Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8401 tot 8405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Nieuwe all-time high voor goud

Iedere goudbelegger focust op de prijs in dollar.

Als Europeaan is echter de prijs in euro veel relevanter.

Ik wil weten hoeveel mijn positie waard is in euro. Dat is de munt die ik dagelijks gebruik.

Dat ziet er zo uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

De zilverkoers maakt zich op voor een explosieve rally

Het is optie-expiratie week voor edelmetalen. Dit wil zeggen dat de opties vervallen. In het verleden ging dit dikwijls gepaard met een lagere goud- en zilverkoers omdat men de grondstoffen zo goedkoop mogelijk wou aankopen ten opzichte van de optieprijs. Maar het lijkt deze keer anders uit te pakken.

Maart is een zeer actieve maand voor zilver. Dit maakt dat handelaars die short gaan op zilver nerveus zijn en dat handelaars die long gaan op zilver ook nerveus handelen. Er kan dan ook ieder moment een short-squeeze losbarsten die de zilverprijs met gemiddeld $1 per dag de hoogte in kan schieten.

Eerder deze week werd de zilverprijs nog lager gemanipuleerd van $15,20 naar $14,90 tijdens de dunne ochtendhandel. Op die manier wilde men de handelaars die niet vroeg opstonden direct wakker schudden bij het openen van de beurs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Column Kees de Kort | Problemen in de VS

De voorlopige inkoopcijfers van de Amerikaanse dienstverleningssector zien er niet goed uit, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. En dan drukt hij zich nog heel voorzichtig uit.

De grafiek van de inkoopcijfers gaat in een vrij strak tempo omlaag. Slecht nieuws voor de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. "We weten intussen wel dat de Amerikaanse industrie het moeilijk heeft, en tot nu toe ging het in de dienstverlening niet goed, maar wel beter. Als deze cijfers over de maand februari waar blijken te zijn, dan kun je de Amerikaanse groeiverhalen naar beneden bijstellen, en niet een klein beetje."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Fopstresstest voor banken en 5 andere dingen die je moet weten

Europa is weer een fopstresstest voor banken rijker. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Dit zou Warren Buffett NOOIT doen!

Het advies van Warren Buffett is perfect te volgen in zijn jaarlijkse brieven aan de aandeelhouders. Je weet dat we bij SMART Capital onze beleggingsfilosofie grotendeels baseren op de kennis van Graham en Buffett.

Ik kreeg deze week dan ook een interessant mailtje van een abonnee: “Ik weet wel wat Buffett ons aanraadt, maar wat zou Buffett zeker NIET doen? Want als we dat weten, kunnen we deze fouten al vermijden bij het beleggen.”

Ik vond deze vraag zo interessant, dat ik er een mailing aan wijd.

Deze fouten zou Buffett zeker niet maken, en jij best ook niet: