Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8616 tot 8620
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Japanse economie krimpt 0,4 procent in voorbije kwartaal

De Japanse economie is in het laatste kwartaal van vorig jaar, van oktober tot december, met 0,4 procent gekrompen tegenover het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de Japanse regering vandaag bekendmaakte. Vooral de lagere consumptie lag aan de basis van de krimp. Op jaarbasis werd een bescheiden economische groei van 0,4 procent genoteerd in Japan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

De yen blijft aantrekkelijk, negatieve rente in Japan lijkt nu al te mislukken

De president van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, verraste vriend en vijand eerder dit jaar met de invoering van een negatieve rente van 0,1%. De BoJ wil met deze maatregel de yen goedkoper maken, om zo de export te stimuleren. Maar de vraag rijst of dit beleid wel een kans van slagen heeft, nu blijkt dat veel vermogende beleggers de yen nog altijd als een aantrekkelijk belegging zien.

De aangekondigde renteverlaging op 29 januari kwam als een verrassing, omdat Kuroda eerder dit jaar in het parlement nog had gezegd dat hij niet meer economische prikkels zou introduceren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Mijnbouwaandelen kunnen nog halveren bij escaleren economische problemen

Waar velen de mond vol hebben over de slabakkende olie-industrie is er één sector nog slechter aan toe, namelijk de mijnbouw. Ondanks de reeds dieprode cijfers verwacht men nog een verdere daling. Kans op een koopje? Oordeel gerust zelf…

De grootste ramp sinds mensenheugenis in de sector, dat lijkt de samenvatting te zijn van de huidige mijnbouwproblemen. Sinds de piek in 2011 is de industrie in elkaar gezakt met maar liefst 73%. De olie-industrie daalde “slechts” 49% waardoor het duidelijk is in welke problemen de mijnbouw zit. Daarbovenop lijken analisten het erover eens dat de mijnbouw zelfs nog niet op een dieptepunt zit en het ergste nog moet komen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

Clash of the nodes: Gaat Bitcoin classic het winnen van Bitcoin-core?

Afgelopen week kwam de eerste versie van de bitcoin classic client uit die 2 Megabyte blocks mogelijk moet gaan maken. Het is nu maar afwachten of de Bitcoin-classic nodes een meerderheid gaan krijgen over de Bitcoin core nodes. Ik denk het eerlijk gezegd niet, ook al timmeren ze aardig aan de weg. Je kan de strijd tussen de clients volgen vanuit je luie stoel op coin.dance waar ze een realtime overzicht bijhouden van alle bitcoin nodes.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 februari 2016

Geopolitieke spanningen besproken in München

Geopolitieke spanningen hebben doorgaans hun invloed op de financiële markten. Op dit moment zijn er de problemen in Syrië en in Oekraïne die als twee zwaarden van Damocles boven ons hoofd hangen.

Dit weekend was er een sprankeltje hoop aangezien er over deze onderwerpen druk werd gediscussieerd op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München.

De onenigheden tussen Rusland en het Westen blijven daar echter een te grote stok in het wiel. Russisch premier Medvedev spreekt zelfs over een tweede Koude Oorlog die woedt tussen beide partijen.

De vijandigheden kennen momenteel twee grote brandhaarden.