van meer dan 18 procent ten opzichte van de dollar. De grootste winst wist zij echter te boeken ten opzichte van de Russische roebel – over de afgelopen 60 dagen een winst van 25 procent – maar goede tweede in rij is goud in Mexicaanse peso’s met een winst van 23,49 procent.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Nederland wordt een aardgasimporteur

Decennialang heeft Nederland aardgas geëxporteerd. Maar in 2015 is er iets fundamenteel veranderd: in het derde kwartaal van 2015 importeerde Nederland meer aardgas dan het zelf produceerde. Volgens de cijfers van het CBS werd er in dat derde kwartaal 9,5 miljard m³ aardgas gewonnen uit Nederlandse bodem. En werd er 9,9 miljard m³ geïmporteerd uit Noorwegen en Rusland. De import van vloeibaar aardgas (0,4 miljard m³) is daar nog niet eens in meegerekend.

In de grafiek hieronder zijn de winning en de import van aardgas over de afgelopen 25 jaar uitgezet. De donkere dunne lijnen geven het voortschrijdend gemiddelde over 4 kwartalen weer.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Medvedev: Derde Wereldoorlog kan in Syrië beginnen

Als bepaalde Arabische landen grondtroepen naar Syrië sturen, dan lopen we het risico van een nieuwe wereldoorlog. Dat zei de Russische premier Dmitry Medvedev in een exclusief interview met het Duitse Handelsblatt. “Alle partijen die betrokken zijn in het conflict zullen worden meegesleurd in een oorlog”, zo voegde hij eraan toe. Medvedev roept alle betrokken partijen in het conflict op aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, om de wereld voor een nieuwe wereldwijde ramp te behoeden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Beurs van Tokio verliest opnieuw meer dan 5 procent

De malaise op de beurzen gaat voort. In Japan noteert de Nikkei-index vanmiddag meer dan 5 procent lager.