Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8336 tot 8340
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

IMF waarschuwt Oekraïense regering

De Oekraïense regering moet meer hervormen en corruptie bestrijden. Als de overheid niet genoeg doet, stopt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mogelijk met de noodsteun aan het land.

"Oekraïne riskeert een terugkeer naar het patroon van gefaald economisch beleid dat het land plaagde in de recente geschiedenis", zegt Lagarde in een persbericht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Bank of America: “Crash olieprijs leidt tot een historische verschuiving van rijkdom”

Economen voeren momenteel een verhit debat over de gevolgen van de lage olieprijs. Aan de ene kant van het spectrum bevindt zicht een groep die stelt dat de negatieve gevolgen een grotere impact hebben dan voorheen. Andere economen stellen dat de voordelen nog altijd talrijker zijn dan de nadelen. Analisten van Bank of America behoren tot die laatste groep. Zij voorspellen zelfs een historische verschuiving van rijkdom.  

Het debat over de lage olieprijs woedt in alle hevigheid: optimisten stellen dat goedkope olie positief is voor consumenten en bedrijven die veel olie gebruiken; pessimisten wijzen op het slagveld in de energiesector en mogelijk besmettingsgevaar voor het financiële systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Top-CEO uit de zilverindustrie: Zilverprijs naar $100

Keith Neumeyer is oprichter en CEO van First Majestic Silver, een van de grootste zilvermijnen ter wereld. Volgens hem wordt de zilverprijs gedrukt op de papieren futuresmarkt want in realiteit is er veel minder zilver dan de prijs doet vermoeden. Hij verwacht in de toekomst nog een zilverprijs boven $100 per ounce.

Dit is wat Keith Neumeyer had te zeggen in een interview met Mike Gleason van MoneyMetals.com.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Deutsche Bank: dead cat bounce of onterechte afstraffing?

De Europese bankensector zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Er zijn dan ook enkele zaken die zowel de rendabiliteit als de solvabiliteit van de banken in het gedrang brengen. Deze zaken zijn echter al langer gekend maar met het negatieve sentiment op de financiële markten de laatste weken heeft dit geleid tot een complete sell-off van bankaandelen. De bank die het meest in het oog van de storm staat is ongetwijfeld Deutsche Bank.

De iconische bankreus verloor in 1 jaar tijd bijna 2/3 van zijn beurswaarde t.o.v. zijn hoogste peil en ook de andere Europese banken verloren fors terrein. Sommigen noteren zelfs op een lager peil dan tijdens de bankencrisis enkele jaren geleden.  Aanleiding bij Deutsche waren de analistenrapporten waarin werd gesteld dat de bank niet in staat zou zijn de coupons van hun zogenaamde coco’s (achtergestelde obligaties die bij problemen, bv kapitaalratio onder 7%, worden omgezet naar kapitaal en zo dienst doen als buffer) uit te betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Morgan Stanley verlaagt koersdoel voor olie met 50%

Er zijn op dit moment veel beleggers die zich grote zorgen maken over de dalende olieprijs. Dit komt vooral door het feit dat de dalende olieprijs ook zijn uitwerking heeft gekregen op de aandelenmarkten. De beurzen zijn de afgelopen twee maanden flink in waarde gedaald en veel analisten wijten dit voor een deel toe aan de dalende olieprijs.

Aan het begin van dit kalenderjaar was zakenbank Morgan Stanley nog redelijk enthousiast over de toekomst van de olieprijs. Zo liet het team van Morgan Stanley nog destijds weten dat het rekening hield met een olieprijs van 50 dollar aan het einde van 2016.