Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 8601 tot 8605
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Positie pensioenfondsen opnieuw verslechterd

De positie van de vijf grootste pensioenfondsen is opnieuw verslechterd. Vier van de vijf hebben een dekkingstekort.

De dekkingsgraad van ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, is in februari gedaald tot onder de kritische grens van 90 procent. Die daalde in een maand van 91,2 procent naar 88,2 procent.

De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden, kwam uit op 97,3 procent. Dit percentage bepaalt of een pensioenfonds de pensioenen moet korten of mag verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

“ Japan zal doorgaan met stimuleren ”

Vandaag de dag leven we in een wereld waarin de groei van de wereldeconomie met name op peil wordt gehouden door de stimulerende maatregelen van de centrale banken. De meeste Westerse economieën hebben te maken met historisch lage rentestanden en deze lage rentestanden moeten er voor gaan zorgen dat de consumenten massaal geld gaan uitgeven.

Ook de Bank of Japan heeft de afgelopen maanden diverse stimulerende maatregelen doorgevoerd. Zakenbank HSBC denkt dat de Japanse overheid ook de komende tijd de economie zal blijven stimuleren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Kamikaze acties

Eindelijk was het afgelopen donderdag zover. De financiële markten keken er al tijden reikhalzend naar uit. De ECB zou weer met een beslissing komen en maakte bekend dat ze de rente (toch onverwachts) weer verlaagde. Het feit dat zo ontzettend wordt uitgekeken naar een beslissing van president Draghi, voormalig medewerker van Goldman Sachs, geeft te denken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Japanners kopen veel meer goud door negatieve rente

Door de extreem lage rente neemt ook de vraag naar goud in Japan weer toe, zo verklaarde de grootste goudhandelaar van het land tegenover Bloomberg. De goudprijs is dit jaar al meer dan 17% gestegen, maar dat weerhoud de bevolking er niet van een deel van hun spaargeld om te zetten in goud.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Zilver zwaar ondergewaardeerd tov Goud

Zilver is sterk ondergewaardeerd ten opzichte van goud. De laatste keer dat deze ratio werd behaald steeg de zilverprijs maar liefst met....