Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8571 tot 8575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Goudvoorraad Comex daalt 73% … op 1 dag

Gisteren lieten we nog weten dat er iets vreemd aan de hand is in de kluizen van de Comex, tot nu toe ’s werelds grootste markt voor handel in goud en zilver. Een dag later is de verbazing des te groter wanneer we zien dat de goudvoorraad op 1 dag met 73% daalt.

Om even duidelijkheid te scheppen, er zijn 2 soorten voorraden bij de Comex:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank verscheept 200 ton Goud

Duitsland heeft afgelopen jaar 200 ton goud terug gehaald naar Frankfurt. Duitsland heeft na Amerika.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

BRICS krijgen meer zeggenschap in IMF

De BRICS-landen krijgen een grotere stem in het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De toetreding van de meeste BRICS-landen in de top-10 is de meest significante verschuiving sinds de oprichting van het IMF. De grotere inbreng van deze opkomende economieën gaat vooral ten koste van Europa.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Eén op vijf Spanjaarden was werkloos in 2015

De werkloosheidsgraad in Spanje is eind 2015 uitgekomen op 20,9 procent. Twaalf maanden eerder was dat nog 23,71 procent, zo meldt de Spaanse statistiekdienst INE.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

“De olieprijs heeft de bodem nog niet bereikt”

De analisten van Credit Suisse zijn van mening dat de huidige opleving bij de olieprijs van korte duur zal zijn. Volgens hen is de kans namelijk groot dat de olieprijs de komende weken nog verder richting het zuiden zal gaan koersen.

De analisten van Credit Suisse baseren hun mening vooral op het feit dat de Iraanse olieproductie binnenkort ook weer terecht zal komen op de wereldwijde oliemarkt. En op basis van de wetten van vraag en aanbod zal de olieprijs in dat geval gaan dalen. Credit Suisse gaat er namelijk vanuit dat het aanbod de komende weken een stuk hoger zal blijven dan de vraag.