EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8316 tot 8320
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

PIMCO: Federal Reserve moet goud kopen overwegen

De Federal Reserve kan de wereldwijde deflatoire crisis misschien wel het beste bestrijden door goud te kopen, want daarmee stijgt de waarde van de goudreserves van centrale banken. Dat schrijft Harley Bassman van obligatiebelegger PIMCO.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Column Kees de Kort | De Terminator van de Japanse economie

Japan heeft meer stimuleringsmaatregelen ingevoerd dan Europa en de VS bij elkaar. Maar de Japanse economie gaat in een strak tempo de verkeerde kant op.

Japan heeft meer stimuleringsmaatregelen ingevoerd dan Europa en de VS bij elkaar. Maar de Japanse economie gaat in een strak tempo de verkeerde kant op.

De aandelenbeurs in Tokio sloot vandaag met winst. Beleggers putten moed uit mediaberichten dat de Japanse centrale bank nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de financiële sector overweegt. "Die Koruda (gouverneur van de Bank of Japan, red.), dat is de Terminator van de Japanse economie", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. "Die heeft er nog veel meer aan gedaan dan Mario Draghi en Janet Yellen gecombineerd."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Niemand houdt rekening met een vluchtelingencrisis

Sinds vorig jaar is de toestroom van vluchtelingen naar Europa in een rap tempo toegenomen. Aanvankelijk werd deze problematiek door de meeste economen naar de achtergrond verschoven, maar het aantal vluchtelingen is zo erg in waarde gestegen dat we dit probleem niet meer kunnen negeren.

Volgens ‘The United Nations Refugee Agency’ (UNHCR) hebben rond de zomermaanden van 2014 enorm veel politieke en economische vluchtelingen de kusten van Europa weten te bereiken. Daarnaast schat de organisatie de kans groot in dat ons de komende maanden hetzelfde lot staat te wachten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Wie niet luisterde naar analisten, begon het beursjaar goed

Als een analist aanraadt om een aandeel te kopen, kan het weleens raadzaam zijn om precies het tegenovergestelde te doen.

Aanbevelingen van analisten zijn met name van waarde voor contraire beleggers. Dat concludeert website Barron’s op basis van de koopadviezen van Wall Street in het eerste kwartaal van het jaar.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 april 2016

Intel schrapt komende jaar 12000 banen

Eind vorig jaar werkten er bij tech-gigant Intel nog zo’n 107300 medewerkers. Nu zal zij zo’n 11 procent – 12000 van haar personeelsbestand – de deur gaan wijzen. Het bedrijf verwacht dit jaar zo’n $750 miljoen te kunnen besparen en volgend jaar nog eens $1,4 miljard door de lagere loonkosten.

Intel was en is de grootste computer chipfabrikant van de wereld. Het bedrijf zette jaren geleden alles in op de stabiliteit van de pc-business. Haar microprocessors domineren dan ook de pc-industrie. Maar daarmee schoot het wel een beetje tekort aan visie. Het bedrijf heeft namelijk nagelaten de mobiele markt in de gaten te houden. En die markt heeft de inmiddels traditionele desktops en laptops weten te vervangen.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs