Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8506 tot 8510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Ook ABN Amro positief over edelmetalen

Het tij lijkt te keren voor de beleggingscategorie ‘edelmetalen’. Na eerdere positieve berichten over goud en zilver de afgelopen weken, sluit nu ook ABN Amro zich aan bij het clubje dat positief gestemd is over de edelmetalen. Vreemde wending vermits er een lange periode is geweest waarin niemand iets moest weten van goud en zilver.

Ook ABN Amro is jarenlang negatief geweest over deze beleggingsklasse en toch maken ze opeens een bocht van 180 graden. Voorheen hanteerde de bank veel lagere koersdoelen voor een ounce goud maar volgens analiste Georgette Boele is hun beeld sterk veranderd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Japanse economie verzwakt, BoJ moet wellicht weer reageren

Ondanks alles wat premier Shinzo Abe heeft geprobeerd blijft de Japanse economie krimpen, op jaarbasis 1,4 procent in de laatste drie maanden van 2015. De consumentenprijzen stegen slechts met 0,2 procent – gevaarlijk dichtbij deflatie – en de Japanse particuliere consumptie daalde dat kwartaal 0,8 procent.

De lage groei in lonen en een 3 procentpunt stijging van de verbruiksbelasting in 2014 hielpen natuurlijk niet mee.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Begin van het einde van dominantie welvaartsstaat

Het economische model van de welvaartsstaat was na 1945 zeer succesrijk met de wederopbouw en ontwikkeling van vele samenlevingen, wereldwijd. En toch kwam er een einde aan deze dominantie van menselijke waarden. Wat lag daaraan ten grondslag? Zoals steeds is ook in deze kwestie sprake van meerdere oorzaken. Lees de column van Lou Keune op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Goudbeleggers: Mis deze grafiek niet!

De beleggers die sinds het begin van dit jaar hebben geïnvesteerd in een van de edelmetalen, kunnen terugkijken op een prachtige tijd. De edelmetalen zijn immers een van de weinige producten in de markt die sinds het begin van dit jaar in waarde wisten te stijgen. Maar, goudbeleggers moeten wel een blik werpen op de volgende grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Schrapt Rabobank stilletjes 3.000 banen extra?

Rabobank en vakbond De Unie steggelen over het aantal banen dat bij de bank verdwijnt. Volgens de bond schrapt Rabobank in stilte 3.000 banen meer dan het financiële concern eerder heeft aangegeven. De bank ontkent dat.

Het zou volgens De Unie gaan om medewerkers die naar hun eigen plek moeten solliciteren, omdat de bank ze niet meer geschikt acht voor hun aan verandering onderhevige functie.

Ze moeten er volgens De Unie uit “vanwege een zogenaamde kwalitatieve mismatch” en de plekken zouden vervolgens niet meer worden opgevuld.