Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8401 tot 8405
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Werkloosheid VS op laagste niveau in acht jaar

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in januari verder toegenomen, maar veel minder sterk dan in de voorgaande maand. Het werkloosheidspercentage zakte wel naar het laagste niveau in acht jaar.

De werkloosheid zakte tot onder de 5 procent, maakt het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Albert Edwards: China balanceert op randje van valutacrisis

China heeft nu $ 3.200 miljard aan valutareserves. Vergeleken met medio 2014 betekent dat een daling met $ 663 miljard. Dit weekend maakt het land het laatste niveau van de reserves bekend. Economen verwachten een afname met $ 120 miljard. Dan is er nog meer dan voldoende aan buffers over zou je zeggen. Absoluut niet, zo stelt SocGen strateeg Albert Edwards. Hij wijst er op dat volgens het IMF de kritieke grens op $ 2.800 miljard ligt. En die grens zou al binnen een paar maanden bereikt kunnen worden.

Het model van het IMF kijkt naar de export, de geldhoeveelheid, de externe korte termijn schulden (aan het buitenland) en andere verplichtingen. Het macro-team van SocGen paste de IMF methode toe en concludeert dat de Chinese valutareserves op slechts 118% van het aanbevolen niveau liggen. Edwards:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Herwaardering van de goudprijs komt dichterbij

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van goud kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas.

Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

De eerste €100.000 is het moeilijkste

Wie veel geld wil sparen, moet ergens beginnen. Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, zegt dat iedereen die rijk wil worden kost wat kost eerst een aandelenportefeuille moet bouwen van €100.000. Daarna wordt het alleen maar gemakkelijker.

De eerste €100.000 is het moeilijkste om een blijvende welvaart op te bouwen. En toch slagen de meeste mensen daar niet in, ook al hebben ze een mooi inkomen. Dit komt omdat ze veel te veel geld uitgeven in plaats van dat ze sparen of investeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Dit gebeurt er wanneer je $1 miljard fysiek goud opvraagt

Op 2 juni 2015 tekende Gouverneur Greg Abbott van de Amerikaanse staat Texas een wet die ervoor zorgde dat Texas een eigen kluis zal bouwen om $1 miljard waard aan fysiek goud te repatriëren uit de kluizen in New York. Dit heeft zo zijn gevolgen voor Texas.

Vlak na de aankondiging kreeg Texas een stroom aan e-mails en telefoons met de vraag of ze ook goud van derde partijen wilden onderbrengen in hun kluis. Texas wordt blijkbaar aanzien als een betrouwbare en sterke partner.

De kluizen van de New York Federal Reserve zijn ook bij de beste van de wereld, waarom zou Texas dan zijn goud naar de eigen staatsgrenzen willen verplaatsen? Daar zijn eigenlijk 2 goede redenen voor: