Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 851 tot 855
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Bitcoin blijft de gemoederen bezig houden

Hoofdonderzoeker Tom Lee, van Fundstrat Global Advisors, is de eerste grote Wall Street strateeg die een flink hogere prijs voor Bitcoin in het verschiet ziet. Ook meent hij dat de interesse voor cryptomunten ten koste gaat van de interesse in goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Olieprijs blijft onder druk staan volgens BNP Paribas

BNP Paribas verlaagde haar prognoses voor de olieprijs. De markt had meer verwacht van de OPEC en de productiebeperking van het kartel wordt tegengegaan door capaciteitsverhogingen in andere landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

10 financiële leugens die je voor je dertigste moet ontmaskeren

Dertig is het nieuwe kanteljaar waarop mensen verwacht worden hun leven op orde te stellen. Daar hoort ook een vorm van financiële volwassenheid bij. Dit zijn de 10 financiële leugens op die veel jongeren zichzelf wijsmaken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Karel Lannoo (Denktank CEPS) over de bankenunie

Karel Lannoo is de directeur van de belangrijke denktank CEPS. Hij laat in een opiniestuk zijn licht schijnen op de Europese bankenunie. Geraakt die bankenunie ooit wel af? En wat met de omvallende banken in Italië en Spanje?

In juni 2017 leken de eerste signalen van een nieuwe bankencrisis zich te manifesteren. In Zuid-Europa kwamen enkele – weliswaar kleine – banken in de problemen. Is een nieuwe financiële crisis in aantocht?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 14 juli 2017

Russische bank verkoopt goud op Shanghai Gold Exchange

De Zwitserse afdeling van het Russische Sberbank is deze week begonnen met de verkoop van goud via de Shanghai Gold Exchange (SGE). Vorig jaar september kreeg deze bank een vergunning om het edelmetaal via dit platform aan te bieden en deze maand vond de eerste uitlevering plaats. Dit jaar wil de bank in totaal 5 tot 6 ton goud verkopen via de SGE.