Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 8336 tot 8340
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Warren Buffett wijst op financieel bedrog

Steeds meer Amerikaanse bedrijven halen te veel uitzonderlijke elementen uit hun GAAP-cijfers. Hierdoor worden de boekhoudkundige cijfers volgens Warren Buffett te veel opgesmukt en zetten ze beleggers op het verkeerde been.

GAAP staat voor Generally Accepted Accounting Principles en is een boekhoudkundige standaard zodat bedrijven op een uniforme wijze hun cijfers kunnen publiceren. Althans dat is de bedoeling. Het zijn echter de non-GAAP of proforma cijfers die almaar aan belang winnen. Uit deze laatste cijfers kunnen bedrijven naar hartenlust elementen uithalen die ze zelf als uitzonderlijk zien. Niet-recurrent of uitzonderlijk zijn bijvoorbeeld de afschrijving van een activa, de herstructurering van de activiteit en dergelijke.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Beleggers keren terug naar goud ETF’s

Beleggers stappen weer massaal in ETF’s die gedekt worden door goud of andere edelmetalen, zo schrijft Bloomberg. Alleen deze maand al stroomde er netto meer dan $4 miljard richting fondsen die fysiek edelmetaal als onderpand aanhouden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stratfor: Cashloze samenleving onvermijdelijk

Bankbiljetten en munten zullen op termijn geheel uit circulatie verdwijnen, zo schrijft onderzoeksbureau Stratfor in een nieuw rapport. Technologische ontwikkelingen enerzijds en de toenemende financiële repressie anderzijds zijn de twee belangrijkste factoren die volgens het onderzoek een einde zullen maken aan contant geld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Bijna 600.000 Nederlanders zijn langdurig arm, aldus SCP

Langdurige armoede is een veel groter probleem dan vaak wordt aangenomen. Bijna 600.000 Nederlanders verkeren drie jaar of langer in armoede.

Dat staat in een nieuw rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Dat is bijna twee keer zoveel als bij eerdere tellingen.

“Eenmaal arm betekent vaak blijvend arm”, constateren de onderzoekers. Ze hebben verspreid over een langere periode gekeken of mensen drie jaar op rij onder de armoedegrens verkeerden. Het aantal armen in Nederland bestaat al jaren voor ruwweg de helft uit mensen die langdurig arm zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Marktomstandigheden Chinese industrie voor de zevende maand op rij verslechterd

De marktomstandigheden in de Chinese industrie zijn in februari voor de zevende maand op rij verslechterd. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Chinese overheid.

De inkoopmanagersindex zakte van 49,4 naar 49,0, het laagste niveau in zeven jaar. Economen rekenden in doorsnee op een stabilisering op 49,4. Een stand onder de 50 duidt op krimp in de sector.