EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8271 tot 8275
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Zijn centrale banken beleggingsfondsen geworden?

Centrale banken voegen steeds vaker aandelen aan hun reserves toe, een ontwikkeling waar de financiële markten met enige argwaan naar kijken. Ze doen dat vanuit het oogpunt van risicospreiding, omdat staatsobligaties vrijwel geen rendement meer opleveren. Toch is het bijzonder dat een centrale banken, die verantwoordelijk zijn voor het monetaire beleid, zich steeds meer als een beleggingsfonds zijn gaan gedragen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

BNP: Centrale banken hebben kruit verschoten, goud naar $1.400

Volgens BNP Paribas kan de prijs van goud de komende twaalf maanden naar $1.400 per troy ounce stijgen, omdat beleggers in toenemende mate twijfelen aan de effectiviteit van het monetaire beleid van centrale banken en daarom hun toevlucht zullen zoeken in goud.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Breed Welvaartsbegrip: Economie is meer dan het bbp

Deze week heeft de Tweede Kamer Commissie Breed Welvaartsbegrip haar rapport gepresenteerd. Ik ben nauw betrokken bij dit onderwerp, zie mijn vorige columns. Ik heb veel waardering voor dit rapport. Maar ook kritiek. Uit het rapport blijkt dat de Nederlandse politiek dit vraagstuk van de meting van welvaart eindelijk serieus wil gaan nemen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Visa waarschuwt weer voor valuta-effecten

Visa heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 zowel de winst als de omzet zien aandikken ten opzichte van een jaar eerder. De creditcardmaatschappij sprak desondanks van aanhoudende tegenwind van de sterke Amerikaanse dollar, lagere olieprijzen en een ,,ongelijke” wereldeconomie.

Wel bleven de Amerikaanse creditcardbestedingen op een ,,redelijk sterk niveau”, aldus Visa. Mede daardoor kwam de winst uit op 1,7 miljard dollar in de verslagperiode. Dat komt neer op 0,71 dollar per aandeel, van 0,63 dollar per aandeel een jaar geleden. De omzet bedroeg 3,6 miljard dollar, van 3,1 miljard dollar een jaar geleden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Schlumberger schrapt 2000 banen

De sterke daling van de olieprijzen blijft oliedienstverlener Schlumberger dwarszitten. De onderneming maakte donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend nog eens 2000 banen te schrappen.

Als gevolg van de banenreductie krimpt het personeelsbestand van Schlumberger tot ongeveer 93.000 werknemers. Eind vorig jaar werd al besloten nog eens 10.000 banen te schrappen bovenop de 20.000 die in de anderhalf jaar daarvoor verloren gingen. Grote olieconcerns hebben in reactie op de lage olieprijzen diep in hun investeringsbudgetten gesneden. Door de besparingen zijn wereldwijd al 250.000 banen verloren gegaan.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs