Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 8496 tot 8500
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

EU: “Staatsobligaties zijn geen risicovrije asset meer”

De Europese Unie wil beperkingen opleggen aan de hoeveelheid staatsobligaties die Europese banken op hun balans mogen houden, omdat het schuldpapier niet langer als risicovrij bestempeld mag worden. De EU geeft daarmee gehoor aan de zorgen van Duitsland en Nederland, die de risico’s in het Europese banksysteem verder willen verkleinen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Is China de reddingsboei voor Apple?

De vragen zoemden al enkele kwartalen rond. Hoe lang kan een gigant als Apple zo hard blijven groeien? En, is Apple voor zijn groei niet te afhankelijk geworden van de iPhone. Dat toestelletje genereert ongeveer 68% van de omzet van het bedrijf. Sinds de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2015 is er meer duidelijkheid gekomen over beide vragen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Laten we hopen dat Keynes gelijk heeft…

De crisis waar we sinds 2008 in verzeild zijn geraakt zijn is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan te hoge schulden wereldwijd (wat natuurlijk al jaren daarvoor in gang is gezet). De huidige beleidsmakers, die de economische theorie van Keynes hanteren, zoeken de oplossing in het maken van meer schulden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Kopenhagen wil stoppen met investeringen in fossiele brandstoffen

Vorig jaar december vond in Parijs de VN-klimaatconferentie plaats. Het resultaat van die bijeenkomst moet nu omgezet worden in concrete acties. Zo wil Kopenhagen als eerste hoofdstad ter wereld in 2025 Co2-neutraal zijn. Eén van de acties die volgens de burgemeester van de stad moet worden uitgevoerd, is het stopzetten van investeringen in fossiele brandstoffen.

Het terugtrekken van investeringen uit fossiele brandstoffen wordt vaak aangeduid met de term fossil fuel divestment. Er woedt al enige tijd een flinke discussie tussen voor- en tegenstanders over nut en noodzaak van divestment. Verschillende argumenten worden door beide partijen aangehaald.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

ECB wil IBAN-nummer koppelen aan 06 voor mobiel betalen: maar er zijn nog obstakels

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt aan een nieuw mobiel betalingssysteem, waarbij het IBAN-nummer wordt gekoppeld aan een telefoonnummer of e-mailadres. Dat moet het betalingsverkeer versimpelen. Dat zei ECB-directielid Yves Mersch in een interview met de zakelijke nieuwszender RTLZ.

Volgens Mersch is IBAN een lang en ingewikkeld nummer dat moeilijk is om te onthouden en daarom simpeler moet. De ECB verwacht uiterlijk binnen drie jaar dit nieuwe betalingssysteem in te kunnen voeren, dat gaat gelden voor heel Europa. Het wordt daardoor makkelijker om geld over te maken naar het buitenland. Het geld is na overboeking naar een andere rekening direct beschikbaar, ook als tussen verschillende banken geld wordt overgemaakt.