Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8541 tot 8545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Rik Schmull: wereld stevent af op faillissement, koop goud

Onze wereld van ongelimiteerde kredietexpansie loopt op zijn laatste benen. Centrale banken zullen niet kunnen voorkomen dat de natuur schoon schip maakt, zoals historisch gezien altijd gebeurt. Risicoactiva zoals aandelen en onroerend goed zullen grote averij oplopen tijdens de volgende Grote Financiële Crisis, zo schrijft strateeg Diederik Schmull, die eerder de Lehman-crisis voorspelde:

Ondanks de buitengewone stimuleringsmaatregelen van de centrale banken is de economische groei teruggevallen tot het laagste punt in 25 jaar. Wel zijn door dit beleid de risico’s groter geworden, aldus de strateeg. Want onder meer bedrijven staken zich diep in de schulden. Niet om te investeren, maar om eigen aandelen in te kopen, fusies en overnames te doen en te speculeren met valuta’s. Elke exponentiële krediethausse is gedoemd te mislukken. En dat zal ook ditmaal abrupt gebeuren. Schmull:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Er hangt een zwaard van $ 29.000 miljard boven de markt

Nooit eerder staken bedrijven zich zo diep in de schulden. De totale hoeveelheid bedrijfsobligaties staat met $ 29.000 miljard op een recordniveau. Dit schuldenzwaard hangt wellicht niet aan een paardenhaar zoals bij Damocles, maar veel zal het niet schelen. Want de schuldenexplosie zou de economie wel eens in een recessie kunnen duwen, aldus Bloomberg. Met alle gevolgen van dien voor de beurskoersen.

De druk op de kredietmarkten neemt wereldwijd toe. Sinds 2009 waren niet zoveel adviesaanpassingen van kredietbeoordelaars downgrades. De schuldenhefboom bij bedrijven staat op het hoogste punt in 12 jaar. En een derde van de bedrijven wereldwijd maakt inmiddels al minder rendement op het geleende geld dan de vereiste rente. Waar beurslegende Stanley Druckenmiller al voor vreesde, lijkt dus werkelijkheid te worden: het extreme beleid van centrale banken heeft tot een extreem korte-termijn denken geleid.

Bonnie Baha, manager bij DoubleLine Capital, het obligatiehuis van de bekende Jeff Gundlach, stelt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Economie VS koelt af in laatste kwartaal 2015

De economische groei van de Verenigde Staten (VS) is in het vierde kwartaal van 2015 teruggevallen tot 0,7 procent op jaarbasis.

Dat blijkt uit een eerste schatting die de Amerikaanse overheid vrijdag heeft gepubliceerd. Daarmee groeit de economie iets minder hard dan de 0,8 procent waar economen rekening mee hielden.

Amerikaanse consumenten gaven minder uit en bedrijven schroeven hun investeringen terug. In het derde kwartaal groeide de economie in de VS nog met 2 procent.  

De teruglopende groei is in lijn met de zorgen over de wereldeconomie, de lage olieprijs en de sterke dollar die de export onder druk zet. Maar ook het tot voor kort zeer zachte winterweer, dat de energieconsumptie en winkelverkopen drukte, zorgt voor een tragere groei.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Zo zit het met negatieve rentes en 6 andere dingen die je moet weten

Na de Europese Centrale Bank voert ook de Japanse centrale bank een negatieve rente in. Negatieve rentestanden zijn zich als een olievlek over de wereld aan het verspreiden. Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group legt uit hoe dat zit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Column Kees de Kort | Wat is het probleem in Japan?

BNR-macro-econoom Kees de Kort vindt de Japanse stap om een negatieve rente in te voeren, geen goede oplossing. Maar intussen weet je ook niet of hardere maatregelen wel werken.

"De Japanners zitten in een moeras en zakken steeds verder in het moeras", zegt De Kort over het verder verlagen van de rente. De Japanners, zegt hij, blijven maar doen wat ze al deden. "Ik heb niet het idee dat dat nou echt de juiste oplossing is."

Het verlagen van de rente werkt niet in Japan, zegt De Kort. "Het gaat niet slecht in Japan, maar het sukkelt een beetje door, klein beetje plus, klein beetje min, wat minder, wat beter... Het komt gewoon niet op gang, ondanks alles wat ze gedaan hebben. En de Japanners hebben er heel, heel, heel veel aan gedaan, met het stimuleren, met rente; werkt niet."