Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 831 tot 835
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Volgende financiële crisis begint niet in het bankensysteem

In een opiniestuk (“How Healthy is the Global Financial System?“ – “Hoe gezond is het globale financiële systeem?”) op de website Project Syndicate verheugt Mohamed A. El-Erian (foto), de Chief Economic Adviser bij Allianz en voormalig CEO van PIMCO, een van de grootste investeringsbedrijven ter wereld, over de vooruitgang die banken hebben geboekt in het regulariseren van de excessen die hebben geleid tot de financiële crisis van 2007.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Grafiek: Huizenprijzen versus inkomen

De huizenprijzen in Nederland zitten weer in een stijgende lijn en in verschillende stedelijke gebieden is er zelfs sprake van oververhitting op de woningmarkt. Door de extreem lage rente en het positieve sentiment worden er weer volop hypotheken verstrekt, waardoor potentiële huizenkopers met nog grotere bedragen tegen elkaar op kunnen bieden om een huis te kopen. Een groot probleem, want door de hoge huizenprijzen wordt het steeds duurder om in Nederland te wonen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

‘Nederlandse huizenmarkt nog steeds een bubbel’

Ewald Engelen laat in een video via Cafe Welzscherz & Huizenmarkt-Zeepbel weten dat hij denkt dat de Nederlandse huizenmarkt is nog steeds een bubbel is.

[video]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Duits sterfte-overschot baart zorgen

Met een bevolking die niet groeit loop je op de lange termijn tegen problemen op; de bevolking vergrijst en de vraag is hoe je als land alles nog betaalt als er te weinig mensen bij komen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. 'In sommige landen is dat beeld heel somber.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Bitcoin blijft de gemoederen bezig houden

Hoofdonderzoeker Tom Lee, van Fundstrat Global Advisors, is de eerste grote Wall Street strateeg die een flink hogere prijs voor Bitcoin in het verschiet ziet. Ook meent hij dat de interesse voor cryptomunten ten koste gaat van de interesse in goud.