Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8546 tot 8550
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

S&P verlaagt kredietwaardigheid Saudi-Arabië opnieuw

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Saudi-Arabië opnieuw verlaagd.

Volgens S&P zullen de zeer lage olieprijzen nog negatievere gevolgen hebben voor de begroting en economie van het land, gezien de Saudische afhankelijkheid van olie.

De rating ging met twee stappen omlaag naar A-, na een eerdere verlaging in oktober. S&P denkt dat het begrotingstekort vanwege de aanhoudend lage olieprijzen dit jaar veel hoger zal uitkomen dan eerder gedacht. Olie is goed voor het overgrote deel van de inkomsten van Saudi-Arabië, een van 's werelds grootste olieproducenten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

China: half biljoen dollar extra schulden in één maand!

China groeide de voorbije decennia uit als een motor van de wereldeconomie. Maar de groei was voor een groot deel artificieel. De bron waren de leningen die de overheden en bedrijven aangingen.

Maar op een gegeven moment werkt die groeistrategie niet meer.

Elke dollar aan extra leningen resulteert in steeds minder economische groei. Met een totale schuldenberg van 346% van het BBP heeft China het punt bereikt dat meer schulden niet langer resulteren in meer groei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Er zijn maar 5 manieren om rijk te worden

Wat is in feite rijk zijn? Voor de ene is dat een gevoel, voor de andere is dat een getal. Een arm gezin kan zich rijk voelen, een rijk gezin kan arm zijn. Het ideale is om een balans te vinden tussen materiële rijkdom en spirituele rijkdom.

Een materiële rijkdom gecombineerd met persoonlijke rijkdom en geluk kan je volgens self-made miljonair Daniel Ally enkel bereiken op 5 manieren. En bovenal moet je enorm geëngageerd zijn om in je doel te slagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

‘War on Cash’: Europa wil briefje van €500 afschaffen

De meeste mensen gebruiken het niet zo vaak, een briefje van €500. De Europese Centrale Bank is dan ook van plan om het paarste eurobiljet af te schaffen. Officieel geldt de boodschap dat het dient om het criminelen en terroristen het moeilijker te maken cash geld te transporteren.

De Financial Times liet eerder weten dat er al een informele beslissing is genomen dat de centrale banken uit de eurozone het briefje van €500 uit circulatie halen.

En de centrale bank staat niet alleen. Een studie aan de Harvard Kennedy School roept op om naast de hoogste coupure ook de briefjes van €200 en €100 te elimineren:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Spanjaard licht verzekeringen op door eigen hand af te hakken

Mensen doen vaak de vreemdste dingen voor geld, maar Miguel Blázquez Palacios ging echt tot het uiterste om zich uit de schulden te werken. De landbouwer hakte zijn eigen hand af en eiste 1,9 miljoen euro van acht verschillende verzekeringsmaatschappijen. Helaas voor de inventieve fraudeur werd zijn bedrog doorzien. De man moet nu zonder geld, zonder hand en zonder vrijheid door het leven.