Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8556 tot 8560
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Zilverprijs fixing verloopt problematisch

De fixing van de zilverprijs is donderdag uiterst problematisch verlopen, zo schrijft Bulliondesk. Niet alleen duurde het met 14 minuten erg lang voordat er een referentieprijs vastgesteld kon worden, ook bleek deze koers sterk af te wijken van de spotprijs voor het edelmetaal. De fixing werd vastgesteld op $13,58 per troy ounce, terwijl de prijs op de spotmarkt op dat moment rond de $14,42 schommelde. Dat is een verschil van bijna zes procent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Video: Willem Middelkoop in gesprek met Dirk Bezemer

Willem Middelkoop sprak voor Café Weltschmerz met econoom Dirk Bezemer over de crisis die zogenaamd “niemand heeft zien aankomen”, over de uit de kluiten gewassen financiële sector van Nederland, de hoge hypotheekschuld en het gebrek aan kennis over het geldsysteem bij het grote publiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Trump steelt de show bij Republikeins debat… en hij deed niet eens mee

De show stelen door afwezigheid, is niet iedereen gegeven. Het lukte donderdag Donald Trump, de grote afwezige bij het zevende Republikeinse debat van presidentskandidaten. Op internet en in de sociale media werd hij verreweg het meest gezocht en genoemd.

Op Google werd de naam Trump het meest ingetikt. De zoekmachine was met met Fox News de sponsor van het televisiedebat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Japan volgt Europa en introduceert negatieve rente, analisten reageren afwachtend

In de strijd tegen inflatie betreedt Japan nu ook het tijdperk van de negatieve rente. De Bank of Japan besloot deze week totaal onverwacht om een negatieve rente van 0,1 procent in te voeren op haar depositorekeningen. Grote vraag is of deze maatregel succesvol zal zijn.

De topman van de Japanse Centrale Bank, Haruhiko Kuroda, houdt ervan om de financiële markten te verrassen. Beleggers kijken dus niet meer vreemd op van onverwachte aankondigingen vanuit het land van de rijzende zon.

Desalniettemin is de renteverlaging een schok voor de markt. Dat blijkt uit een eerdere peiling van Bloomberg, waarin maar één econoom een renteverlaging verwachte.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Japan voert negatieve rente in

De Japanse centrale bank heeft vrijdag een nieuw wapen ingezet tegen de aanhoudende inflatiestrijd. De Bank of Japan (BoJ) voerde, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) die deze stap eerder al zette, een negatieve rente in op haar depositorekeningen.

Daardoor moeten financiële partijen nu betalen om geld bij de centrale bank te stallen. De hoop is dat zij daardoor makkelijker kredieten verstrekken aan bedrijven en consumenten. Dat zou de vraag en daarmee de prijsontwikkeling moeten stimuleren.