Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8541 tot 8545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Meer en meer economen waarschuwen voor onstabiele fundamenten wereldeconomie

Het huidige financiële systeem is niet sterk genoeg om een nieuwe crisis aan te kunnen. Het hangt namelijk teveel af van het geld van de centrale banken. Centrale banken welke zelf niet meer weten van welk hout pijlen maken al lijkt men het gouden kalf (weer eens) gevonden te hebben.

De ongerustheid op de aandelenmarkten neemt de laatste tijd sterk toe waardoor de vrees voor een nieuwe financiële crisis een realiteit lijkt te worden voor de beleggers. De financiële wereld en in navolging de alledaagse wereld lijkt de vorige echter nog niet verteerd te hebben. In tegenstelling wat men in officiële rapporten graag probeert te verkondigen is er wel degelijk een structureel probleem aanwezig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Leidt de renteverhoging van de Fed tot een crisis?

Afgelopen december kregen we voor het eerst sinds lange tijd te maken met een renteverhoging in Amerika. Sinds het jaar 2009 was het al niet meer voorgekomen dat de Amerikaanse centrale bank haar belangrijke rentestand optrok. Maar, we kunnen wel zeggen dat die renteverhoging van de Fed voor flink wat beweging heeft gezorgd op de aandelenmarkten.

Toevallig of niet, sinds die renteverhoging zijn de beurzen in een dalende trend terecht gekomen en het is nog maar de vraag of we hier binnenkort weten uit te komen. Bank of America Merrill Lynch deed een onderzoek naar het verband tussen het ontstaan van een crisis en de renteverhogingen van de Fed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Zoon van Buffett beschrijft hoe het was om op te groeien met een miljardair als vader

Wanneer de mensen er achter komen dat Peter Buffett de zoon is van Warren Buffett zijn ze gechoqueerd. Hoe kan het zijn dat hij zo “normaal” er uit ziet terwijl zijn vader miljardair is. Dat komt omdat Warren Buffett nooit met zijn welvaart te koop heeft gelopen en nog steeds niet doet. Zijn kinderen wisten lange tijd zelfs niet wat hun vader deed.

Warren Buffett heeft 3 kinderen. Tijdens school vulden ze altijd in dat hun vader “Security Analist” was. Maar ze gingen er dan vanuit dat Warren Buffett alarmsystemen controleerde. Warren Buffett heeft zijn financieel succes nooit mee naar huis genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Deze grafiek verklaart de daling van de olieprijs

Er zijn heel wat beleggers die zich op dit moment afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat de olieprijs het afgelopen jaar zoveel terrein heeft moeten inleveren. Volgens heel wat economen was de daling van de olieprijs onvermijdelijk in verband met het overaanbod dat er op de oliemarkt te vinden is.

Maar, we mogen wel zeggen dat er maar weinig economen te vinden waren die aan het begin van 2015 konden voorspellen dat de olieprijs met zoveel procent zou gaan dalen. Macro-econoom Ian Shepherdson, van Panthon, verklaart door middel van een grafiek hoe het komt dat de olieprijs zo hard in waarde is gedaald.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse olieproductie de afgelopen drie jaar flink is toegenomen. Volgens Shepherdson is dat een van de belangrijkste redenen dat de olieprijs de afgelopen jaren zoveel waarde heeft moeten inleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

S&P verlaagt kredietwaardigheid Saudi-Arabië opnieuw

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Saudi-Arabië opnieuw verlaagd.

Volgens S&P zullen de zeer lage olieprijzen nog negatievere gevolgen hebben voor de begroting en economie van het land, gezien de Saudische afhankelijkheid van olie.

De rating ging met twee stappen omlaag naar A-, na een eerdere verlaging in oktober. S&P denkt dat het begrotingstekort vanwege de aanhoudend lage olieprijzen dit jaar veel hoger zal uitkomen dan eerder gedacht. Olie is goed voor het overgrote deel van de inkomsten van Saudi-Arabië, een van 's werelds grootste olieproducenten.