Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 8516 tot 8520
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Valuta 35% in waarde gedaald tegenover dollar

Sinds januari 2014 zijn valuta gemiddeld met 35% in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat schrijft Carmen Reinhart, mede auteur van het boek ‘This Time is Different‘, in een artikel voor Project Syndicate. Sinds 2014 was de inflatie in de helft van 179 onderzochte landen zelfs hoger dan 15% per jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Groot-Brittannië mag uitkeringen EU-burgers gaan weigeren: voorkomt dit akkoord een Brexit?

Groot-Brittannië mag een ,,noodrem” gebruiken om sociale uitkeringen aan burgers uit andere EU-landen te weigeren. Premier David Cameron en de voorzitter van de Europese raad Donald Tusk zijn het daar volgens Camerons woordvoerder zondag over eens geworden. Hij sprak van een ,,significante doorbraak”. Over de rest van de gespreksonderwerpen wisten ze geen akkoord te bereiken.

Details zijn nog niet bekendgemaakt. Cameron en Tusk praten maandag verder. ,,Nog geen deal. Intensief werk in de komende 24 uur cruciaal”, had Tusk na afloop van het gesprek laten weten via Twitter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Vacaturestop en salarisbevriezing bij Britse bank HSBC

De Britse bank HSBC heeft een vacaturestop aangekondigd en gaat de salarissen bevriezen. Beide maatregelen moeten het bedrijf helpen aan een kostenverlaging van omgerekend 4,6 miljard euro tegen het eind van 2017.

Bestuursvoorzitter Stuart Gulliver schetste in juni vorig jaar al een plan om verlieslatende onderdelen af te stoten en banen te schrappen om de winstgevendheid te verbeteren.

Rivalen als Credit Suisse en Deutsche Bank zetten ook duizenden werknemers op straat, vooral om zich op te maken voor strengere kapitaaleisen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Cameron wil referendum in juni, spanning loopt op tussen Britten en EU

Langzaam maar zeker begint de wereld te beseffen dat het referendum in het Verenigd Koninkrijk cruciaal is voor de rust in de financiële markten. Er verschijnen steeds meer artikelen in de media en de spanning tussen de onderhandelaars begint toe te nemen. Niet in de laatste plaats omdat de Britse premier David Cameron heeft aangegeven dat hij het referendum al deze zomer wil laten plaatsvinden.

De grote vraag is of de EU genoeg concessies wil doen aan Cameron, zodat hij op volle kracht campagne kan voeren voor behoud van het EU-lidmaatschap. Een akkoord moet genoeg privileges bevatten voor de Britten, maar mag andere EU-leden niet tegen zich in het harnas jagen. Sommige kenners betwijfelen of zo’n deal op korte termijn gemaakt kan worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Arrestaties na online miljardenfraude in China

In China zijn 21 medewerkers van een online-financieringsplatform opgepakt, omdat ze ervan worden verdacht 900.000 beleggers voor 50 miljard yuan (7 miljard euro) te hebben opgelicht. Dat melden Chinese media.