Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8546 tot 8550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Deze quote van Steve Jobs legt perfect het verschil uit tussen miljardairs en de rest

Rijke mensen denken anders dan de rest, dat is hun grootste kracht. Veel miljardairs zijn rijk geworden via hun eigen succes. Dat succes kwam er nadat ze een probleem hebben opgelost. Dit probleem konden ze oplossen juist doordat ze anders denken.

Steve Jobs vatte dit perfect samen in onderstaande quote.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

SPECIAL: Zijn goudmijnaandelen koopwaardig?

Sinds vorige week zijn heel wat goudmijnaandelen in een stijgend trend terecht gekomen. Deze beweging was echter ook wel nodig, want de goudmijnsector heeft aan het begin van dit jaar nog flink waarde moeten inleveren.

Zo wist GDX (goudmijnaandelen ETF) nog vorige week dinsdag een nieuw dieptepunt te bereiken rond de 12 dollar. Maar, vanaf dat moment zijn er een aantal opmerkelijke dingen gebeurd die we aan u moeten toelichten.

Allereerst moeten wij u vertellen dat er gisteren een einde is gekomen aan de winstreeks van GDX. GDX wist een winstreeks neer te zetten van zes dagen, maar opnieuw kon het geen zevende stijgende dag produceren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

'Export Iraanse olie in hogere versnelling'

De olie-export van Iran neemt een vlucht sinds het wegvallen van de sancties tegen het land. 

Volgens bronnen, die zich baseren op de laadschema's van het land, zal de uitvoer van olie in de eerste twee maanden van 2016 een vijfde hoger uitvallen dan een jaar eerder.

De totale olie-export van Iran bedraagt naar verluidt in januari 1,5 miljoen vaten per dag. In februari zal het land dagelijks 1,4 miljoen vaten uitvoeren. De gegevens zijn een eerste teken van een opleving in de export van het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Zilvermarkt ligt overhoop na poging tot manipulatie

Al heel de week gebeuren er vreemde zaken op de markt voor goud en zilver en gisteren was het niet anders. De zilvermarkt werd overhoop gehaald nadat de Londense LBMA de fixing prijs vastlegde op $13,58 per ounce, 6% onder de zilverprijs van dat moment. Dat ruikt alvast sterk naar manipulatie.

In eerste instantie dachten de handelaars dat het om een fout zou gaan, maar niets was minder waar. De Londense LBMA bepaalt dagelijks een fixing van de zilverprijs. Deze fixing dient als benchmark voor producenten en traders over heel de wereld.

Terwijl de spotprijs op de zilvermarkt op $14,42 lag duurde het op de Londense LBMA 14 minuten om een fixing te vinden. Deze werd uiteindelijk gevonden op $13,58 – $0,84 of 6% lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

BREAKING: “Rusland wil praten over productieverlaging, maar nog geen overleg met OPEC”

Olie noteert momenteel stevig boven de 30 dollar, mede dankzij geruchten over een mogelijk overleg tussen Rusland en OPEC. De Russische minister van Energie, Alexander Novak, zegt vandaag tegenover Bloomberg dat zijn land inderdaad bereid is om te praten over verlaging van de olieproductie. Vooralsnog is er echter geen overleg gepland met andere olie-exporteurs.

Eerder schreven we al dat Rusland tenminste 3 goede redenen heeft om snel met OPEC om tafel te gaan zitten: