Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8521 tot 8525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Cameron wil referendum in juni, spanning loopt op tussen Britten en EU

Langzaam maar zeker begint de wereld te beseffen dat het referendum in het Verenigd Koninkrijk cruciaal is voor de rust in de financiële markten. Er verschijnen steeds meer artikelen in de media en de spanning tussen de onderhandelaars begint toe te nemen. Niet in de laatste plaats omdat de Britse premier David Cameron heeft aangegeven dat hij het referendum al deze zomer wil laten plaatsvinden.

De grote vraag is of de EU genoeg concessies wil doen aan Cameron, zodat hij op volle kracht campagne kan voeren voor behoud van het EU-lidmaatschap. Een akkoord moet genoeg privileges bevatten voor de Britten, maar mag andere EU-leden niet tegen zich in het harnas jagen. Sommige kenners betwijfelen of zo’n deal op korte termijn gemaakt kan worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Arrestaties na online miljardenfraude in China

In China zijn 21 medewerkers van een online-financieringsplatform opgepakt, omdat ze ervan worden verdacht 900.000 beleggers voor 50 miljard yuan (7 miljard euro) te hebben opgelicht. Dat melden Chinese media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

IMF en Wereldbank in Azerbeidzjan om te praten over steunpakket

Slechts 18 maanden geleden stond de olieprijs nog rond de $100 per vat, tegenwoordig zitten we op een prijs om en nabij de $30 dollar. Die enorme daling begint op internationaal niveau slachtoffers te eisen. Vooral opkomende economieën hebben last van huidige depressie in grondstoffen en met name olie.

Ambtenaren van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank zijn op het moment in Azerbeidzjan om te praten over een noodkrediet ter waarde van $4 miljard. Mocht het krediet geaccepteerd worden dan zou dit het eerste land zijn dat financieel “gered” moet worden wegens de gedaalde olieprijs. Het zal naar alle waarschijnlijkheid niet de laatste zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

De verborgen agenda van Mario Draghi

Iedereen heeft het wel al eens ergens gehoord. Dé doelstelling van de ECB, met name een inflatie van minder dan maar dicht bij de 2 procent in de middellange termijn. Maar… is dit echt de doelstelling van de ECB? De laatste persconferentie van Mario Draghi doet anders vermoeden.

Het probleem start al bij de definiëring van het begrip inflatie. Is het logisch dat hierbij steeds de olieprijs wordt ingerekend? Volgens Draghi duidelijk wel want door zware terugval in de olieprijs zal de inflatie lager uitvallen dan voorzien. Hij ziet zich dan ook genoodzaakt zijn monetair beleid te “herbekijken” bij de volgende persconferentie in maart. Lees: nog meer stimulus onder de vorm van een nog negatievere depositorente en/of een uitbreiding van het maandelijkse opkoopprogramma. De link tussen meer geld drukken en de olieprijs is me echter onduidelijk. De olieprijs zal niet beginnen stijgen als de ECB nog wat meer liquiditeiten in het systeem gaat pompen zeker aangezien er al meer dan liquiditeit genoeg is in de markten en niet in het minste in de aandelenmarkten waardoor de impact op de reële economie onduidelijk blijkt. Het zogenaamde “wealth-effect” is immers nog niet erg significant gebleken in de laatste jaren van stijgende beurzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

China volgend slachtoffer van muntspeculatie? Chinese overheid vreest van wel…

De beurs is al maanden in vrije val, de groei is zwakker dan gewenst en de fundamenten van de economie staan op wankelen. Dat is de huidige Chinese situatie in een notendop. Op zich geen probleem door de grote financiële reserve die China kan inzetten doch de Chinese overheid vreest slechts één ding niet te kunnen weerstaan en dat is een massale speculatie tegen de munt.

Muntspeculatie is één van de zaken die zeer moeilijk tegen te houden zijn, voornamelijk als ze gericht zijn om een echte crash te veroorzaken en dit gedaan wordt door personen met zeer grote mogelijkheden. Eén van deze personen die gevreesd wordt in China is George Soros. Deze beruchte muntspeculant liet recent enkele waarschuwingen horen aan het Chinese adres. Zelfs dit was reeds voldoende om de Chinese overheid te alarmeren.