Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Kees de Kort: Navelstaren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte gisteren bekend dat de Nederlandse economie een groeispurt doormaakt. Dat de cijfers hoger zijn uitgepakt dan verwacht, is volgens BNR’s macro-econoom Kees de Kort logisch.

'Het zat ook wel een beetje mee natuurlijk. De bouw is écht aan het herstellen. De autoverkopen zijn écht aan het herstellen, dat is een plus. De export loopt wat beter. Opgeteld een aantal prettige verrassingen en nul tegenvallers. Dan krijg je dit soort getallen', zegt de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

IMF: “Chinese schuldenberg wordt ‘een gevaar'”

De Chinese economie zal de volgende drie jaar weliswaar een snellere groei kennen dan was verwacht, maar dreigt daarbij een gevaarlijke schuldenlast op te bouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Ook Richard Branson pleit nu voor een universeel basisinkomen

Ook de Britse ondernemer Richard Branson pleit nu voor de introductie van een universeel basisinkomen. Daarmee kan volgens Branson, oprichter van het Virgin-imperium, een opvang gecreëerd worden voor de banen die onder invloed van de technologie gedoemd zijn om te verdwijnen.

De Britse miljardair benadrukt dat de wereld volop werkt aan de ontwikkeling van nieuwe innovaties, die bijzonder veel opportuniteiten en rijkdom zullen kunnen genereren, maar op de arbeidsmarkt helaas ook een aantal slachtoffers dreigen te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Deze parlementsleden bezitten samen €39 miljoen aan bitcoin!

Overheden hebben niet altijd een even positieve mening over bitcoin. Dikwijls proberen ze het te linken aan criminele activiteiten, hoewel dat dat door diverse studies ontkracht is. Maar wat als politici zelf bitcoin beginnen te kopen? Dat zou de wetgeving wel eens positief kunnen beïnvloeden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Kan goud kanker genezen?

Er verscheen een interessant wetenschappelijk artikel in het chemisch vakblad Angewandte Chemie: onderzoekers van de universiteit van Edinburgh hebben ontdekt dat goud de groei van longkankercellen kan tegenhouden, zonder gezond weefsel te schaden.