EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8576 tot 8580 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 4 juli 2016

Brain drain van voorbije jaren begint zich te wreken in Spanje

Een opvallende vaststelling is één van de landen van de periferie: geschikt personeel vinden is er amper mogelijk. Dit fenomeen stellen bedrijven voortdurend vast in Spanje waar er nochtans meer dan 5 miljoen werklozen zijn (en nog veel meer volgens officieuze cijfers).

Door het gebrek aan correct geschoolde arbeidskrachten worden zelfs Argentijnse werkkrachten aangenomen, mede door de Spaanse taalkennis. Helaas is dit een bijzonder pijnlijk fenomeen voor de miljoenen werklozen in Spanje. Spanje was nooit een voorbeeld op het gebied van werkloosheidscijfers maar na de financiële crisis in 2007-2008 verergerde dit fenomeen nog. Om de cijfers enigszins te verbeteren worden hele groepen van de bevolking niet meegeteld waardoor de werkelijke werkloosheid nog veel hoger is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 juli 2016

Politieke instabiliteit grootste gevaar voor economie VK komende maanden

Waar de schade op de aandelenmarkten terug werd weggewerkt is de schade op de forexmarkten aanzienlijk. De Britse Pond maakte zoals voorspeld een aanzienlijke devaluatie mee ten opzichte van de euro en de dollar waardoor import in één klap 10% duurder is geworden voor het Verenigd Koninkrijk.

Zelfs na deze daling denkt een overgroot deel van de analisten dat de Britse Pond nog verder zal zakken in de loop van 2016. Voornamelijk ten opzichte van de USD wordt een daling verwacht van nogmaals 6%. Ook voor de Euro zijn de voorspellingen pessimistischer geworden. Een nieuwe daling zou de Britse Pond dan ook onder het dieptepunt van 31 jaar geleden brengen na het besluit om de Europese Unie te verlaten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 juli 2016

Proficiat: Balans ECB weer op ‘crisisniveau’

“Zijn ze weer hoor!”, zien we u al denken. Ja, de Europese Centrale Bank (ECB) houdt ons bezig bij Beurs.com. En daar zijn genoeg redenen voor.

“Zijn ze weer hoor!”, zien we u al denken. Ja, de Europese Centrale Bank (ECB) houdt ons bezig bij Beurs.com. En daar zijn genoeg redenen voor.

Kijken we eens naar de balans van de ECB, dan zien we dat er gedonder aankomt. Door het gigantische opkoopprogramma van de centrale bank, groeit het balanstotaal weer snel aan.

De Bundesbank laat zich in Duitsland weer van haar wispelturige kant zien. De BuBa ging in de laatste crisisjaren regelmatig door de slappe knieën.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 juli 2016

Honderdduizenden Grieken geëmigreerd sinds financiële crisis

De financiële crisis heeft liefst 427.000 Grieken bewogen hun heil in een ander land te zoeken. Sinds 2013 is de volksverhuizing verder versneld naar jaarlijks meer dan 100.000 mensen. 

De financiële crisis heeft liefst 427.000 Grieken bewogen hun heil in een ander land te zoeken. Sinds 2013 is de volksverhuizing verder versneld naar jaarlijks meer dan 100.000 mensen. 

Sinds 1907 hebben in totaal zo'n 1,8 miljoen mensen het land verlaten op zoek naar een beter leven.

Ditmaal gaat het volgens een zaterdag gepubliceerde studie van de Griekse centrale bank om een zogenaamde 'brain-drain'. Veel talent, academici en vaklui, wier opleiding de regering veel geld heeft gekost, zijn vertrokken.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 3 juli 2016

Verkoop Goud plust 83,5%

De verkoop van goud is in de eerste 6 maanden van 2016 met 83,5% gestegen. Beleggers kochten daarnaast 48% aan......

Lees verder op The Bullion House
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs