Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8576 tot 8580
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

President Tsjechië: Sancties tegen Rusland direct opheffen

De Europese Unie moet niet langer wachten om haar sancties tegen Rusland te beëindigen, aldus de Tsjechische president Milos Zeman. Hij heeft zich in het verleden al vaker kritisch uitgelaten over deze maatregel. Rusland zou de lidstaten van de EU moeten overtuigen van de noodzaak de sancties op te heffen, aldus de president.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

UWV ziet 2900 banen verdwijnen in jeugdzorg

De komende drie jaar verliezen naar verwachting 2900 werknemers in de jeugdzorg hun baan door de ingezette decentralisatie van die sector. 

In de kinderopvang slonk het aantal werknemers tussen 2011 en 2014 met 23.000 door kostenbesparingen bij de overheid, de economische crisis en het feit dat er minder kinderen werden geboren. Het UWV "verwacht" dat het personeelsbestand tot 2018 met 9000 werknemers aanzwelt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

PBOC-topman verbreekt oorverdovende stilte, en veroorzaakt grootste stijging yuan sinds 2005

We schreven al eerder over de oorverdovende stilte van People’s Bank Of China-topman Zhou Xiaochuan. Maar blijkbaar vond Zhou alle speculatie over de yuan nu genoeg. Hij verbrak de stilte het weekend voor de Chinese aandelenmarkten weer open gingen, na sluiting van een week vanwege de viering van het Chinese nieuwjaar.

Op zaterdag verscheen een interview met PBOC-topman Zhou Xiaochuan in Caixin magazine. In het gesprek liet Zhou weten dat er geen reden is om de yuan verder te depreciëren: ”De betalingsbalans is gezond, de uitstroom van kapitaal is normaal en de wisselkoers is min of meer stabiel tegenover het IMF mandje met valuta’s.”

Zhou ontkende speculaties dat China van plan is om kapitaalcontroles te versterken, en hij gaf aan dat er geen reden is om bezorgd te zijn over de tijdelijke afname van de buitenlandse reserves. China heeft meer dan genoeg kapitaal om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, zo stelde hij de markten gerust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Olie in overvloed en niemand wil productie beperken, dus het wordt dit jaar écht niet beter

Vorige week kwamen duizenden mensen uit de olie-industrie in Londen bijeen tijdens de jaarlijkse International Petroleum Week. Met de moed der wanhoop zochten ze naar lichtpuntjes in de duisternis van de oliemarkt. Tevergeefs. In plaats van optimistische geluiden kreeg men een kakafonie van stemmen te verwerken, met één en dezelfde boodschap:

Er is weinig reden tot optimisme. De wereld zwemt in olie. En de markt is compleet negatief.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Dit is de reden dat de olie moet dalen de komende maanden

Ondanks de korte heropleving van de olieprijzen is er één eenvoudige reden waarom dit slechts tijdelijk is en de komende maanden teniet zal gedaan worden. Naast de macro-economische en politieke invloeden is olie nog steeds een product dat gerelateerd is aan de seizoenen.

Na de koude wintermaanden gaat de olieprijs altijd een stuk naar beneden gedurende de lente om vervolgens terug te pieken in de zomermaanden. Vervolgens daalt dit terug scherp om in de terug koudere herst/winter terug te klimmen. Een eenvoudige logica, welke echter niet over het hoofd mag gezien worden bij het beleggen in olie. Door de (voorlopig) zwakke winter zijn de voorraden nog meer gestegen dan anders. Dit bovenop de enorme voorraden zowel ter land als in tankers voor de kust.

De kans dat de olieprijs voor een langere tijd onder de 30 USD/vat zal zakken is dan ook reëel. Gemiddeld daalt de consumptie 1-2 miljoen vaten per dag als we de data van de laatste 10 jaar erbij nemen. Dit in combinatie met een verhoogde productie van Iran welke in eerste instantie streeft naar een stijging met 1 miljoen vaten per dag maakt alleen al een verschil van 2-3 miljoen vaten teveel. Helaas is het probleem nog veel groter waardoor er miljoenen vaten teveel op de markt komen gedurende de komende maanden.