Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 juli 2017

In Hamburg zagen we wat anarchie echt betekent

Het was jaren geleden dat Duitsland nog met zo’n mate van geweld was geconfronteerd, zei de Duitse president Steinmeier bij een bezoek aan Hamburg na de G20-top. In één enkel weekeinde raakten 476 politieagenten gewond, werden186 mensen gearresteerd en werden er nog eens 225 administratief aangehouden.

Volgens de Tsjechische krant Mladá Fronta Dnes (betaalde toegang) “werd de top van de globale elite in Hamburg volledig overschaduwd door de schaduw van een brandende stad en straatvechters die door de media eufemistisch tot ‘betogers’ werden gepromoveerd. Deze beelden van geweld zeggen meer over de staat van het Westen dan de resultaten van een topontmoeting die amper iets opbracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juli 2017

Rusland en OPEC bespreken oplopende productie Libie en Nigeria

Rusland zal maandag de olieproductie van Libië en Nigeria bespreken met oliekartel OPEC. Dit zei de Russische minister van Olie vandaag.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 12 juli 2017

China wil helpen met wederopbouw Syrie

China zal een belangrijke rol gaan spelen in de wederopbouw van Syrië. Dat werd afgelopen zondag duidelijk, toen in de Chinese hoofdstad Beijing een expositie gehouden werd die geheel in het teken stond van de wederopbouw van Syrië. Bij deze expositie waren meer dan duizend Chinese bedrijven vertegenwoordigd, die allemaal kennis hebben van bouw en infrastructuur.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 12 juli 2017

Saoedi-Arabie wil wapens kopen van Rusland

Rusland en Saoedi-Arabië hebben een akkoord bereikt over de levering van $3,5 miljard aan Russische wapens, zo verklaarde de directeur van het Russische staatsbedrijf Rostec Corporation in een interview met persbureau TASS. Deze wapendeal zal volgende maand geformaliseerd worden, wanneer de Saudische koning Salman een bezoek brengt aan Moskou.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 12 juli 2017

Video: Peter Stuivenberg over immigratie en geopolitiek

De migrantenstroom vanuit Afrika zal niet ophouden voordat de situatie in die landen zelf verbetert, om de simpele reden dat de bevolking daar snel groeit en de economische situatie weinig perspectief biedt op een verbetering van de levensstandaard. Die conclusie trekt onderzoeksjournalist Peter Stuivenberg in een interview met Harry van Bommel voor Café Weltschmerz.