Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8451 tot 8455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

“Ultraliberale” ommezwaai in Rusland? Hold your horses.

Een maand geleden kon u bij beurs.com lezen hoe Poetin zijn minister van Financiën publiekelijk terug floot. Die had voor zijn beurt gesproken toen hij verklaarde dat de Russische overheid hun strategische meerderheidsaandelen in grote banken en ondernemingen zou afbouwen.

Dat zou belangrijk zijn om twee redenen. Enerzijds de nationale boekhouding op peil houden nu de olieprijzen kelderen, anderzijds om de ingeslapen Russische economie sneller te diversifiëren middels input van decentrale, buitenlandse investeerders.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Japanse hint voor Draghi en 5 andere dingen die je moet weten

De topman van de Japanse centrale bank, Haruhiko Kuroda, heeft dinsdag halfhartig toegegeven dat het laten rollen van de geldpers niet genoeg is om de inflatie naar 2 procent te doen stijgen. Een hint voor ECB-president Mario Draghi? Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Fiat geld is een verzekering tegen nationale soevereiniteit

Er is alweer een sterk argument opgedoken tegen fiat geld. Sinds de Londense burgemeester Boris Johnson zijn steun uitspreekt voor een BREXIT, heeft de Britse pond opnieuw een duikje genomen.

Tegenover de euro verloor de pond op twee dagen tijd bijna anderhalve procent. Of die gehele anderhalve procent te wijten is aan de uitspraken van Johnson is koffiedik kijken. De pond verzwakt al tegenover de euro sinds november.

Volgens rating agentschap Moody’s (de mannen die Griekenland tot 2008 Griekenland een kredietwaardige Europese topregio inschatten) zou een BREXIT de kredietwaardigheid van de Britse economie kunnen aantasten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Bitcoin op weg naar herstel

Nog niet zo lang geleden beweerde Mike Hearn, één van de bitcoin-ontwikkelaars, dat de virtuele munt ten dode was opgeschreven omwille van de onenigheid over de technologie erachter. Maar deze week werd er dan toch een akkoord bereikt omtrent het technologische hekelpunt, namelijk de blocksize. De bitcoin is nu op weg naar een herstel van 358 dollar naar bijna 440 dollar.

Het verpletterende nieuws van Mike Hearn sloeg in als een bom midden januari, de bitcoin verloor maar liefst 90 dollar van zijn waarde en strandde uiteindelijk op 358 dollar. Sindsdien is er veel twijfel geweest of de bitcoin nog wel zou blijven bestaan waardoor de koers zich uiterst volatiel gedroeg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

ING volgt grote banken bij Brits vertrek uit EU

ING schaalt waarschijnlijk de activiteiten in Londen terug als het Verenigd Koninkrijk besluit uit de Europese Unie te stappen.

Dit zegt ING-topman Ralph Hamers in een interview met persbureau Bloomberg. Hij volgt hiermee veel andere grote Europese banken die ook dreigen te vertrekken.

"Als enkele van de megabanken Londen verlaten dan gaan wij mee", aldus Hamers. "Of het circus van de markten zit in Londen of het zit ergens anders." ING heeft ongeveer 650 werknemers in Londen.

Eerder verklaarde HSBC, de grootste Europese bank, al dat er waarschijnlijk duizend Londense banen worden verhuisd naar een andere locatie bij een Brits vertrek uit de Europese Unie.