Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8511 tot 8515
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Bijna 1 op 10 winkels staat leeg

Bijna één op de tien winkelpanden (9,4%) in ons land staat leeg, zo blijkt uit onderzoek van retailspecialist Locatus. Het gaat om 20.000 zaken. "Op de echte toplocaties, zoals de Meir in Antwerpen, zijn de problemen beperkt", zegt Gerard Zandbergen van Locatus. "Aan de randen van de centra van middelgrote steden staat vaak al een derde leeg."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Poetin krijgt er nog een kopzorg bij: de werkloosheid in Rusland gaat naar hoogste niveau in jaren

De werkloosheid in Rusland gaat naar het hoogste niveau in twee jaar, terwijl de recessie van de Russische economie haar tweede jaar in zal gaan. 

Oekraïne, Syrië, een leugenachtige verkrachtingszaak en almaar dalende olieprijzen. Alsof Poetin nog niet genoeg aan z’n hoofd heeft, komt daar nu ook nog een binnenlands probleem bij. Russische bedrijven gaan in groten getale werknemers ontslaan. Terwijl de werkloosheid in 2014 nog afnam, zullen meer Russen thuis komen te zitten in 2016 dan de laatste paar jaar het geval was.

Foefjes om werkloosheid te maskeren

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Lithium enigste grondstof die momenteel hoge toppen scheert

Terwijl de mijnbouwaandelen volop crashen samen met de waarde van de enorme stocks is er één lichtpunt dat vaak vergeten wordt. Namelijk lithium, een grondstof waarvan de vraag sterk stijgt door de opkomst van de elektrische voertuigen. Dit in eerste instantie door Tesla maar binnen enkele jaren door quasi alle autofabrikanten ter wereld.

Lithium is hiermee een zeldzame opsteker voor de mijnbouw met een vraag die in schril contrast staat met die van bijvoorbeeld ijzererts of steenkool. Niet enkel is deze grondstof nodig in elektrische voertuigen maar ook in draagbare computers, accu’s en allerlei elektronicatoestellen. Het geeft daarnaast ook China, waar er grote voorraden zijn, de kans om zich meer te richten op deze specifieke sector en zich minder afhankelijk te maken van de huidige energievormen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Opmerkelijk: ABN Amro optimistisch over edelmetalen

ABN Amro trad gisteren naar buiten met de winstcijfers over het afgelopen jaar. De Nederlandse zakenbank zag de totale winst vorig jaar toenemen, maar de beleggers dumpten alsnog massaal hun aandelen van ABN Amro. Deze dumping had vooral te maken met de tegenvallende groei in het laatste kwartaal van 2015. In het rapport van ABN Amro was echter iets opmerkelijks te lezen.

Zo heeft ABN Amro haar voorspelling voor goud en zilver flink bijgesteld. Aan het begin van dit jaar hield de zakenbank nog rekening met een verdere daling bij de goud- en zilverprijs, maar op dit moment rekenen ze op een stijging!

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ABN Amro eerst nog rekening hield met een daling van de goudprijs met 25 procent. Op dit moment verwacht de zakenbank echter dat het gouden edelmetaal vanaf de huidige koers met nog 8 procent zou kunnen gaan stijgen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Aardgas-update december 2015

In december van 2015 werd er in Nederland 5776 miljoen m³ aardgas gewonnen. Dat is 40% minder dan de 9627 miljoen m³ die in december 2014 werd opgepompt.

De import van aardgas in december 2015 bedroeg 2918 miljoen m³; een stijging met 20% t.o.v. een jaar eerder.

In de grafiek hieronder is de dalende produktie en stijgende import over het afgelopen jaar duidelijk zichtbaar.