Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8496 tot 8500
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna acht jaar

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar tijd.

De prijzen liggen nu 7,9 procent hoger dan het dal van juni 2013, meldt het Kadaster vrijdag. Vergeleken met de piek in augustus 2008 zijn huizen nu nog 15,3 procent goedkoper.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is even hoog als in juni 2004.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Waarom Europa niet hoeft te kiezen tussen de VS en Rusland

Het referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne, de Russische sancties, een schuimbekkende Verhofstadt die om meer en strengere sancties schreeuwt, Medvedev die over een nieuwe Koude Oorlog spreekt…

Kortom: het gaat niet zo best tussen Rusland en het Westen. Althans, niet tussen hun respectieve politieke elites.

Russische politici beschouwen Westerse invloeden in Rusland als een ziekte. Homopropaganda, het zikavirus, de teloorgang van het Eeuwige Rusland gloort als je een Haspengouwse peer koopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Om te weten wat China van plan is, moet je naar België kijken

Er loopt al maanden het gerucht dat China ‘en masse’ Amerikaanse staatsobligaties op de markt dumpt om de yuan te beschermen. Maar als we naar de officiële cijfers kijken, lijkt dit nog mee te vallen. Tenzij … we ook naar België kijken.

België wordt aanzien als een ‘Hub’ van China om Amerikaanse staatsobligaties onder te brengen. Exact een jaar geleden was België nog de 3e grootste bezitter van US Treasuries ter wereld, nu staat het niet meer in de Top-10.

In december 2015 had China voor $1.246 biljoen US Treasuries op de balans staan, een daling van $18,4 miljard ten opzichte van november. Japan bleef 2e met $1,123 biljoen, een daling van $22,4 miljard. De Belgische holding zag een daling van $21,9 miljard – niet bepaald bedragen die overeenkomen met transacties van de Belgische schatkist.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Beleggen in goud? Lees dan deze tips

Beleggen in goud wordt steeds vaker overwogen als een alternatieve vorm van sparen of beleggen. Maar voor veel mensen is het iets waar ze niet vertrouwd mee zijn. Hoe gaat goud kopen in zijn werk? Waar moet je als koper op letten? En is zilver een interessant alternatief voor goud? En hoe zit het met de belasting? In dit artikel helpen we u op weg in de wereld van fysiek goud kopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Column Kees de Kort | Als we het niet meer weten: meer stimuleren

De OESO verlaagt zijn groeiraming voor de wereldeconomie. En daar zal het niet bij blijven, voorspelt BNR-macro-econoom Kees de Kort. En wat adviseert de OESO? Gewoon weer méér stimuleren.

De wereldeconomie zal dit jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht, vanwege de afzwakkende economieën van onder meer Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten. Dat meldt de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, de OESO (Engels: OECD).

Een paar maanden geleden nog, zegt De Kort, was het verhaal van de OESO heel wat anders. "2015 ging niet zo goed. 2016 zou wat beter worden, 2017 zou nog wat beter worden. Drie maanden later: een heleboel dingen naar beneden bijgesteld, 2016 gaat niet beter worden dan 2015."