EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8571 tot 8575 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

Zilverprijs breekt door de $18 per oz

De zilverprijs brak gisteren door de $18 heen. Twee analisten hebben deze week het koersdoel verhoogd. Inmiddels staat zilver.....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

‘Door elke brand te blussen zullen centrale banken uiteindelijk iedereen verdrinken’

Amper een week nadat een cataclysme Europa door elkaar schudde hebben de beurzen de schok van de ‘Brexit’ grotendeels verteerd en koerst de Dow Jones in de VS zelfs richting een nieuw record. Na twee dagen van verliezen staan de meeste markten de voorbije drie dagen alweer op winst, ondanks dat steeds meer kleine beleggers eieren voor hun geld kiezen en de aandelenmarkten verlaten. Enkel de koers van het Britse pond herinnert er vandaag nog aan dat de ‘Brexit’ – tot het tegendeel wordt bewezen – wel degelijk aan de gang is. De meeste investeerders lijken er zelfs rotsvast van overtuigd dat er een tweede referendum komt.

Wishful thinking? Misschien niet helemaal. In Groot-Brittannië lijkt de politieke klasse aan beide kanten van het spectrum de pedalen volledig kwijt. Politici in andere landen waar het anti-EU sentiment almaar toeneemt (Frankrijk, Nederland, en zelfs Duitsland, waar nu 62% van de kiezers vindt dat de EU beslissingsbevoegdheid aan de nationale parlementen moet retourneren…) zien het graag gebeuren en maken -net als de Britten- geen haast van de ‘Brexit’.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

14 signalen dat de wereld aan de rand van een enorme chaos staat

De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar ze rijmt wel. We denken allemaal dat we in een unieke periode leven. Maar de realiteit is dat we de film al eens gezien hebben, alleen met andere acteurs, andere plotwendingen en nieuwe technologie.

De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar ze rijmt wel. We denken allemaal dat we in een unieke periode leven. Maar de realiteit is dat we de film al eens gezien hebben, alleen met andere acteurs, andere plotwendingen en nieuwe technologie.

In 1997 introduceerden Neil Howe en William Strauss het concept van 4 veranderingen tussen generaties. De veranderingen tussen generaties zijn keerpunten. Na de 4e cyclus begint alles weer opnieuw. De overgang van de 4e naar de 1e cyclus is de meest verontrustende. En die beleven we nu.

Volgens de Howe-Strauss tijdlijn bevinden we ons nu in de helft van de 4e cyclus. De wereld bevindt zich dus in een chaos die nog enige tijd kan aanblijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

Zilver maakt ongelooflijke sprongen

Zilver sprong vandaag maar liefst 3,6 procent hoger tot 19,40 dollar per ounce. Het edelmetaal, dat deze week meer dan 8 procent is gestegen, is op weg om zijn beste wekelijkse prestatie neer te zetten sinds augustus 2013. Het steeg dit jaar aanzienlijk, van een dieptepunt van 13,50 dollar per ounce aan het begin van januari, tot 19,40 dollar per ounce vandaag. Dat is een winst van een grove 43 procent op slechts 6 maanden tijd.

FX Empire Analist Barry Norman vindt het jammer dat zilver vaak over het hoofd wordt gezien bij de edelmetalen, zeker gezien het feit dat het een van de best presterende is. Het betreft immers het meest bruikbare metaal in de breedte dat beweegt tussen de vraag naar edelmetalen en de vraag naar industriële metalen. Er zijn dan ook verschillende redenen aan te dragen waarom de zilverprijs in de toekomst nog hoger zal gaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

EU verlengt economische sancties Rusland tot januari 2017

De Europese Unie heeft formeel de economische sancties tegen Rusland verlengd tot en met januari 2017.

De Europese Unie heeft formeel de economische sancties tegen Rusland verlengd tot en met januari 2017.

De maatregelen werden op 31 juli 2014 geïntroduceerd in reactie op de rol van Rusland in Oekraïne. In eerste instantie zouden de maatregelen voor een jaar gelden. De laatste verlenging gold tot 31 juli dit jaar.

Het gaat onder andere om financiële sancties zoals het stoppen van samenwerkingen tussen westerse en Russische instituten. Verder mogen er bijvoorbeeld geen wapens verkocht worden aan Rusland.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs