Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 8276 tot 8280
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Column Kees de Kort | Het autoverkoopfeest is over

Weinig nieuws onder de zon bij de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers, zegt macro-econoom Kees de Kort. Het aantal banen viel net een beetje mee, de loonontwikkeling 'tikt wat aan'. Opmerkelijk: een toename van het aantal mensen dat werkzaam is in de detailhandel en in de horeca.

De groeiende participatiegraad is ook een klein plusje, dus opgeteld is het allemaal gematigd positief, zegt De Kort. "Ze hebben de afgelopen maanden in allerlei staten het minimumloon ingevoerd van 15 dollar, dus dat zal ook wel een beetje bijdragen. Maar het is natuurlijk wel opmerkelijk dat de lonen zo weinig stijgen als er zo'n krapte is op de arbeidsmarkt. Maar dat gebeurt nog niet, blijkbaar."

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Deutsche Bank over Panama Papers: "Wij hebben niets illegaal gedaan"

Naar aanleiding van de gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca (de 'PanamaPapers'), heeft Deutsche Bank toegegeven dat het klanten geholpen heeft bij het opzetten van offshoreconstructies. De bank benadrukt wel dat het niets illegaals heeft gedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

#BLAMAGE: Italië legt Europese sancties tegen Rusland naast zich neer: Shame on Brussel!

De economische sancties tegen Rusland kost de Italiaanse economie zo’n 3,5 miljard euro per jaar, aldus Gim Unimpresa, de federatie van Italiaanse ondernemingen die naar Rusland exporteren.

Voornamelijk de toelevering van kapitaalgoederen voor de olie-industrie is volledig geïmplodeerd. Machines en gereedschap voor olie- en gasontginning werden immers onderworpen aan zware sancties.

Een opsteker: geen enkel Italiaans heeft zich definitief teruggetrokken uit Rusland. De strategie van Europa om de sancties zo lang mogelijk aan te houden om zo Westerse bedrijven uit te roken lijkt dus te falen. Voorlopig althans.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

‘Panama Papers geven politiek wapens om te zeggen: het is genoeg’

De onthullingen over vermogende politici en zakenmensen die hun geld via brievenbusfirma’s in belastingparadijzen stallen zijn “erg goed nieuws”.

Dat zei EU-commissaris Pierre Moscovici van Economische Zaken maandag op de Franse radio over de Panama Papers. “Omdat het de politiek wapens geeft om te zeggen: het is genoeg.”

De Europese Commissie presenteerde in januari een voorstel dat belastingontwijking door multinationals tegen moet gaan. ”Er zal altijd strijd zijn tussen fraudeurs, belastingontwijkers en fiscale opsporingsinstanties”, aldus de Franse oud-minister. Hij voegde daarna toe dat het bankgeheim al bijna niet meer bestaat.