Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8446 tot 8450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

9 gratis ideeën die rijke mensen succesvol maken

Geld is een bijproduct van succes. Wil je rijk worden, moet je dus eerst succesvol zijn. Succes komt er niet van de ene op de andere dag, daar moet je hard voor werken. Een goede manier om succes te boeken is door te kijken hoe rijke mensen succesvol geworden zijn.

Er is zo’n oud gezegde dat geluk en voorbereiding samenkomt bij een opportuniteit. De meest succesvolle mensen maken zich klaar voor hun succes. De meesten werden succesvol via een goed idee en een beetje geluk, maar vooral door enkele sterke gewoontes – enkel uitzonderlijke eigenschappen. Deze gewoontes zijn zelfs gratis, iedereen kan ze dus aanleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Run op kluizen in Japan o.w.v. negatieve rente

De Japanse centrale bank verraste vorige maand de markten door een negatieve rente in te voeren. Maar de Japanners slikken dit niet zo maar! Massaal halen ze hun geld van de bank om het in een privékluis te stoppen.

Het idee van een negatieve interestvoet is dat het mensen moet aanzetten om hun geld uit te geven. Dat moet dan de consumptie en de economie stimuleren.

Maar zo eenvoudig is het allemaal niet. Het enige wat de Japanners meer kopen sinds de negatieve rente is ingevoerd zijn kluizen.

Die zijn in veel winkels nu reeds uitverkocht!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Wil de goud/zilver ratio ons iets zeggen?

In het verleden is de goud/zilver ratio een goede indicator geweest voor de economische en monetaire toestand. De stress in het financieel systeem uit zich door een stijging van deze ratio die momenteel op 80 staat – aan de hoge kant historisch gezien.

Dit komt waarschijnlijk omdat de goudprijs als eerste stijgt, zilver is meer een achterblijvende indicator. Centrale banken, overheden en de rijken kopen goud bij de eerste signalen van financiële stress.

Goud is de munt van de Koningen, zilver van de Heren. Wanneer de bevolking merkt dat er iets niet klopt, willen ze mee op de edelmetalentrein. De meesten kiezen dan voor zilver waardoor de zilverprijs aan een inhaalbeweging begint en de goud/zilver ratio daalt.

Dit is wat de geschiedenis tot nu toe vertelde:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

3 ideeën om vroeg op pensioen te gaan

Jongeren zijn er vaak niet mee bezig, maar ze dromen er wel van: vroeg op pensioen gaan. Voor velen blijft het echter bij een droom, maar toch zijn er honderden mensen per jaar die veel vroeger op pensioen gaan als de rest: niet omdat ze verplicht worden, maar omdat ze het financieel kunnen.

Er zijn 3 variabelen die belangrijk zijn om vroeg op pensioen te kunnen gaan. Wanneer je 1 van de 3 toepast, zal dit al een positief effect hebben. Maar hoe meer, hoe groter de kans dat jij veel eerder van een (financieel) zorgeloos pensioen kunt genieten dan je leeftijdsgenoten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

“Ultraliberale” ommezwaai in Rusland? Hold your horses.

Een maand geleden kon u bij beurs.com lezen hoe Poetin zijn minister van Financiën publiekelijk terug floot. Die had voor zijn beurt gesproken toen hij verklaarde dat de Russische overheid hun strategische meerderheidsaandelen in grote banken en ondernemingen zou afbouwen.

Dat zou belangrijk zijn om twee redenen. Enerzijds de nationale boekhouding op peil houden nu de olieprijzen kelderen, anderzijds om de ingeslapen Russische economie sneller te diversifiëren middels input van decentrale, buitenlandse investeerders.