Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8371 tot 8375
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Rusland koopt al veertig maanden op rij goud: 21 ton in januari

De centrale bank van Rusland heeft in januari weer veel goud uit de markt gehaald. In totaal kocht ze 700.000 troy ounce goud, dat is omgerekend een volume van 21,77 ton. Met deze aankoop stijgt de totale omvang van de goudvoorraad naar 1.437 ton. Uitgedrukt in dollars vertegenwoordigde het gele edelmetaal in januari 13,83% van de totale reserves van de Russische centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: “Trend goudmarkt fundamenteel gedraaid”

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor goud. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de goudprijs naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de goudmarkt in het algemeen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

De komende oliecrash wordt nog veel heftiger voor de olielanden

Momenteel lijden de olielanden veel pijn vanwege de lage olieprijzen. De oorzaken zijn bekend: flinke voorraadoverschotten dankzij nieuwe schalie-technologie alsmede nieuwe productie vanuit Iran en Irak. Desalniettemin verwachten diverse analisten dat de prijs zich dit jaar enigszins zal herstellen. Maar wat gebeurt er als de volgende technologische innovatie commercieel kan worden geƫxploiteerd?

Superieure elektrische wagens zijn in opkomst, en die kunnen de oliemarkten binnen 10 jaar nog veel meer pijn doen dan nu het geval is. Het is daarom de hoogste tijd voor beleggers om de elektrificatie van voertuigen serieus te nemen, zo stelt Bloomberg in een nieuwe animatieserie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Chinese beurs sluit ruim 6 procent lager

Chinese beurzen zijn donderdag fors lager gesloten. DeĀ  Shanghai Composite Index eindigde 6,4 procent lager, terwijl de Shenzhen Composite 7,34 procent lager sloot.

Het gaat om de grootste dagverliezen deze maand. In januari werd de handel in China al gekenmerkt door forse negatieve koersuitslagen. Ook aandelenbeurzen in de rest van de wereld daalden toen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Deze grafiek voorspelt een stijging in de goudmarkt

Er zijn maar weinig aandelen te vinden die sinds het begin van dit jaar in waarde zijn gestegen. Toch valt de goudmarkt daarbij in positieve zin op. De goudmijnaandelen zijn sinds het begin van dit jaar met tientallen procenten in waarde gestegen en volgens technisch analist Sejul Gokal, werkzaam bij Bloomberg, is de kans groot dat de goudmijnaandelen de komende maanden nog verder in waarde zullen gaan stijgen.