Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 8311 tot 8315
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Run op goud onder centrale banken al begonnen?

Centrale banken hebben sinds de Londen Gold Pool van de jaren zestig niet meer zoveel goud gekocht als in de afgelopen jaren, zo bericht Eddie van der Walt van Bloomberg. Volgens cijfers van het IMF voegen centrale banken nu al acht jaar op rij edelmetaal aan hun reserves toe, de langste onafgebroken reeks in bijna vijftig jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Een technische analyse op de goudprijs

Het technische plaatje van goud ligt er sinds februari dit jaar een stuk beter bij. Sterker nog: goud doet eigenlijk alles wat je zou verwachten, van een asset die in een nieuwe korte termijn uptrend zit.

Laten we eerst eens kijken naar het langetermijnplaatje: de weekgrafiek. Wij kijken trouwens naar de GLD-ETF, omdat dit de ETF is waarmee je het makkelijkst kan handelen op de goudprijs.

Op de grafiek is een duidelijke uitbraak zichtbaar. Rond de 115 punten is een weerstand geslecht met een grote gap. Hierbij wordt direct duidelijk dat een terugval tot 114 mag worden gezien als een terugtest van het uitbraakniveau.

Ook op de daggrafiek is het uitbraakniveau duidelijk zichtbaar:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

19 en al miljardair: maak kennis met Noorse amazone Alexandra

Amper 19 is ze, maar nu al prijkt haar naam tussen de machtigste miljardairs. Met 1,2 miljard dollar behaalde Alexandra Andresen de 1.475ste plek in de Forbes-ranking van rijkste mensen ter wereld. Daarmee doet ze één plaats beter dan... Marc Coucke.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Onze verzorgingsstaat verkeert in de afbraakfase

 De afbraak van een sociaal systeem waar we collectief tientallen jaren over hebben gedaan om deze vorm van een sociale welvaartstaat op te bouwen. We kunnen niet een krant openslaan of ergens staan wel berichten over een volgende bezuinigingsstap in onze zorg. En daarnaast veel berichten over ons pensioenstelsel wat volgens deskundigen aan herziening toe is.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

'Kans op pensioenkortingen in de toekomst wordt reëler'

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is in februari verder gedaald. De kans dat fondsen moeten korten, wordt daarmee groter.

De beleidsdekkingsgraad zakte in februari naar 102 procent, meldt adviesbureau Aon Hewitt dinsdag.

Dit betekent dat er een dekkingstekort is. Er is sprake van een tekort bij een beleidsdekkingsgraad van minder dan ongeveer 104,3 procent.