Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8616 tot 8620
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Opec wil overaanbod olie bespreken

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) wil met niet-leden zoeken naar mogelijkheden om het overaanbod van olie in te dammen. Secretaris-generaal Abdullah al-Badri noemde het vinden van een oplossing maandag cruciaal.

Het oliekartel liet zijn productieplafond, officieel 30 miljoen vaten per dag, los in december, terwijl de Russische productie in de buurt van recordniveaus ligt en ook de schalievelden in de Verenigde Staten nog veel opleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

China bouwt een wolkenkrabber van 57 verdiepingen in 19 dagen

In China kan alles. Onderstaande video laat zien hoe een wolkenkrabber van 57 verdiepingen met een oppervlakte van 180.000 vierkante meter wordt gebouwd in 19 dagen. Dit wil zeggen dat ze 3 verdiepingen per dag bouwen. Dit is waanzinnig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

OPINIE: Het is 5 voor 12

De markten eindigden de rumoerige beursweek op een positieve noot. In Europa schoten de koersen hoger als gevolg van de speech van ECB-topman Draghi. In de VS sloten de belangrijkste indices zelfs met een plus (+2%) af door de bounce van de olieprijs. Wat ons vooral opviel was de zucht van verlichting.

Eerder in de week, toen de koersen nog dag na dag kelderen, was het opvallende stil op de beursvloer.

Je voelt gewoon dat er opnieuw hoop zit in de markten. Hoop dat het allemaal wel goed komt. Dat is een gevaarlijke uitgangspositie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Goud wint aan populariteit door vlucht uit aandelen

De daling van de aandelenkoersen wereldwijd heeft de afgelopen weken een stimulans gegeven aan de goudmarkt, zo schrijft Bloomberg. Sinds mei vorig jaar is er wereldwijd meer dan $15 biljoen uit de aandelenmarkt verdampt, omdat beleggers hun vermogen verplaatsten van richting veilige havens als obligaties en edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Een van de grootste banken in Europa wil cash geld verbieden

De ‘war on cash’ – de oorlog om cash geld – woedt in alle hevigheid zonder dat je het waarschijnlijk beseft. Steeds meer banken en overheden willen het gebruik van cash geld aan banden leggen. Het Noorse DNB, de grootste bank van het land, roept nu op om alle cash geld in Noorwegen te verbieden.

De ‘war on cash’ is een middel van overheden en banken om nóg meer controle te verwerven op het financieel systeem. Het gebruik van briefjes en munten wordt ontmoedigt, gelimiteerd of zelf belast. Dit is in feite een bepaalde vorm van kapitaalcontroles.

De redenen zijn voor de hand liggend: