Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8566 tot 8570
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Zilver bodemt uit, koersexplosies in de maak?

Beleggen in edelmetalen lijkt risicoloos maar dat is het nooit natuurlijk. In de zomer van 2011 stond zilver nog op 45 dollar per ounce maar het edelmetaal is de laatste jaren in het sukkelstraatje beland met een waarde van slechts 14 – 15 dollar per ounce. Een ideaal koopmoment volgens James Turk, die ervan overtuigd is dat zilver nu spotgoedkoop is.

Je zou kunnen stellen dat de meest populaire edelmetalen, goud en zilver, een bodem aan het vormen zijn. Dat beweert alleszins James Turk, investeerder en voormalig bankier met 40 jaar ervaring op de teller.

Een zilverprijs van 14 tot 15 dollar per ounce klinkt als muziek in de oren voor Turk omdat hij ervan overtuigd is dat de zilvermarkt een flinke opwaartse explosie gaat meemaken. Hij baseert zich op de historische koersevoluties van zilver waarbij duidelijk te zien is dat het edelmetaal in cycli beweegt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Een blik op Deense negatieve rentes: wat werkt wel en wat werkt niet?

Negatieve rentes: iedereen heeft het erover. Het is een drastische ingreep die veel mensen doet vrezen voor de toekomst. Het is daarom goed eens te kijken naar de ervaringen van Denemarken. Het Scandinavische land heeft immers al enige tijd ervaring met dit beleidsinstrument.

De vraag waar het uiteindelijk om draait: werkt negatieve rente nu wel of niet? Volgens Nordea, de grootste bank van Scandinavië, helpt de extreme maatregel enkel om te hoge valutakoersen tegen te gaan. Maar indien centrale banken de negatieve rente willen gebruiken om de economie aan te jagen, dan slaat men de plank mis. Dat is slecht nieuws voor de ECB en de Bank of Japan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Verliest huizenmarkt Londen de status van veilige haven?

In de afgelopen 5 jaar was het topsegment van de vastgoedmarkt in Londen een veilige haven voor beleggers. Op zoek naar een alternatief voor de lage rentestanden, kochten veel investeerders een pand in de Britse metropool. Maar het lijkt erop dat deze kapitaalstroom richting centraal-London ten einde komt. Aandelen van vastgoedbedrijven zijn de afgelopen weken flink onderuit gegaan.

Zo zijn aandelen van Land Securities Plc, Workspace Group en British Land meer dan 24 procent gekelderd sinds 28 oktober 2015, toen de FTSE 350 Real Estate Investment Trust Index zijn hoogste niveau bereikte sinds 2008.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Rusland gedwongen om hoge productie te handhaven door strenge winter

Zowel een recessie als het instorten van de olieprijzen hebben de Russische president Poetin nog niet kunnen overtuigen om toe te treden tot het OPEC-kartel. De redenen hiertoe zijn diverse, gaande van politieke tot zuiver technische problemen.

Dinsdag werd er tijdens een top-overleg tussen de Russische minister van olie en deze van Saoedi-Arabië enkele belangrijke items besproken waaronder het bevriezen van de productie en een eventuele verregaande samenwerking in de toekomst. Een daling van de productie is echter een ander paar mouwen, niet enkel omwille van het verlies van marktaandeel maar ook omwille van technische problemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Draghi en Dijsselbloem denken erover het biljet van 500 euro de nek om te draaien

De kans is groot dat je nooit een biljet van 500 euro in je hand hebt gehad. Tenzij je een crimineel bent. Dat lijkt althans de conclusie van de Europese Centrale Bank (ECB). Die overweegt het biljet uit omloop te nemen.

Dat schrijven verschillende media. Een ‘informele beslissing’ zou al genomen zijn, meldt de Britse Financial Times. Eurogroepvoorzitter en Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem berichtte al op Twitter dat hij ECB en Europese Commissie heeft gevraagd om ‘naar hoge biljetten te kijken, vooral dat van 500 euro’.

Het vermoeden bestaat dat het waardevolste eurobiljet vooral gebruikt wordt door criminelen en terroristen. De geruchten zijn niet nieuw. Maar na de aanslagen in Parijs van november zijn die vermoedens weer aangewakkerd.