Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8276 tot 8280
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Aandeel ABN Amro keldert plots en 5 andere dingen die je moet weten

Een wild begin van de beursdag voor ABN Amro. Waarom kelderde het aandeel plots? Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Goudprijs naar recordniveau ten opzichte van olie

De goudprijs is deze week gestegen naar een nieuwe all-time high ten opzichte van een andere belangrijke grondstof in de wereld, namelijk olie. Op het moment van schrijven krijg je meer dan 46 vaten ruwe olie voor een troy ounce goud, een niveau dat zelfs in de financiële crisis van 2008 en de oliecrisis van 1973 niet bereikt werd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Nederlandse centrale bank opent kliklijn voor corrupte en sjoemelende bankiers

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vandaag een meldpunt geopend waar mensen die in de financiële sector werken de noodklok kunnen luiden over mogelijke misstanden. "Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en terrorismefinanciering", aldus de toezichthouder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

ECB’s Coeuré: afschaffen €500 euro biljet wordt overwogen

Benoit Coeuré – lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB) – geeft aan dat de ECB zich buigt over het al dan niet afschaffen van het 500 euro biljet. Er is bezorgdheid over het gebruik ervan in het criminele circuit en men vraagt zich af of het nog nut heeft om het biljet te blijven gebruiken.

“Competent authorities increasingly suspect that they are being used for illegal purposes, an argument that we can no longer ignore”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Canada verkoopt groot deel goudvoorraad

Canada heeft begin dit jaar een groot deel van haar goudvoorraad verkocht. Eind vorig jaar beschikt het land nog over een officiële goudreserve van 3 ton, maar de laatste cijfers van het ministerie van Financiën laten zien dat er nu nog maar 0,62 ton van het gele metaal in de kluis ligt. Dat is een daling van bijna 80%.