Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8386 tot 8390
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 7 februari 2016

Wordt ons contante geld afgeschaft?

Wat is er aan de hand met ons financiële systeem? We zouden ons af kunnen vragen wat er na het afschaffen van de rentevergoeding nog meer op ons af komt.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 7 februari 2016

Na ontploffen van kernbom doet Noord-Korea nu rakettest, VN veroordeelt ‘nieuwe provocatie’

Noord-Korea heeft zondag tot woede van buurlanden en de Verenigde Staten een langeafstandsraket gelanceerd. Het projectiel werd volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie afgevuurd vanuit een basis in het noordwesten van het buurland.

Noord-Korea had al aangekondigd een satelliet te zullen lanceren voor de observatie van de aarde. Dat werd wereldwijd geïnterpreteerd als een stap om de techniek van de langeafstandsraketten te vervolmaken. De lancering van zondag leidde dan ook tot woedende reacties van andere landen in de regio.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 7 februari 2016

Daling buitenlandse valutareserves China

De buitenlandse valutareserves van China zijn in januari gedaald naar het laagste niveau in meer dan drie jaar. De daling hangt vooral samen met de pogingen van de Chinese centrale bank om de waarde van de eigen munt, de yuan, te ondersteunen.

De reserves krompen vorige maand met 99,5 miljard dollar naar 3,23 biljoen dollar (2894 miljard euro). In december gingen die al met bijna 108 miljard dollar omlaag en in heel 2015 was sprake van een krimp met ruim een half biljoen dollar. Ondanks de forse dalingen heeft China nog altijd de grootste buitenlandse valutareserves ter wereld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Robot adviseert rijken en zet banken te kijk

Rijke klanten van banken kiezen steeds vaker voor robotadviseurs voor beleggingen van hun vermogen. De afdelingen vermogensbeheer investeren daarom steeds vaker zelf in soortgelijke robottechnologie, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. De omzet in digitaal beleggen groeit sterk.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Goudmijnen stijgen 38%

De aandelenkoersen van de grootste goudmijnen zijn in de eerste 5 weken van 2016 met 38% gestegen. De grootste stijger was....