Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 8396 tot 8400
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 februari 2016

Halliburton schrapt weer duizenden banen

De Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton zet verder het mes in zijn personeelsbestand.

In verband met de aanhoudende malaise op de oliemarkt komen nog eens zo'n 5000 banen te vervallen, liet het bedrijf donderdag weten.

Halliburton had eind vorig jaar circa 65.000 mensen op de loonlijst staan. Dat waren er al 15.000 minder dan een jaar eerder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

3 zeepbellen op de beurs die nu kunnen knappen

Te veel beleggers verwachten mooie rendementen in de Amerikaanse gezondheidssector. Aan de andere kant is er te veel somberheid over de energiesector en beurzen van opkomende markten.

Dat meldt zakenbank UBS woensdag in een memo aan beleggers, zo bericht Business Insider

De Zwitserse bank heeft drie potentiële zeepbellen geïdentificeerd op basis van de posities die 37 duizend grote beleggers hebben ingenomen. Ook is bij de zeepbelanalyse gekeken naar hoe eensgezind aandelenkoersen in een sector één kant op bewegen en het aantal koop- en verkoopadviezen van analisten voor een sector of thema.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Itbit gaat Londonse goudmarkt veroveren

Zowel banken als beurzen zijn bezig met het verkennen van de opkomende blockchain technologie. Vele bedrijven, waaronder itBit, zijn van plan om de technologie verder uit te breiden dan enkel de handel in het controversiële cryptogeld en wilt het gaan toepassen op bestaande markten. In het geval van itBit op de goudmarkt. ItBit in een verklaring vorige week:

“We are creating an innovative and strategic solution with partners for the London gold market. As a result, we are working with a variety of market constituents to extend London’s position as the pre-eminent gold market”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

“Het plan van de overheden om het spaargeld te vernietigen”

“We zullen allemaal een hoge prijs betalen voor het plan van de overheden en de centrale banken.”, zegt Jim Rogers. “De wereld wordt geregeerd door een stel bureaucraten die geen flauw benul hebben wat er echt aan de hand is.”

Iedereen moet zich voorbereiden want het einde is in zicht. Centrale banken zitten met hun handen in het haar. Hun laatste stuiptrekking – negatieve rentevoeten – geeft helemaal niet het gewenste resultaat. Overheden kunnen tot quasi 2030 gratis geld lenen, maar ze doen niets om de problemen op te lossen.

Nog volgens Jim Rogers:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Nieuwe all-time high voor goud

Iedere goudbelegger focust op de prijs in dollar.

Als Europeaan is echter de prijs in euro veel relevanter.

Ik wil weten hoeveel mijn positie waard is in euro. Dat is de munt die ik dagelijks gebruik.

Dat ziet er zo uit: