Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8286 tot 8290
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Moody’s negatiever gestemd over China, zorgen over schulden en hervormingen

Moody’s is negatiever geworden over de vooruitzichten voor de Chinese economie. De almaar stijgende schuldenlast en vraagtekens over het vermogen van de Chinese regering om de nodige economische hervormingen door te voeren, zijn voor de kredietbeoordelaar reden de verwachtingen naar beneden bij te stellen.

Volgens Moody’s staat de financiële kracht van China onder druk omdat veel staatsbedrijven van overheidssteun afhankelijk zijn. Daarnaast kampt het land met een forse uitstroom van kapitaal. Door staatsbemoeienissen in de aandelen- en valutamarkt nemen daarbij onzekerheden over de toegezegde hervormingen toe. ,,Het vermogen van de staat om schokken op te vangen is afgenomen”, signaleert Moody’s.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Zo geef je een burn-out geen kans

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn stress en burn-out dé arbeidsrisico's waar we ons in de toekomst beter tegen zullen moeten wapenen. De cijfers liegen er niet om: 28,2% van de Belgen heeft regelmatig last van stress 'van een onaanvaardbaar niveau', aldus een enquête die SD Worx jaarlijks voert bij 2500 Belgische werknemers. Je kan zelf wel al veel doen om te veel stress op het werk te voorkomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Spaarders accepteren negatieve rente niet

Bij een negatieve rente haalt de meerderheid van de spaarders geld weg bij de bank, dat blijkt uit een onderzoek van ING onder 13.000 respondenten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Bij een spaarrente van -0,5% zegt 77% van de spaarders geld van de spaarrekening af te halen. Slechts één op de tien zegt meer te zullen sparen, terwijl een vergelijkbaar aantal respondenten aangeeft juist meer geld uit te geven bij een negatieve rente.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

‘Kernramp als in Fukushima kan ook in Belgie gebeuren’

België is onvoldoende voorbereid op een ongeluk in een van de kerncentrales. De crisisplannen zijn niet op orde, oordeelt de Hoge Gezondheidsraad dinsdag in een rapport naar aanleiding van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima.

Een ernstig nucleair ongeval kan zich werkelijk voordoen in België, aldus de raad. De gevolgen blijven dan niet beperkt tot de directe omgeving. In plaats van 10 kilometer zou een gebied van 20 kilometer rondom de plek van het incident moeten worden ontruimd.

Verder moet in een straal van 100 kilometer snel jodium kunnen worden uitgedeeld om de schildklier te beschermen tegen radioactiviteit. Dat is nu 20 kilometer.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Goud naar $1400 volgens analist Family Office

De stijging in de goudprijs is nog maar het begin van van een verdere stijging volgens....