Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8451 tot 8455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Bankaandelen worden massaal gedumpt

De wereldwijde aandelenmarkten hebben de weg naar beneden weer voortgezet. De afgelopen twee weken vond er nog een herstel plaats op de aandelenmarkten, maar van dat herstel is op dit moment nog maar weinig over. Zo beweegt bijvoorbeeld de Duitse index weer rond het laagste punt van dit jaar.

De aandelen die in negatieve zin opvallen zijn toch wel de bankaandelen. Op StockTwits kwamen wij een grafiek tegen die uitstekend in beeld brengt wat er op dit moment gaande is in de bankensector.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Algemene staking legt Griekenland lam

In Griekenland is donderdagmorgen een 24 urenstaking begonnen. Het moet een van de grootste acties in jaren worden. Bijna alle beroepsgroepen nemen deel. De vakbonden hebben opgeroepen om te protesteren tegen de pensioenhervorming en de belastingverhogingen van de regering.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Shell bevestigt: 10.000 banen weg en winst gekelderd

De Nederlandse petroleumgigant Shell bevestigt dat het 10.000 jobs gaat schrappen, nadat de jaarwinst het sterkst daalde in 13 jaar. Dat meldt de BBC op zijn website.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Jobs waarin het altijd een beetje vakantie is: ze bestaan!

Uren in de files staan of in suffe, overvolle treinen zitten om dan de dag door te brengen in een lelijk bouwsel van glas en metaal: je zou voor minder van zon, zee en strand beginnen dagdromen. En er zijn heel wat jobs waarmee je al een aardig stapje in de richting zet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Onrust neemt toe, Fed-bestuurders weer volop in de schijnwerpers

De bezorgdheid in de markten neemt nog altijd toe. De aandelenkoersen gaan op en neer, de valutamarkt beweegt zeer onrustig en olie weet vooralsnog niet uit het diepe dal te klimmen. Hoog tijd voor de Fed-bestuurders om weer het licht van de schijnwerpers op te zoeken.

Men kon erop wachten: nadat Janet Yellen in december vol overtuiging haar plan voor een geleidelijke serie renteverhogingen had gecommuniceerd, ontstond er flink rumoer op de valutamarkten. Met name de munten van de groeilanden kregen het zwaar. Veel kapitaal verdween uit de emerging markets richting de dollar.