Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8291 tot 8295
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Olieprijs kan pas serieus omhoog als voorraadberg slinkt: dat duurt jaren

De olieprijs blijft voorlopig nog wel even laag, stellen analisten. De reden? De enorme berg aan olievoorraden die de afgelopen jaren is opgebouwd.

Alleen al de ontwikkelde landen in de wereld hebben momenteel een olievoorraad ter beschikking van meer dan 3 miljard vaten. Afgelopen jaar is deze voorraadberg met zo’n 250 miljoen vaten toegenomen, zo blijkt uit gegevens van energie-agentschap IEA.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Bankensector vindt minieme spaarrente nog te hoog: "Minimumrente van 0,11 procent niet logisch"

Febelfin-voorzitter Rik Vandenberghe, tevens CEO van ING België, vindt een minimumrente van 0,11 procent op de spaarboekjes "niet logisch tegenover het beleid van de Europese Centrale Bank". En de voorzitter van de bankenfederatie legt er zich ook niet bij neer, zo bleek op een persconferentie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Deutsche Bank: ‘meer flash crashes op komst’

Een gebrek aan liquiditeit op de financiële markten is één van de grootste zorgen bij handelaars en marktautoriteiten. Volgens Deutsche Bank zal dit voor nog meer plotse, enorme koersbewegingen zorgen op kalme markten.

Iedereen herinnert zich nog wel die dag in augustus vorig jaar, de 24ste om precies te zijn, toen Wall Street net na opening als een pudding ineenzakte. Tijdens de eerste 5 minuten viel de Dow Jones 1100 punten. Een plotse (computergestuurde) verkoopdruk in combinatie met een totaal gebrek aan liquiditeit zorgde hiervoor: een schoolvoorbeeld van een flash crash.

Maar dergelijke flash crashes vallen in elke deelmarkt van de financiële wereld terug te vinden. Wat te denken van deze plotse inzinking van de dollar tegenover de euro in maart vorig jaa? Dus zelfs op de meest liquide markt van allemaal, de valutamarkt, is een plotse onverklaarbare beweging mogelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Het volgende wapen in de ‘war on cash’: kapitaalcontroles

De zoekterm ‘war on cash’ explodeert bij Google. De term maakte zijn intrede sinds verschillende centrale banken negatieve rentevoeten invoeren en de roep om cash geld te verbieden luider wordt. Een onderdeel van de ‘war on cash’ die nog weinig besproken wordt, is de kapitaalcontroles.

Volgens Bill O’Neill van UBS noteert 30% van de Europese obligaties met een negatieve rentevoet. Dat wil zeggen dat diegene die geld ontlenen aan de verschillende overheden minder geld terugkrijgen op vervaldag. De ECB hanteert ook een negatieve depositorente. De dag dat banken dit gaan doorrekenen op jouw (spaar)rekening komt met de dag dichterbij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Nederlandse huizenmarkt een van de sterkste van Europa

De Nederlandse huizenmarkt is een van de sterkste van Europa. Dat blijkt uit aan analyse van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P), dat de komende twee jaar een prijsstijging van 3 procent voorziet.

Daarmee hoort Nederland in Europa tot de landen met de sterkste prijsstijgingen. Wel vlakt de groei wat af; afgelopen jaar stegen de prijzen met 3,5 procent. Er worden steeds meer huizen verkocht en het aantal woningen dat in de verkoop staat neemt af.

Volgens S&P gaat het in Nederland goed met de huizenmarkt, omdat die de laatste jaren wat betaalbaarder zijn geworden, de hypotheekrente is gedaald en door het herstel van de economie. Wel blijven volgens de kredietbeoordelaar hoge schulden en maatregelen van de overheid die de verstrekking van hypotheken beperken, het herstel van de markt belemmeren.