Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 8321 tot 8325
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Marktomstandigheden Chinese industrie voor de zevende maand op rij verslechterd

De marktomstandigheden in de Chinese industrie zijn in februari voor de zevende maand op rij verslechterd. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Chinese overheid.

De inkoopmanagersindex zakte van 49,4 naar 49,0, het laagste niveau in zeven jaar. Economen rekenden in doorsnee op een stabilisering op 49,4. Een stand onder de 50 duidt op krimp in de sector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Chinese overheid gaat komende jaren 5 tot 6 miljoen werknemers ontslaan

China overweegt in de komende jaren 5 tot 6 miljoen werknemers van staatsbedrijven te ontslaan. 

Daarmee wil de Chinese overheid de industriële overcapaciteit en vervuilende bedrijven aanpakken.

De ontslagmaatregel maakt onderdeel uit van een groot bezuinigingsprogramma in de industriële sector. Die gaat gebukt onder een flinke overproductie. Het is de grootste overheidsbesparing in bijna twintig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Pensioenleeftijd voor negende jaar achter elkaar omhoog

Mensen zijn steeds ouder als ze met pensioen gaan. De gemiddelde leeftijd was vorig jaar 64 jaar en 5 maanden. 

In de eerste jaren van deze eeuw stopten werknemers op gemiddeld 61-jarige leeftijd met werken.

De stijging komt doordat mensen tegenwoordig langer moeten doorwerken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. In 2006 was 15 procent van de pensioengangers 65 jaar of ouder, vorig jaar was dat gestegen naar 59 procent. ''In 2015 lag de AOW-leeftijd op 65 jaar en 3 maanden, in 2016 wordt dat 65 jaar en 6 maanden'', aldus de dienst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Egypte loopt 1,3 miljard dollar aan toerisme mis na crash vliegtuig

Egypte heeft zijn inkomsten uit toerisme met 1,3 miljard dollar (1,2 miljard euro) zien dalen sinds de crash van een Russisch verkeersvliegtuig in de Sinaï vorig jaar. 

Dat zei premier Sherif Ismail maandag in een televisie-interview.

Vorige week zei de Egyptische president nog dat het in oktober vorig jaar neergestorte Russische vliegtuig is neergehaald door terroristen, met als doel de toeristische sector in Turkije een slag toe te brengen en de banden met Rusland te beschadigen. Bij de ramp kwamen alle 224 mensen aan boord om het leven.

''Na de vliegtuigcrash verloren we de in afgelopen drie tot vier maanden ongeveer 1,2 à 1,3 miljard dollar aan inkomsten'', aldus Sherif.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Is Britse pond eerste slachtoffer van Brexit?

Sinds het bekend worden dat de Britten nog dit jaar, in juni, gaan stemmen over de vraag of ze wel of geen lid blijven van de Europese Unie, heeft de nationale munt klap op klap gekregen. De waarde is gedaald tot onder $ 1,40. Dat is een niveau dat we sinds 2009 niet meer gezien hebben.