Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8316 tot 8320
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Infographic: De val van het Romeinse Rijk

De val van het Romeinse Rijk spreekt nog steeds tot de verbeelding. Op het hoogtepunt woonden er naar schatting 130 miljoen mensen in een gebied dat bijna even groot was als heel Europa. Toch viel het rijk uiteindelijk uit elkaar, omdat er niet genoeg geld was voor zowel sociale voorzieningen als voor de bewaking van de buitengrenzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Lage olieprijs is een bedreiging voor Saoedi Arabië

De afgelopen maanden is er weinig goed nieuws vanuit Saoedi Arabië verschenen. De macrocijfers laten al meerdere malen op rij zien dat de Saoedi Arabische economie lijdt onder de zeer lage olieprijs. De economie van dit land wordt immers voor een groot deel bepaald door de olieopbrengsten en deze opbrengsten zijn de afgelopen maanden sterk afgenomen.

Gisteren kwam er opnieuw slecht nieuws over de economie van Saoedi Arabië. Economen Simon Williams en Razan Nasser, van zakenbank HSBC, publiceerde een grafiek waarop de reserves afgebeeld zijn die worden gehandhaafd door de Saoedi Arabische overheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Warren Buffett wijst op financieel bedrog

Steeds meer Amerikaanse bedrijven halen te veel uitzonderlijke elementen uit hun GAAP-cijfers. Hierdoor worden de boekhoudkundige cijfers volgens Warren Buffett te veel opgesmukt en zetten ze beleggers op het verkeerde been.

GAAP staat voor Generally Accepted Accounting Principles en is een boekhoudkundige standaard zodat bedrijven op een uniforme wijze hun cijfers kunnen publiceren. Althans dat is de bedoeling. Het zijn echter de non-GAAP of proforma cijfers die almaar aan belang winnen. Uit deze laatste cijfers kunnen bedrijven naar hartenlust elementen uithalen die ze zelf als uitzonderlijk zien. Niet-recurrent of uitzonderlijk zijn bijvoorbeeld de afschrijving van een activa, de herstructurering van de activiteit en dergelijke.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Beleggers keren terug naar goud ETFs

Beleggers stappen weer massaal in ETF’s die gedekt worden door goud of andere edelmetalen, zo schrijft Bloomberg. Alleen deze maand al stroomde er netto meer dan $4 miljard richting fondsen die fysiek edelmetaal als onderpand aanhouden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stratfor: Cashloze samenleving onvermijdelijk

Bankbiljetten en munten zullen op termijn geheel uit circulatie verdwijnen, zo schrijft onderzoeksbureau Stratfor in een nieuw rapport. Technologische ontwikkelingen enerzijds en de toenemende financiële repressie anderzijds zijn de twee belangrijkste factoren die volgens het onderzoek een einde zullen maken aan contant geld.