Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 851 tot 855
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Meer uitvoer, meer consumptie en meer investeringen… dit is Nederland

In Nederland is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2017 met 1,5 % gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centrale Bureau voor Statistiek. De groei is vooral te danken aan de uitvoer en de consumptie van huishoudens. Verder namen ook de investeringen weer toe. Het Nederlandse bbp groeit nu al 13 kwartalen achter elkaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Beter werkloos dan aan het werk?

Een slechte baan is voor de gezondheid een groter probleem dan werkloosheid. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester bij duizend Britse werkzoekenden tussen vijfendertig en vijfenzeventig jaar.

De onderzoekers zeggen tot de conclusie te zijn gekomen dat laagbetaalde of stresserende banen op de persoonlijke gezondheid minstens een negatieve impact kunnen hebben dan werkloosheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Beste groeicijfer in zes jaar voor Italiaanse economie

De Italiaanse economie heeft in de periode april-juni zijn sterkste groeicijfer genoteerd in zes jaar. Dat blijkt vandaag uit officiële statistieken. Het bruto binnenlands product (bbp) ging er met 0,4 procent op vooruit. Op jaarbasis bedroeg de groei 1,5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Beweegt er dan toch iets op de grondstoffenmarkt?

Aluminium was de afgelopen boekjaren een tegenvallend metaal. Nu worden futures opnieuw aan interessante prijzen verkocht. Op de Shangai Futures Exchange piekte de futures-prijs zelfs tot een vijfjarig record.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Schulden Amerikaanse huishoudens naar recordhoogte

De totale schulden van Amerikaanse huishoudens stegen in het tweede kwartaal naar een nieuw record van $12,8 biljoen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. De toename werd mede veroorzaakt door een stijging van het aantal autoleningen en creditcardschulden. De private schulden in de Verenigde Staten stijgen daarmee voor het twaalfde kwartaal op rij, wat doet vermoeden dat Amerikanen de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.