Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8351 tot 8355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Jonge ondernemers opgelet: 5 lessen van een 17-jarige die €25.000 per maand verdient

Thompson vroeg geen geld aan zijn ouders en wou ook geen frieten bakken. Hij kroop achter zijn computer en begon een online marketing netwerk. Zijn doel was om $100 per maand te verdienen. Nu publiceert hij cursussen die hem maandelijks $30.000 of zo’n €25.000 opbrengen.

Dit zijn de 5 lessen die hij trok uit zijn succes, jonge ondernemers kunnen er een voorbeeld aan nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Grote koersdalingen: paniek rond bankaandelen is terug

Banken zitten extra in het verdomhoekje op de beurs. In Europa jaagt vooral Deutsche Bank beleggers schrik aan.

Bij de malaise op aandelenmarkten gaat veel aandacht uit naar oliebedrijven die last hebben van de lage olieprijs. Maar er is ook een andere sector die harde klappen krijgt op de beurs: banken moeten het ontgelden bij beleggers.

Op de Amsterdamse beurs is het aandeel ING dit jaar bijvoorbeeld al ruim 20 procent gedaald, terwijl het verlies voor de AEX-Index ruim 9 procent bedraagt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Japanse renteverlaging pakt niet goed uit en 5 andere dingen die je moet weten

ECB-president Mario Draghi kijkt momenteel met een schuin oog naar Japan, waar de onverwachte monetaire verruiming van vorige maand niet de niet bepaald goed heeft uitgepakt. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Ook derde economie van de eurozone heeft het gehad met de Russische sancties: BREXIT in zicht?

Na Duitsland en Frankrijk springt nu ook Italië op de kar om de Russische sancties op te heffen. Nu trekken de drie grootste economieën van de eurozone aan hetzelfde zeel. Een doorn in het oog voor Brussel, en natuurlijk ook de Britten, die blijven vasthouden aan de sancties.

De Italiaanse ondernemers hebben bloed geraken nadat premier Renzi plots zijn toon t.a.v. Nord Stream 2 matigde en Merkel frontaal aanviel op haar ambigue houding t.a.v. Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Deutsche Bank: Beleggers geloven niet meer in een goede afloop

Het aandeel Deutsche Bank staat op zijn laagste beurskoers uit zijn geschiedenis, dat gebeurt ook niet zomaar. Tegelijkertijd schiet de risicopremie de lucht in. Beleggers gaan uit van zwaar onweer voor de Duitse grootbank. Dit kan zware gevolgen hebben voor de Europese financiële sector.

In 2008 en 2009 waren Credit Default Swaps een dagelijks gespreksonderwerp. Een CDS is een soort barometer van financiële stress. Nadat de sluizen van de centrale banken open gingen, verdwenen Credit Default Swaps met de stille trom. Maar vandaag zijn ze terug en maken ze weer evenveel lawaai als 8 jaar geleden.