Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 8361 tot 8365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Goed nieuws voor de olieprijs: maar liefst 150 oliebedrijven kunnen dit jaar failliet gaan

Volgens energie-consultant IHS lopen maar liefst 150 bedrijven het risico om dit jaar failliet te gaan. En dat is goed nieuws voor de oliemarkt. Een dergelijke tsunami zal namelijk leiden tot een nieuwe golf van fusies en overnames ter waarde van zo’n 230 miljard dollar.

Voorraadoverschotten leiden tot lagere prijzen. Lagere prijzen leiden weer tot minder winst of zelfs grote verliezen. En grote verliezen leiden tot faillisementen. Het is dan ook geen verrassing dat maar liefst 150 oliebedrijven het risico lopen om dit jaar failliet te gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

'Overschot olie groeit komende maanden verder'

Het mondiale overschot aan olie zal in de eerste helft van dit jaar verder toenemen, waardoor de kans toeneemt dat de olieprijzen verder zullen dalen.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelt dinsdag dat Irak en Iran steeds meer olie zullen oppompen, terwijl de vraag naar het zwarte goud in een lager tempo stijgt dan eerder werd aangenomen.

Het is volgens de denktank goed mogelijk dat het aanbod de komende maanden dagelijks 1,75 miljoen vaten hoger is dan het verbruik. Vorige maand schatte het IEA het overschot nog op 1,5 miljoen vaten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Het bloedbad op de financiële markten in 5 Tweets

De financiële markten kennen een bijzonder woelige start dit jaar. Het enige dat nog (of terug) blinkt is goud. Gisteren raakte goud eventjes $1.200 of een stijging van 12% sinds begin dit jaar. In onderstaande 5 Tweets laten we zien hoe erg het gesteld is op de financiële markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Twijfel omtrent rentebeleid Federal Reserve groeit

Twee maanden geleden besloot de Federal Reserve om de rente sinds lange tijd terug te verhogen met enkele basispunten want “de Amerikaanse economie en de financiële markten waren er klaar voor”. Blijkt nu dat die beslissing toch niet zo goed getimed was als eerst gedacht, er doen zelfs geruchten de ronde dat de Federal Reserve eraan denkt om een negatieve rente in te voeren.

Als we de geruchten moeten geloven, zal de renteverhoging van de Federal Reserve niet lang stand gaan houden. Een pijnlijke inschattingsfout van de beleidsmakers want de situatie op de financiële markten gaat er zeker niet op vooruit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Wereldwijde beurzen verliezen 6 triljoen dollar

Torsten Slok, van Deutsche Bank, maakt zich op dit moment grote zorgen over de wereldwijde aandelenmarkten. De beurzen bewegen sinds de zomer van vorig jaar al in een dalende trend en veel beleggers zijn bang dat deze trend de komende tijd ook zal voortzetten.

Slok benadrukt dat er inderdaad grote gevaren op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld maar aan de groeivertragingen bij de meeste groeilanden. Ook de Amerikaanse economie heeft de afgelopen weken wat scheurtjes laten zien. Volgens Slok heeft deze mix er voor gezorgd dat de beleggers massaal hun aandelen hebben gedumpt.