Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 8351 tot 8355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Nieuwe trend in Japan: ‘deflatie’ duwt steeds meer senioren in de criminaliteit

Al jaren horen we dat deflatie bekampt moet worden in Europa en de VS. In Japan horen ze dat verhaaltje zelfs al gedurende decennia. Maar dat deflatiespook wil zich maar niet materialiseren, in tegendeel: het is nog steeds inflatie die ons parten speelt.

Vandaag kwamen we te weten dat de inflatie in België 2,24% bedraagt. Een kwart procent boven het doel van de ECB, die meent een inflatie van net geen 2% na te streven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Ierland schrijft obligaties van 100 jaar uit

Ierland heeft nieuwe staatsobligaties met een looptijd van 100 jaar uitgeschreven, zo bericht Bloomberg. De uitgifte van deze ‘century bonds’ komt slechts drie jaar nadat Ierland haar monetaire soevereiniteit terugkreeg door nee te zeggen tegen een nieuw bailout programma. Het Ierse ministerie van Financiën haalde in totaal €100 miljoen op met deze lening, die pas in het jaar 2116 afgelost zal worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Inflatie in België torent boven de rest uit!

De inflatie in België torent uit boven die van de andere Europese landen. In maart bedroeg ze 2,24% op jaarbasis.

De inflatiedoelstelling van de ECB van bijna maar net geen 2% wordt daarmee in België alvast meer dan gehaald. Op Europees vlak zijn we er echter nog lang niet. Een Duits inflatiecijfer werd eveneens vandaag gepubliceerd en daar bedroeg de waardevermindering van het geld slechts 0,1%, boven verwachting maar…

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

China grootste in Goud in 2015

China was in 2015 weer de grootste speler in de goudmarkt. Niet alleen zijn de Chinezen....

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Spoedig zal goud opnieuw bewijzen 'geld' te zijn

[...] Ook nu wordt in dat zelfde kader de waarde van het goud onder druk gehouden. Of zoals Hugo Salinas het uitdrukte ‘today, gold is once again the enemy of our conceited masters: gold whose value threatens to expose the falsity of the irredeemable dollar’.

[...]