Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8491 tot 8495
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Column Kees de Kort | Inkomens VS stijgen, maar de uitgaven niet

Er is wat geks aan de hand in de Verenigde Staten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De inkomens stijgen, maar de bestedingen niet.

Gisteren zijn verschillende cijfers in de Verenigde Staten gepubliceerd, onder andere over de bouw. "Die vielen toch tegen", zegt De Kort. "Ondanks mooi weer groeit de economisch belangrijke sector het laatste kwartaal niet meer. In het begin van het jaar ging het duidelijk beter. De klad is erin gekomen."

Met de inkomens en de bestedingen is ook wat aan de hand: "Macro-economisch stijgen die, dus dat betekent dat het met de lonen, uitkeringen en huren goed gaat. Maar de bestedingen stijgen niet. Dat is een opmerkelijke tegenstelling." 

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Rusland open voor samenwerking op oliemarkt

Rusland staat open voor meer samenwerking met oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen over de olieprijzen. 

Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, dinsdag gezegd tijdens een bezoek aan Abu Dhabi.

Volgens Lavrov is het een gezamenlijk belang van de grote olieproducenten om te praten over de productie met het oog op de sterk gedaalde olieprijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Is de lage olieprijs dit keer wél een probleem voor de wereldeconomie?

In de afgelopen 75 jaar is bijna iedere economische crisis voorafgegaan door een piek van de olieprijs. Dit keer echter begint de bezorgdheid in de wereld toe te nemen over de negatieve gevolgen van een structureel laag prijspeil. 

Wat is er dan nu anders in de wereld dan voorheen? Het blijkt dat een groeiend aantal consumenten leeft in commodity-exporterende landen. Zo stelde Apple bij de toelichting van de cijfers dat het bedrijf hinder ondervindt van de afzwakkende vraag uit olie-exporterende landen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Rusland overweegt verkoop van zeven staatsbedrijven

Rusland overweegt de verkoop van een zevental staatsbedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappij Aeroflot en gasconcern Rosneft, om het gat in de begroting te dichten.

Dit meldt de Financial Times. Het is lange tijd geleden dat grootschalige privatiseringen worden overwogen in het Oost-Europese land.

Na de val van de Sovjet-Unie werden in de jaren negentig al veel staatsbedrijven door de overheid verkocht, maar de Russen hebben hier een nare nasmaak aan overhouden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Werkloosheid eurozone op laagste niveau sinds september 2011

De werkloosheid in de eurozone is in december verder afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2011.

Het aandeel daalde naar 10,4 procent van de beroepsbevolking, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

Economen rekenden in doorsnee op een stabilisatie ten opzichte van de 10,5 procent die in november werd gemeten. In december 2014 had 11,4 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan.