Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8446 tot 8450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: Goud stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van goud … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de goudprijs nog zo’n 30% kan stijgen. Goud heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen:

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

1000+ Turkse hotels te koop vanwege boycot Rusland

Er staan momenteel dertienhonderd strandhotels in Turkije te koop, omdat de Russen Turkije als vakantieoord boycotten.

De maatregel treft nu de Turkse toeristische sector, meldt de Turkse krant Today's Zaman. 

Die boycot werd ingesteld nadat in november een Russisch gevechtsvliegtuig het Turkse luchtruim zou hebben geschonden. Moskou en Ankara kondigden daarna wederzijds economische sancties af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Olie is veel meer dan een grondstof

Olie is veel meer dan alleen maar een grondstof. Het is een kracht die veel groter is dan de biljoenenmarkt die op dit moment andere financiële markten in een wurggreep houdt. Olie is een wapen, een strategische asset en … een vloek. Olie kan iets maken of breken, het bouwt fortuinen of maakt mensen arm.

Dit heeft allemaal invloed op de olieprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Bill Gross: 7 rampzalige gevolgen van de nulrente

Wist u dat Bill Gross eigenlijk mee had moeten spelen in de succesfilm ‘The Big Short’? Wij ook niet, maar de bekende obligatiestrateeg schrijft in zijn laatste outlook dat de auteur, Michael Lewis, Gross nog interviewde voor het boek. Blijkbaar was hij met PIMCO net niet interessant genoeg, aldus Gross. Jammer dan.

Maar belangrijker, het beleid van de centrale banken uit die tijd vindt nu nog grote weerklank in de economie. En dat zint de strateeg niet. Want met hun fixatie op statistische modellen, in plaats van gezond verstand, verstoren de centrale bankiers het natuurlijke economische evenwicht. Hoe negatief moeten de rentes worden voordat het deze mensen duidelijk is dat er amper een effect is op de economische groei? Gross weet het niet, maar hij somt met gemak een aantal grote verstoringen op die we danken aan Janet, Mario en Haruhiko.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Moody's positief over Nederlandse woningmarkt

Kredietbeoordelaar Moody's blijft positief over de Nederlandse woningmarkt. Het ratingbureau denkt dat de huizenprijzen in ons land dit jaar opnieuw tot wel 5 procent omhoog kunnen schieten, staat in een woensdag gepubliceerd rapport.

Woningen worden eigenlijk al sinds het dieptepunt van de verkopen in 2013 telkens een beetje duurder. Het prijsherstel is wel ''mild'' vergeleken met sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld gaan de ontwikkelingen veel sneller.