Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8511 tot 8515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Duitsland kan tot 7 jaar gratis lenen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de dalende rente op staatsobligaties, vooral die van de relatief sterke economieën in de Eurozone. Zo kan Duitsland inmiddels tot een looptijd van zeven jaar gratis geld lenen bij beleggers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 31 januari 2016

Wereld opnieuw aan het afglijden naar wereldoorlog? Situatie zeer gelijkaardig als de jaren ’30

Het Europese continent worstelt momenteel met een reeks nieuwe conflicten waarbij men geen pasklare oplossing kan aanreiken vanuit de politieke wereld. De oorsprong van deze conflicten is echter niet nieuw maar gaan terug tot een lange tijd geleden. Waar we nu getuige van zijn is de oude strijd waarbij diverse verloren gegane rijken opnieuw botsen.

De koude oorlog is twee decennia geleden en is  iets uit vervlogen tijden voor de jongste generatie werkenden. Het jaar 1989 is op een politiek vlak echter niet te onderschatten en zorgde voor het einde van een gespannen situatie tussen de toenmalige grootmachten. Wat echter vaak vergeten wordt is dat de wereldsituatie er niet veilig op geworden is. De huidige generatie werkenden denkt vaak dat oorlog iets uit het verleden is terwijl er op internationaal vlak nochtans behoorlijk wat conflicten aan de gang zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 31 januari 2016

‘Vrees voor recessie in VS neemt toe’

Het risico op een nieuwe recessie in de Amerikaanse economie is afgelopen tijd gegroeid. Dat stellen economen in een rondgang door zakenkrant Financial Times.

De 51 ondervraagde economen zien nu een kans van één op vijf dat de Amerikaanse economie in het komende jaar een aanhoudende periode van krimp zal meemaken. Eind december werd die kans nog op 15 procent geschat voor de komende twee jaar. Sindsdien zijn de zorgen over de internationale economie, en met name over China, echter duidelijk toegenomen. Daardoor lijkt ook ’s werelds grootste economie nu kwetsbaarder dan eerder gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 31 januari 2016

Ook deze grafiek wijst richting een recessie

Het cijferseizoen is weer volop in gang en de meeste grote bedrijven zijn al naar buiten getreden met hun winstcijfers. Zo was bijvoorbeeld het aandeel Facebook een van de feestvierders op Wall Street. Het aandeel steeg flink in waarde nadat bekend werd dat de winstcijfers een stuk beter waren dan vooraf werd gedacht.

Maar, het aandeel Apple kreeg juist flinke klappen te verwerken nadat bekend werd dat het bedrijf voor het eerst in jaren haar verkopen heeft zien laten afnemen. Ook wij hebben een grafiek gevonden die een somber vooruitzicht voorspelt voor aandelenkoersen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 31 januari 2016

Bombarderen in Syrië, helpt dat?

Nederlandse F-16’s hebben jarenlang bommen gegooid op Afghanistan. Ze hebben gebouwen verwoest en mensen gedood. Maar ik kan zo gauw niet bedenken of die bommen ook een positief effect hebben gehad. Het afgelopen jaar hebben Nederlandse F-16’s niet meer in Afghanistan, maar in Irak gebombardeerd. Meer dan 1000 bommen zijn afgeworpen. Maar er wordt nooit uitgelegd wat die bommen hebben aangericht.

Kun je met bombardementen voorkomen dat mensen terreuraanslagen gaan plegen? Rob Wijnberg van de Correspondent denkt van niet. Wijnberg denkt dat bombardementen er juist toe leiden dat de jongemannen in Afghanistan, Libië, Irak en Syrië die arrogante Westerlingen met hun moderne wapentuig gaan haten. De bombardementen voeden juist de woede, die terroristen kweekt.