Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 8576 tot 8580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Ierland gooit topbankier verantwoordelijk voor de financiƫle crisis in de gevangenis

Voormalig CEO van de Irish Anglo Bank, David Drumm, werd in oktober 2015 gearresteerd in de Verenigde Staten en wordt nu uitgeleverd aan Ierland waar de man voor de rechtbank moet verschijnen voor 33 aanklachten die verband houden met de val van de bank. De val van de bank bracht de Ierse economie op de rand van de afgrond.

Na IJsland lijkt nu ook Ierland de verantwoordelijken van de bankencrisis van bijna 10 jaar geleden te willen straffen. Drumm heeft 33 aanklachten tegen zich lopen zoals fraude, vervalsing, misleidend management, vervalsing van documenten, valse boekhouding en onwettige praktijken met leningen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

'Compenseer arme ouderen voor naderende pensioenkortingen'

Ouderen met lage inkomens moeten door de overheid gecompenseerd worden voor de naderende pensioenkortingen, vindt de grootste ouderenorganisatie van Nederland, Unie KBO.

Pensioenfondsen hebben steeds minder geld in kas tegenover hun verplichtingen en daardoor lijkt een korting van de pensioenen onvermijdelijk.

Volgens Unie KBO komt dat ''bijzonder ongelukkig" uit nu de koopkracht van ouderen al voor het achtste jaar op rij daalt, zeker voor arme ouderen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Column Kees de Kort | Doe maar waar je zin in hebt

BNR-macro-econoom Kees de Kort kwam weer een geweldig verhaal tegen over India: het aantal probleemleningen rijst de pan uit.

18 Procent van alle leningen bij Indiase banken zijn probleemleningen. "18, Dat is echt extreem veel", zegt De Kort.

Terwijl er steeds gezegd wordt dat het zo goed gaat in India. "Dus blijkbaar hebben de Indiase banken de afgelopen jaren iedereen gewoon geld gegeven: 'Doe maar waar je zin in hebt'."

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Turkije probeert goud kopen te ontmoedigen

In navolging op India probeert nu ook Turkije goud kopen te ontmoedigen. De bevolking van het land koopt gouden sieraden, munten en goudbaren als vorm van spaargeld, tot ongenoegen van de banken. Zij willen graag het spaargeld van de Turken beheren en proberen daarom klanten te verleiden hun goud in te leveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

2x zoveel goud (zonder extra investering)

Ik ga je vandaag iets tof leren. Een simpele manier om aan het einde van de rit twee keer zoveel goud te hebben.

Zonder dat je er een euro extra voor op tafel moet leggen.

Dat dacht ik al...

Als je vandaag een ounce goud bezit, kan je die ruilen voor 81 ounces zilver.