Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8376 tot 8380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Wells Fargo: “Kans op een Amerikaanse recessie stijgt”

Sinds de eerste weken van dit jaar praten de meeste beleggers alleen nog maar over de kans dat we te maken gaan krijgen met een eventuele nieuwe recessie. Volgens de economen van zakenbank Wells Fargo is het heel normaal dat beleggers zich vandaag de dag zorgen maken over een eventuele neergang van de economie.

Econoom John E. Silvia van Wells Fargo schreef recent nog een artikel waarin te lezen was dat de kans meer dan 20% bedraagt dat de Amerikaanse economie de komende zes maanden te maken gaat krijgen met een recessie.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Goudprijs naar $1900 volgens BNP Paribas

De analist van BNP Paribas Fortis gaf afgelopen aan dat de goudprijs technisch is uitgebroken. De bank...

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Dertigers zonder job reizen wereld rond en leggen uit hoe ook jij dat kan

Ze zijn jong. Ze zijn van gewone komaf. En ze hebben genoeg geld om met pensioen te gaan en met hun bijna eenjarige peuter Julian de wereld rond te reizen zonder te werken. Het zijn Jeremy Jacobson en Winnie Tseng, twee dertigers die drie jaar geleden ontslag namen om hun droom na te jagen. En nu uitleggen hoe anderen hun voorbeeld kunnen volgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Einde Bear Market bij goud? Dan kan er dit gebeuren…

Jeff Clark, van Hard Assets Alliance, deed een onderzoek naar de historische Bear Markets bij goud. Clark komt tot de conclusie dat we op dit moment te maken hebben met de zevende serieuze Bear Market sinds het jaar 1975 en zocht daarnaast uit wat er de vorige keren gebeurde toen deze Bear Markets ten einde kwamen.

Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar wat er in het verleden gebeurde toen de Bear Markets bij goud ten einde kwamen. We kunnen zien dat de goudprijs sinds dat moment met minimaal 25 procent in waarde steeg en met maximaal 717 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Historisch: woningrente duikt onder 1 procent

De lage rente heeft al langer een groot effect op de hypothecaire leningen, met zeer lage rentevoeten en veel gezinnen die daarom voor een herfinanciering gaan. Maar nu is ook de symbolische kaap van 1 procent rente onderschreden, zo schrijft De Tijd vandaag. Crelan biedt sommige klanten een tarief aan van 0,96 procent voor een hypothecair krediet op tien jaar met een vaste rentevoet.