Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 8321 tot 8325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Deze goudgrafiek moet je absoluut gezien hebben

Wie de grafieken erbij neemt, kan er niet meer omheen: op korte termijn forceerde de goudmarkt enkele openingen. Zowel goud als goudmijnaandelen handelen al jaren niet meer zo hoog boven het 200-daags gemiddelde.

En dit tekent zich af op de langetermijngrafieken. We pakken graag uit met grafische analyses van eigen makelij, maar zo nu en dan laten we ook een collega aan het woord. Onderstaande grafiek komt van Chris Kimble, hoofdanalist bij Kimble Charting Solution.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Goldman Sachs houdt serieus rekening met olieprijs onder de 20 dollar

De analisten van Goldman Sachs hebben dit jaar vooralsnog geen gelukkige hand met hun voorspellingen. Maar dat weerhoudt de zakenbank er niet van om nieuwe verwachtingen uit te spreken. Zo laat Goldman’s grondstoffen-analist Jeff Curie deze week weten, dat de olieprijs weleens onder de 20 dollar zou kunnen belanden.

De zoektocht naar een prijs waarbij vraag en aanbod weer in evenwicht zijn, zal de komende maanden voor flinke onrust zorgen in de markt. Deze volatiliteit kan leiden tot een kortstondige daling onder de 20 dollar, zo stelt Currie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Nikkei dicht, Hongkong op fors verlies

De Hang Seng was gesloten tijdens de Europese en Aziatische beursturbulentie van de afgelopen dagen en zakte tussentijds ruim 4 procent. Daarmee ligt de graadmeter op koers om de slechtste opening van een nieuw jaar neer te zetten sinds 1994. Tot de grotere verliezers behoorden Lenovo (min 7,8 procent) en juwelier Chow Sang Sang Holdings. Laatstgenoemde ging 2,3 procent onderuit in reactie op rellen in het district Mong Kok dinsdag.

Ook in Zuid-Korea, waar beleggers terugkeerden, was het sentiment negatief. De Kospi noteerde een min van 2,9 procent. In Sydney, waar de afgelopen dagen wel werd gehandeld, steeg de All Ordinaries 0,9 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Kansen op Brexit nemen toe: Bank of England bouwt oorlogskas in sneltempo uit

Nu het Britse referendum over een mogelijke Brexit dichterbij komt stijgt ook wereldwijd de spanning op de beurzen. Specifiek op de forexmarkten is er bijzondere belangstelling wat de Britse Pond zal doen, zowel bij een Brexit als bij een blijven in de Europese Unie.

Door de stijgende kans op een Brexit, een scenario welke jaren geleden nog ondenkbaar was begint de druk op de Britse Pond snel toe te nemen. De schattingen hierbij gaan uit van een daling tot zelfs 20% bij een Brexit wat het land direct met enkele zware problemen zou opzadelen. In een bevraging vorige week koos een meerderheid van de deelnemers zelfs voor een Brexit waarbij de definitieve beslissing vermoedelijk zal afhangen van het nog onzekere middenveld.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Perth Mint +151% in verkoop Zilver

De Perth Mint heeft in januari 151% meer zilver verkocht dan vorig jaar. De verkoop van goud ging echter....