Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8376 tot 8380
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Rendementsvrij risico

Een veel gehoord (terecht) argument in het verleden tegen het kopen van goud is dat het geen rente of dividend oplevert. Maar nu veel staatsobligaties ook geen rendement meer opleveren, kunnen we dit argument naar de prullenbak verwijzen. Waarom zou u als belegger nog voor staatsobligaties kiezen, als u tegen dezelfde kosten ook bijvoorbeeld fysiek goud kunt bezitten?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Goudprijs naar hoogste niveau in acht maanden

De goudprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in acht maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de prijs 2,4% in de plus op €1.064 per troy ounce en €34.226 per kilogram. Mogelijk heeft het vastlopen van de onderhandelingen tussen de Griekse overheid en haar schuldeisers een positief effect gehad op de prijs van het edelmetaal. De aandelenmarkten staan vandaag flink lager.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Erdogan: We kunnen vluchtelingen op de bus naar Europa sturen

De vluchtelingencrisis legt niet alleen een grote druk op Europa, maar ook op de relatie met Turkije. Dat blijkt uit de notulen van een gesprek tussen Juncker, Tusk en Erdogan die in handen zijn gekomen van de Griekse site Euro2day. Turkije speelt een hard onderhandelingsspel en dreigt meer vluchtelingen door te sturen naar Griekenland en Bulgarije als hij niet genoeg geld krijgt van Europa.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Oud-bankier wil grote bankbiljetten verbieden

Grote bankbiljetten moeten uit circulatie gehaald worden omdat deze voornamelijk voor criminele doeleinden gebruikt worden. Dat is de boodschap die Peter Sands, voormalig directeur van de Britse bank Standard Chartered, in een nieuwste paper probeert over te brengen. Maar is dat de enige reden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Bank of America: “China zal de wereld niet in een recessie storten”

Dalende aandelenbeurzen, groeiende bedrijfsschulden en een forse uitstroom van kapitaal. Het zijn de drie belangrijkste uitdagingen waar China momenteel mee kampt. Steeds meer experts waarschuwen dat een harde landing van de economie onvermijdelijk is. Maar niet iedereen is het daarmee eens.

Zo zijn de analisten van Bank of America een andere mening toegedaan. Zij stellen dat “China niet de oorzaak zal zijn van een nieuwe mondiale recessie”. Dat blijkt uit een rapport waarin de zakenbank antwoord geeft op 34 vragen over de tweede economie van de wereld.