Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8476 tot 8480
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Beleggers verliezen vertrouwen in zilverprijs fixing

De dagelijkse fixing van de zilverprijs staat ter discussie, nadat er twee dagen achtereen een koers werd vastgelegd die duidelijk afweek van de spotprijs van zilver. Handelaren die op basis van de dagelijkse fixing zilver kopen en zilver verkopen hebben door deze afwijkingen minder zekerheid over de prijs van hun product. Daardoor kunnen ze miljoenen mislopen op transacties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Duitse werkloosheid daalt naar een nieuw dieptepunt

Recent werd bekend dat de Duitse werkloosheid in januari is gedaald naar een nieuw dieptepunt. Gezien de harde landing van diverse economieën, is dit macrocijfer toch wel verrassend te noemen. Op dit moment bedraagt de Duitse werkloosheid slechts 6,2%.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Duitse werkloosheid sinds het jaar 2005 al in een dalende trend zit. Tijdens de financiële crisis vielen er wat meer ontslagen, maar ook toen bleef die schade relatief beperkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Tegenlicht over de opmars van ISIS

Tegenlicht zocht uit hoe de conflicten in het Midden-Oosten zich zo heeft kunnen uitbreiden over de regio en hoe ISIS in landen als Syrië, Irak en Libië zo machtig is geworden. In de documentaire wordt duidelijk gemaakt dat het Westen een belangrijke rol gespeeld heeft in de opmars van ISIS, door het omverwerpen van de dictatoriale regimes van Saddam Hussein, Gaddafi en Mubarak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

'Terugdraaien Schengen kost 100 miljard'

De schade van permanente grenscontroles tussen de Schengenlanden kan oplopen tot 100 miljard euro.

De handel tussen de 26 Schengenlanden zou op de langere termijn met 10 tot 20 procent terugvallen en hun bruto nationaal product (bnp) zou met 0,8 procent dalen.

Dat schrijft de Franse overheidsdenktank France Stratégie in een woensdag gepubliceerd rapport over de economische kosten van het terugdraaien van het paspoortvrij reizen in het Schengengebied. De gevolgen voor buitenlandse investeringen en arbeidsmobiliteit zijn niet meegerekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Iran wil nauwere banden Rusland over energie

Iran wil de banden met Rusland op het gebied van energie versterken, net als met Irak en Venezuela. 

Dat liet een belangrijke adviseur van ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, weten bij een bezoek aan Moskou.

Volgens de topadviseur moeten Rusland en Iran geen rivalen van elkaar zijn op energiegebied en juist met elkaar samenwerken. In die samenwerking moeten ook de belangrijke olieproducenten Irak en Venezuela worden betrokken, zei de medewerker van Khamenei tegen Russische media.