Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8361 tot 8365
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Itbit gaat Londonse goudmarkt veroveren

Zowel banken als beurzen zijn bezig met het verkennen van de opkomende blockchain technologie. Vele bedrijven, waaronder itBit, zijn van plan om de technologie verder uit te breiden dan enkel de handel in het controversiële cryptogeld en wilt het gaan toepassen op bestaande markten. In het geval van itBit op de goudmarkt. ItBit in een verklaring vorige week:

“We are creating an innovative and strategic solution with partners for the London gold market. As a result, we are working with a variety of market constituents to extend London’s position as the pre-eminent gold market”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

“Het plan van de overheden om het spaargeld te vernietigen”

“We zullen allemaal een hoge prijs betalen voor het plan van de overheden en de centrale banken.”, zegt Jim Rogers. “De wereld wordt geregeerd door een stel bureaucraten die geen flauw benul hebben wat er echt aan de hand is.”

Iedereen moet zich voorbereiden want het einde is in zicht. Centrale banken zitten met hun handen in het haar. Hun laatste stuiptrekking – negatieve rentevoeten – geeft helemaal niet het gewenste resultaat. Overheden kunnen tot quasi 2030 gratis geld lenen, maar ze doen niets om de problemen op te lossen.

Nog volgens Jim Rogers:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Nieuwe all-time high voor goud

Iedere goudbelegger focust op de prijs in dollar.

Als Europeaan is echter de prijs in euro veel relevanter.

Ik wil weten hoeveel mijn positie waard is in euro. Dat is de munt die ik dagelijks gebruik.

Dat ziet er zo uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

De zilverkoers maakt zich op voor een explosieve rally

Het is optie-expiratie week voor edelmetalen. Dit wil zeggen dat de opties vervallen. In het verleden ging dit dikwijls gepaard met een lagere goud- en zilverkoers omdat men de grondstoffen zo goedkoop mogelijk wou aankopen ten opzichte van de optieprijs. Maar het lijkt deze keer anders uit te pakken.

Maart is een zeer actieve maand voor zilver. Dit maakt dat handelaars die short gaan op zilver nerveus zijn en dat handelaars die long gaan op zilver ook nerveus handelen. Er kan dan ook ieder moment een short-squeeze losbarsten die de zilverprijs met gemiddeld $1 per dag de hoogte in kan schieten.

Eerder deze week werd de zilverprijs nog lager gemanipuleerd van $15,20 naar $14,90 tijdens de dunne ochtendhandel. Op die manier wilde men de handelaars die niet vroeg opstonden direct wakker schudden bij het openen van de beurs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Column Kees de Kort | Problemen in de VS

De voorlopige inkoopcijfers van de Amerikaanse dienstverleningssector zien er niet goed uit, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. En dan drukt hij zich nog heel voorzichtig uit.

De grafiek van de inkoopcijfers gaat in een vrij strak tempo omlaag. Slecht nieuws voor de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. "We weten intussen wel dat de Amerikaanse industrie het moeilijk heeft, en tot nu toe ging het in de dienstverlening niet goed, maar wel beter. Als deze cijfers over de maand februari waar blijken te zijn, dan kun je de Amerikaanse groeiverhalen naar beneden bijstellen, en niet een klein beetje."