Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8271 tot 8275
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

OESO ziet zwak herstel Nederlandse economie

De Nederlandse economie krabbelt maar langzaam op na de stevige recessies van de afgelopen jaren.

De banken blijven kwetsbaar voor nieuwe schokken, terwijl kleine bedrijven te weinig toegang hebben tot krediet om te kunnen groeien, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in donderdag gepresenteerde rapporten over de Nederlandse economie.

Het gebrek aan innovatie dat daardoor ontstaat, kan een rem zetten op de toekomstige groei. De denktank benadrukt dat verdere hervormingen noodzakelijk zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Ons Geld: Kamerdebat over geldstelsel op 7 maart

Bijna een jaar nadat Burgerinitiatief Ons Geld meer dan 100.000 handtekeningen binnenhaalde komt er nu een Kamerdebat over het vraagstuk van geldcreatie. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stuurde onlangs een uitgebreide brief naar ‘Ons Geld’, waarin hij in zeven pagina’s een inhoudelijke reactie geeft op het initiatief van Ons Geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Betekent Bitcoin het einde van de banken?

Bij de Bank of England wordt serieus nagedacht over het gebruik van Bitcoin als alternatief op het huidige monetaire systeem. Adjunct-gouverneur Ben Broadbent, voormalig Goldman Sachs econoom, ziet veel voordelen in een Bitcoinsysteem. Maar hij waarschuwt ook voor de potentiële gevaren.

Een Bitcoinsysteem voor de afhandeling van cash transacties via gecodeerde sleutels als beveiliging schakelt de tussenpersoon uit en zal veel goedkoper zijn voor de klanten en de banken. Maar het kan ook een bedreiging vormen voor de bankdeposito’s zodat de banken minder middelen hebben om geld te ontlenen, aldus Ben Broadbent.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Column Kees de Kort | Hopen dat iemand het gelooft

Het IMF maakt zichzelf belachelijk met zijn voorspellingen over de economische groei in India, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Gisteren verscheen een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over India, waarin een flinke economische groei voor het land werd voorspeld. "Dat kun je niet met droge ogen lezen", zegt Kees de Kort. "Het IMF maakt zichzelf belachelijk. Die gaan gewoon roepen: 'India groeit hard en gaat nog harder groeien ook'. Dat zou nog kunnen, maar, zeggen ze ook al: 'De export, dat lijkt nergens op, de particuliere investeringen lijken nergens op, de banken zijn zwak, bij de inkoopmanagers gebeurt niks, maar de Indiase economie gaat met 7 procent groeien'."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Stierenmarkt goud: 3 redenen waarom het nog maar net begint

Stijgt de goudprijs door de turbulentie op de aandelenmarkt, het afdekken van short-posities, het verlies van vertrouwen in de centrale banken … of is het een opflakkering in de dalende trend? Goud kende sinds de daling in 2011 meerder opflakkeringen, maar deze keer lijkt er toch iets meer aan de hand te zijn.

De stijging van bijna 20% op 2 maanden wordt deze keer gedragen door fundamentele gegevens, historische trends en vooral het ongeloof dat de trein definitief vertrokken is. Een nieuwe stierenmarkt wordt altijd gedragen door het nodige ongeloof. (net als aandelen in 2009)

Er zijn 3 goede redenen waarom de stijging van 20% nog maar het begin is: