Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 8361 tot 8365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Spaar stap voor stap €100.000

De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles vanzelf – dat zegt meester belegger Charlie Munger. En daar zit eigenlijk een grote waarheid in. Maar hoe geraak je aan €100.000? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag want op zich is €100.000 sparen niet zo moeilijk.

Geld sparen is 80% mentaliteit en 20% kennis, zegt Munger. Voor veel mensen lijkt €100.000 dan ook een onmogelijk getal om bij elkaar te sparen. Moneyunder30 legt je echter uit hoe je op enkele jaren tijd €100.000 kunt sparen zonder te leven als een monnik.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Chinese beleggers duiken op goudbaren en munten

De stijging van de goudprijs sinds het begin van dit jaar valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een nieuwe opleving van de Chinese goudmarkt. En het zijn dit keer geen sieraden waarvoor men in de rij staat, maar de in groot volume geproduceerde goudbaren en gouden munten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Jim Rickards “Wereldgeld is op komst bij de volgende crisis”

Voor de vaste lezers van GoudPortal en Slim Beleggen moeten we Jim Rickards niet meer voorstellen. Hij is een fondsenbeheerder, overheidsadviseur en vooral de laatste jaren bekend als besteller auteur van diverse boeken over het monetaire systeem. Volgens Jim Rickards is de wereld nu op weg naar … wereldgeld.

Epoch Times had een interview met Rickards naar aanleiding van zijn nieuwste boek “The New Case for Gold” over de aanstaande hervormingen van het monetaire systeem en de rol die China daarin zal spelen.

Volgens Rickards hebben de centrale banken ten tijde van de financiële crisis alles gedaan wat nodig was. Zonder interventie zouden we een herhaling van de Grote Depressie hebben gezien, misschien zelfs erger. Maar het probleem nu is dat de situatie nog steeds niet genormaliseerd werd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Helikoptergeld? Geen goed idee!

Klaas Knot, voorzitter van de De Nederlandsche Bank, komt er in een interview met NRC hopelijk voor uit tot de minderheid te behoren binnen het bestuur van de Europese Centrale Bank. Een minderheid die niet is gevonden voor al te grote maatregelen en enorme kwantitatieve versoepeling om de economie en de inflatie aan te wakkeren. Een minderheid die zich grote zorgen maakt over het expansieve beleid en de moeilijk te voorspellen gevolgen hiervan.

Sinds de grote financiële crisis pompen centrale banken wereldwijd liquide middelen in de economie. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, doet hier gretig aan mee. De basisrente waartegen commerciële banken geld kunnen lenen staat op 0%. De depositorente staat op -0,40% waardoor banken eigenlijk een soort boeterente moeten betalen als ze geld stallen bij de centrale bank in Frankfurt. Maandelijks koopt de ECB ook staatsobligaties op. Op 10 maart werd dit uitgebreid naar andere obligaties (van bedrijven) en verhoogd van 60 naar 80 miljard euro op maandelijkse basis.

Toch blijft de groei en de inflatie achter, ondanks de enorme steun van Draghi en de zijnen. Bij uitbreiding doet heel de wereldeconomie het slecht en de wereldhandel staat op een laag pitje. Daardoor wordt ook de Federal Reserve voorzichtiger met het optrekken van de Amerikaanse rente.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Deze 4 succesvolle miljonairs waren ooit dakloos

Je moet niet in een bevoorrechte situatie zitten om succesvol en rijk te worden. De geschiedenis telt tal van onwaarschijnlijke verhalen, de zero-to-hero verhalen. Hard werken, doorzettingsvermogen en een positieve ingesteldheid kunnen je al ver brengen.

Onderstaande miljonairs en zelfs miljardairs waren ooit dakloos.