Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8466 tot 8470
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Dollar onder druk na zwakke economische data

De dollar stond woensdag stevig onder druk na tegenvallende cijfers over de ontwikkelingen in de Amerikaanse dienstensector. Samen met zwakke data over de industrie die eerder in de week werden gepubliceerd, leiden die tot zorgen over de groeikracht van ’s werelds grootste economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Olie heeft grond bereikt, analisten voorspellen +50% tegen eind 2016

Olie bulls maken zich volop op om terug te beginnen aan een (beperkte) rally van de olieprijzen. Dit na de recentste diepterecords die opgetekend werden voor de olieprijzen.

Analisten gaan eruit van uit dat de olieprijzen tegen het einde van 2016 zullen stijgen met 15 USD of meer. Hiermee Brent op een ongeveer 48USD moeten noteren tegen het 4e kwartaal volgens de schattingen. Dit komt mede door de verwachte daling van de schalieolie in de Verenigde Staten waardoor het overaanbod enigszins zou worden ingeperkt.

De totale productie in de Verenigde Staten zal volgens analisten van het Energy Information Administration dalen met een 7%, vertaald naar een 620000 vaten per dagen voor de komende kwartalen. De totale niet-OPEC productie zal het komende jaar verminderen met 600000 vaten per dag volgens het International Energy Agency. Dit alles zal een druk opwaarts creëren waardoor olie mogelijks één van de positieve verrassingen zal zijn voor 2016. In absolute bedragen lijkt 15USD niet veel voor olie toen deze nog op een recordniveau noteerde maar nu maakt dit bijna een stijging van 50% uit. Dit kan vervolgens met behulp van hefbomen nog vele malen grotere winsten op leveren waardoor er enkele mooie speculatieve kansen zichtbaar worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

"Zonder grenzen zou de wereld dubbel zo rijk zijn"

Wanneer jongvolwassenen van een arm land naar een rijk land verhuizen, worden ze daar productiever en verdienen ze drie tot vijf keer zoveel als in hun thuisland. Daarvoor nemen migranten zware risico's. Senegalezen die naar Europa komen, aanvaarden dat ze 1 kans op 4 hebben dat ze daarbij om het leven komen. Vooral voor jonge mensen is het goed het thuisland achter zich te laten en hun geluk elders te beproeven. En ook de economie vaart er wel bij. Mochten alle grenzen opengegooid worden, zou het Bruto Nationaal Product wereldwijd verdubbelen. Alleen: die jongvolwassenen botsen al te vaak op politieke obstakels. Een en ander blijkt uit een wereldwijde Gallup poll waarover The Economist bericht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Volgende crisis in Europa: spaargeld tot €100.000 gegarandeerd. Maar wie gaat dat betalen?

Een crisis in het Italiaanse banksysteem lijkt onafwendbaar. En dat brengt ineens de volgende vraag in het reeds gefragmenteerde Europese continent naar boven: wie gaat de gegarandeerde deposito’s betalen?

Italië heeft net als alle andere Europese landen de bail-in wetgeving ingevoerd vanaf 1 januari van dit jaar. Onder deze regels zijn deposito’s tot €100.000 gegarandeerd. Wanneer een bank in de problemen komt, zullen aandeelhouders, obligatiehouders en deposito’s boven €100.000 de verliezen moeten aanzuiveren. Zo blijft de belastingbetaler buiten schot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: Goud stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van goud … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de goudprijs nog zo’n 30% kan stijgen. Goud heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen: