Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8331 tot 8335
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Argentinië komt tot akkoord met groep schuldeisers

Argentinië heeft een voorlopig akkoord gesloten met een groep schuldeisers. Het land zet daarmee vooralsnog een streep achter een vijftien jaar durend juridische geschil over leningen waarop het in 2001 verzaakte.

Het land zal een groep procederende partijen onder leiding van Elliot Management onder meer zo'n 4,7 miljard dollar betalen. Dat is ongeveer 75 procent van het totale geclaimde bedrag inclusief rente.

Het Argentijnse Congres moet de zaak nog wel goedkeuren en daarvoor ook een aantal schuldwetten intrekken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Column Kees de Kort | G20, een natte krant

De G20 in Shanghai heeft eigenlijk weer niks opgeleverd. En dat is een behoorlijke tegenvaller, nadat er vorige week toch behoorlijk wat signalen binnenkwamen dat het links en rechts langzaamaan de verkeer de kant op gaat, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat is aan dovemansoren gericht: er is geen plan, geen overeenstemming, helemaal niks!"

De belangen lijken gewoon te ver uit elkaar te liggen. En daardoor ontbreekt de bereidheid om een compromis mogelijk te maken, vermoedt Kees de Kort. "Blijkbaar kan dat pas als het echt mis is, net als in 2008. We zien al wel dat het minder goed gaat en er is min of meer besloten dat we elkaar niet in de weg gaan zitten. Daar komt het eigenlijk wel op neer."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

9 gewoontes van toekomstige miljonairs

Veel geld verdienen gaat niet vanzelf, dat zou pas handig zijn. Als je rijk wilt worden, dan moet je daar iets voor doen. Het gemakkelijkste dat je kan doen zijn gewoontes aanleren die ervoor zorgen dat je automatisch veel geld gaat verdienen. Op die manier wordt het geen inspanning, maar een proces.

Iedereen heeft gewoontes en iedereen kan nieuwe gewoontes aanleren. Aanleren van nieuwe gewoontes duurt meestal een tijdje, maar daarna gaat het vanzelf. Succesvolle mensen of mensen die veel geld verdienen hebben bepaalde gewoontes die andere mensen niet hebben. We kunnen hier dus nog iets van leren.

Dit zijn enkele (9 om precies te zijn) gewoontes die rijke mensen zich hebben aangeleerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Handelsverdrag tussen Europese Unie en Canada stap dichterbij

Het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie is een stap dichterbij. Juristen van beide partijen hebben maandag groen licht gegeven voor de uiteindelijke tekst.

Het verdrag, CETA genaamd, maakt na de inwerkingtreding in zeven jaar geleidelijk een einde aan bijna alle importheffingen en dat zou de Europese exportsector jaarlijks een half miljard euro schelen. Door het verdrag moet de handel tussen de wereldblokken een impuls krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

De man die op zijn 30e op pensioen ging, deelt zijn geheim

In 2005 kondigde Peter Adeney zijn pensioen aan. Op zich niets bijzonders zal je denken. Dat is dan buiten het feit gerekend dat Adeney op dat moment slechts 30 jaar was, niet de lotto had gewonnen, niet rijk getrouwd was, geen erfenis had ontvangen, slechts een normaal salaris had en maar 10 jaar had gewerkt .

Hoe kreeg hij dit voor mekaar?