Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8606 tot 8610
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Chinese beurs naar laagste niveau in 13 maanden

De aandelenmarkt van China zakte vandaag naar het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. De Shanghai Composite Index daalde met 6,4% naar 2.749,79 punten, omdat beleggers zich zorgen maken over de vlucht van kapitaal uit de Chinese economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Amerikaanse olie weer onder 30 dollar per vat

De olieprijzen zijn maandag weer diep weggezakt, na de opleving van afgelopen vrijdag. Saudi-Arabiƫ liet weten dat het niet van plan is investeringen in nieuwe olieprojecten terug te schroeven. Aan het overaanbod lijkt dan ook nog lang geen einde te komen.

De prijs van Amerikaanse ruwe olie zakte meer dan 7 procent terug tot ruim onder de 30 dollar per vat, terwijl ook die van Brentolie dat niveau weer dicht is genaderd. Vrijdag stegen de prijzen van beide varianten nog met bijna 10 procent tot dik boven de 31 dollar per vat. Dat werd toegeschreven aan het barre winterweer in de Verenigde Staten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Bitcoin, een mislukt experiment? (Tuur Demeester)

Volgens, Econoom en Bitcoin belegger van het eerste uur, Tuur Demeester is de huidge blocksize discussie eigenlijk een richtingenstrijd. Wordt Bitcoin een tegenhanger van Paypal/Visa of gaat Bitcoin het nieuwe digitale goud worden? In zijn artikel op Express Business gaat hij verder in op deze vraag. Ik raad ook zeker aan om de Cryptoshow podcast van 18 januari luisteren waarin hij uitgebreid ingaat op deze kwestie. Twitter

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Ierland vraagt Groot-Brittanniƫ in de EU te blijven

Als de Britten volgend jaar besluiten uit de Europese Unie te stappen, dan zou dat ernstige economische gevolgen voor Ierland hebben. Die waarschuwing liet de Ierse minister-president Enda Kenny maandag in Londen horen.

Kenny is in Londen, waar hij een ontmoeting heeft met zijn Britse ambtgenoot David Cameron.

De Ierse republiek, zo zei Kenny, heeft meer te verliezen door een zogenoemd Brexit dan Groot-Brittanniƫ zelf. Het besluit de Europese Unie te verlaten, zou vooral Noord-Ierland treffen, economisch maar ook politiek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Dit gebeurde er in de commoditysector

De commoditysector was de sector die in het jaar 2015 het meest wist teleur te stellen. Een onderzoek van BHP Billiton maakt duidelijk waarom de energieaandelen vorig jaar zo hard zijn afgestraft. De olieprijs was namelijk de slechtst presterende commodity binnen de commoditysector.