Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8271 tot 8275
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Grondstofprijzen nog heel lang laag, tot India ontwaakt

Prijzen van olie, ijzererts, koper en landbouwproducten staan voor langere tijd onder druk. Het is wachten op een land dat China kan vervangen als industriële groeimotor.

De spectaculaire val van olieprijzen komt bijna dagelijks in het nieuws. Maar olie is niet de enige grondstof die onder druk staat.

Ook prijzen van metalen en agrarische grondstoffen lijken een meerjarige piek te hebben bereikt, zo signaleert econoom Anna Dorbec van de bank BNP Paribas deze week in een nieuw rapport.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Column Kees de Kort | We moeten niet overdrijven

Het gaat goed met de Nederlandse economie, zegt het CBS. Maar we moeten niet overdrijven, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Uit cijfers over de groei over 2015 zag De Kort "hele kleine plusjes, niks mis mee". Maar uit het rapport van de ING bleek daarentegen dat eenderde van de respondenten de economie maar matig tot slecht vonden. Dus waarom zegt het CBS dan dat het wél goed gaat?

Een bijzondere tegenstelling, zegt De Kort. "Ik denk dat het te maken heeft met de arbeidsmarkt. Die is op het niveau van zes of zeven jaar geleden. Er komen banen bij, slechte baantjes, part-time baantjes. Mensen merken dat in hun directe omgeving. Het is leuk dat er veel auto's en huizen verkocht worden, maar het publiek kijkt naar wat dat voor hen betekent. Tussen de officiële cijfers en de perceptie van het publiek zit een grote kloof."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Rijk worden: Koop geen huis maar begin een bedrijf

Om met de deur in huis te vallen: wil je rijk worden dan is het beter om je te focussen op activa die een inkomen produceren (zoals een eigen bedrijf) in plaats van een eigen huis. Zo doen de miljonairs het ook en zo zou jij het ook moeten doen.

Onderstaande grafiek is alvast duidelijk: De rijkste 10% van de wereld bezitten vooral bedrijven terwijl de armste 90% vooral afhankelijk is van zijn huis om welvaart op te bouwen. Dit wil zeggen dat ze afhankelijk zijn van schulden om de welvaart te beschermen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

“Wat we nu zien, is het einde van het deflatie-tijdperk”

De wereld is in de ban van deflatie. Het woord inflatie lijkt wel uit het financiële woordenboek verbannen. Maar op de financiële markten gebeurt heel vaak het tegenovergestelde van wat iedereen verwacht. De recente uitbraak van goud kan dan ook gezien worden als het eerste echte signaal dat het einde van het deflatie-tijdperk nabij is.

Hoewel ze bij de Federal Reserve uilskuikens zijn, zijn ze er ook niet dom. Er lopen 250 van de slimste economen rond. Dat is ook de reden waarom ze dit jaar de rente nog 4 keer willen verhogen. Zoals te zien is op volgende grafiek, trekt looninflatie aan. Dit is een belangrijk signaal voor toekomstige inflatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Aandeel ABN Amro keldert plots en 5 andere dingen die je moet weten

Een wild begin van de beursdag voor ABN Amro. Waarom kelderde het aandeel plots? Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.