Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8606 tot 8610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

De winnaar van negatieve rentevoeten: Goud!

Het spook der negatieve rentevoeten waart rond over heel de wereld. Het heeft de financiële markten in zijn greep en groeit iedere dag. De grootste winnaar van dit griezelverhaal is tot op heden nog steeds de goudprijs.

Vorige week donderdag nog steeg de goudprijs 4,5% tot bijna $1.250. Hiermee doorbrak het met kracht een neerwaarts trendkanaal. Het gele edelmetaal staat al 15% in het groen dit jaar terwijl de aandelenmarkt maar geen kopers lijkt te vinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Negatieve rentevoeten zijn het probleem niet de oplossing

Centrale banken lijken steeds meer te geloven in negatieve intrestvoeten. En dit ondanks de ongekende gevolgen ervan en de extra volatiliteit die deze politiek met zich meebrengt. Voor Scott Mather, CIO U.S. Core Strategies van Pimco, lossen negatieve rentevoeten geen problemen op, ze maken deel uit van het probleem.

Recent voerde de Bank of Japan negatieve intrestvoeten in en kwam zo op het illustere lijstje samen met de ECB en de centrale banken van Zwitserland, Zweden en Denemarken. Misschien komt de Federal Reserve er binnenkort zelfs op want de Amerikaanse centrale bank lijkt NIRP (negative interest rate policy) niet langer ongenegen, onderstreept Mather.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Oekraïne gokt niet alleen met haar eigen toekomst, maar ook met die van ons

Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu ook officieel: de Oekraïense overheid trekt naar de Europese Commissie – en wellicht naar het Hof van Justitie van de Europese Unie – tegen Nord Stream 2, de pijplijn die Rusland met West-Europa moet verbinden zonder de transitlanden in Oost-Europa, via de Baltische Zee.

Premier Yatsenyuk schuwt de grote woorden niet en spreekt van een “anti-Oekraïens project”. De premier lijkt te denken dat Oekraïne een soort natuurrechtelijk monopolie heeft op de doorvoer van Russisch gas.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Europese industrie met meer dan 5.000 man op straat in Brussel

De Europese industrie, zowel werkgevers als werknemers, trekt deze middag door de Europese wijk in Brussel om te protesteren tegen Chinese dumping en het gebrekkige antwoord van Europa daarop. De 5.250 betogers die de politie geteld heeft komen uit 18 landen en vertegenwoordigen een dertigtal sectoren. De meerderheid werkt in de staalsector, maar ook de aluminium-, staaldraad-, zonne-energie- en glasindustrie is vertegenwoordigd in Brussel. In de Europese wijk moeten automobilisten, vooral rond Schuman, rekening houden met verkeershinder. Tegen 15 uur zou de betoging afgelopen zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Column Kees de Kort | Tiereliertje

India lijkt de nieuwe kampioen van de wereldeconomie, met groeicijfers van Chinees kaliber. Maar ook bij de Indiase groeicijfers vallen ernstige kanttekeningen te plaatsen.

"Op papier draait het fantastisch: zes, zeven procent. Tiereliertje, hoe mooi kan het zijn!", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat zijn Chinese groeicijfers, maar de industriële productie in India daalt op jaarbasis."

Een dalende industriële productie is heel goed mogelijk, zegt De Kort, maar niet tegelijk met groei van de economie. "Met elkaar vind ik dat die combinatie niet goed te rijmen is: 7 procent groei, dan mogen er niet teveel tegenvallers zijn, anders kom je nooit op 7 procent uit."