Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 8266 tot 8270
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Met de MSCI World Index koop je niet de hele wereld

De naam doet anders vermoeden, maar de MSCI World Index is bij lange na geen afspiegeling van de complete beleggingswereld.

De MSCI World Index bestaat uit bijna 1.650 aandelen en geeft toegang tot zo’n 85 procent van de waarde van de beursgenoteerde bedrijven in de wereld. Maar een compleet beeld van diezelfde wereld geeft de index niet, schrijft onderzoeksbureau Morningstar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Verkoop Zilver stijgt met 23%

De verkoop van zilver in het eerste kwartaal met 23% gestegen. De verkoop van goud ging veel harder met.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

De wanhoop nabij: Saoedi-Arabië gooit de allerlaatste troeven op tafel

Met olieprijzen onder de 40 dollar per vat is het alle hens aan dek bij OPEC, en de Saoedi’s in het bijzonder.

De buitenlandse valuta verdampen, de regering boekt een begrotingstekort van 15% en de bevolking pot haar riante staatsuitkeringen op. Dat betekent dat een reconversie van de Saoedische economie, om zo minder afhankelijk te zijn van schommelingen in de olieprijs, nog niet voor morgen is.

De Saoedische bevolking kijkt voorlopig de kat uit de boom. Dat is niet onlogisch: de bevolking leeft al decennialang op riante dividenden die elk gezin jaarlijks van staatsoliebedrijf Aramco ontvangt en heeft dus geen enkele prikkel om effectief bij te dragen aan de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Miljonairs worden niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen

Een crash van de aandelenmarkt is goed nieuws … goed voor diegene die weten hoe ze er mee moeten omgaan. Miljonairs worden op de aandelenmarkt niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen. Wie dit begrijpt, maakt het meeste kans om miljonair te worden via de aandelenmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

België tekent beroep aan in zaak belastingvoordeel multinationals

België heeft officieel beroep aangetekend tegen het besluit van de Europese Commissie dat het land honderden miljoenen terug moet vorderen van multinationals. 

Dat bevestigde minister van Financiën Johan Van Overtveldt maandag.

De Europese Commissie oordeelde in januari dat zeker 35 Europese concerns ongeoorloofd hebben geprofiteerd van een voor hen gunstige belastingmaatregel in België. Brussel betitelde deze zogenoemde rulings als onwettige staatssteun.